8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Wat is de beste vloerverwarming? Wij helpen met de keuze!

Wat is de beste vloerverwarming?

Overweeg je vloerverwarming te laten plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar het antwoord op die ene belangrijke vraag: “Welke vloerverwarming is het beste?”

Wij hebben helaas geen eenduidig antwoord voor je. De beste vloerverwarming voor jouw huis of bedrijfspand is namelijk afhankelijk van allerlei factoren. Natuurlijk kunnen we je wel helpen met professioneel vloerverwarmingsadvies op maat. Wil jij je alvast inlezen over hoe je de beste vloerverwarming uitkiest? Lees dan gauw verder!

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Voordat we je uitleggen wat de beste vloerverwarming voor jou is, zullen we eerst even stilstaan bij de twee meest voorkomende soorten vloerverwarming.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

1.     Elektrische vloerverwarming

De eerste is elektrische vloerverwarming. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het type vloerverwarming dat door middel van elektra zorgt voor de warmte. Elektrische vloerverwarming warmt erg snel op, waardoor het sneller is dan een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Ook is het goedkoper in aanschaf, zoals je kunt zien in dit kostenoverzicht van vloerverwarming.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van folie, vloerverwarmingsmatten of kabels waar de verwarming in is verwerkt. In verbruikskosten is elektrische vloerverwarming dan wel weer duurder dan reguliere vloerverwarming.

2.     Vloerverwarming met gas (traditioneel)

Het tweede vloerverwarmingssysteem is vloerverwarming met gas. Dit wordt ook wel een watergedragen vloerverwarmingssysteem genoemd of reguliere vloerverwarming. Vroeger was dit de meest voorkomende vorm van vloerverwarming, maar elektrische vloerverwarming heeft de afgelopen jaren een inhaalslag gemaakt.

Bij vloerverwarming met gas worden er verwarmingsbuizen onder vloer gelegd. Hiervoor moet er vaak in de (dek)vloer gefreesd worden. Dit zorgt voor een grotere verbouwing met meer stof dan bij de aanleg van elektrische vloerverwarming. In de aanschaf is vloerverwarming met gas dan ook iets duurder, maar de verbruikskosten zullen juist minder zijn dan bij elektrische vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming en de grootte van de ruimte

Nu horen we je denken: Maar welke soort vloerverwarming past dan bij mijn situatie? Een eerste manier om hierachter te komen, is om de grootte van de te verwarmen ruimte na te meten.

Gaat het om een ruimte van veel vierkante meters, zoals aanleg van vloerverwarming in een woonkamer? Dan is er een grote kans dat een watergedragen vloerverwarmingssysteem het grootste rendement gaat opleveren. Het duurt iets langer voordat de ruimte is opgewarmd, maar zodra dit het geval is, kun je de temperatuur heel stabiel houden en wordt het verbruik heel laag.

Bij een kleine ruimte is het juist andersom: elektrische vloerverwarming is voor kleine ruimtes een ideale oplossing. Denk hierbij aan elektrische vloerverwarming in de badkamer, het toilet of een kleine slaapkamer.

Vloer ophogen of juist niet?

Een tweede vraag die je jezelf kunt stellen om de beste vloerverwarming voor jou te achterhalen, gaat over het ophogen van de vloer. Is er de mogelijkheid om de vloer op te hogen? Of is er geen ruimte en moet de vloerverwarming zo goed mogelijk in de huidige ondervloer worden weggewerkt? Dit is absoluut van belang voor het kiezen van jouw beste vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming wordt gelegd door middel van een dunne mat, folie of kabels die direct op de ondervloer worden gelegd. Dit zorgt voor een kleine verhoging van de vloer. Bij watergedragen vloerverwarming wordt vaak gekozen om de verwarmingsbuizen in te frezen. Hierdoor worden de buizen helemaal weggewerkt in de ondervloer.

Afhankelijk van jouw keuze kan het zijn dat jouw vloer een paar centimeter hoger komt te liggen. Hier moet wel ruimte voor zijn. De beste vloerverwarming is natuurlijk het type dat het best past bij jouw woning.

Het kiezen van de beste vloerverwarming

Naast het type vloerverwarmingssysteem en de mogelijke ophoging van de vloer zijn er nog veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. De beste vloerverwarming voor jou is er ook een die zorgt voor lage verbruikskosten, een snelle verwarming en die ook binnen jouw budget valt.

Bij 123Vloerverwarming helpen we jou gedurende het hele vloerverwarmingstraject. Van de vraag “Welke vloerverwarming is het beste?” tot de volledige aanleg en installatie. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte op voor het dat jij op het oog hebt. We helpen jou graag aan jouw ideale verwarmingssysteem!

Veelgestelde vragen over wat is de beste vloerverwarming

Wat is de beste soort vloerverwarming?

Welke vloerverwarming het beste is, hangt helemaal af van de situatie. De afgelopen jaren heeft elektrische vloerverwarming een flinke inhaalslag gemaakt op reguliere vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is bijvoorbeeld breder inzetbaar dan voorheen. Het kan dus zijn dat elektrische vloerverwarming een betere optie is voor jou dan een watergedragen systeem. Om dit te weten te komen, kun je het beste professioneel advies inwinnen.

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Vloerverwarming kan tientallen jaren meegaan. Dit is wel afhankelijk van goed onderhoud. Als je zorgt voor goed onderhoud aan jouw verwarmingsinstallatie, dan kun je er tot wel vijftig jaar lang plezier van hebben. De eerste tien jaar heb je vaak zelfs nog garantie op bepaalde onderdelen. Het is dus een investering waar je erg lang mee kunt doen!

Waar moet je op letten bij vloerverwarming?

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij vloerverwarming is het isolerend vermogen van de topvloer. Het is essentieel dat de vloer geïsoleerd is, maar niet té veel. Het is namelijk de bedoeling dat de warmte van onder de vloer wel door de vloer heen kan komen. Daarom is het goed om na te denken over de vloerafwerking. Zo weet je zeker of vloerverwarming voor jou een goede optie is.

Is vloerverwarming de toekomst?

Absoluut! Vloerverwarming zal de komende jaren alleen maar meer worden aangelegd. Het zorgt voor een hele fijne warmte, het is gezonder, energiezuinig en ook nog eens heel efficiënt. Al deze voordelen van vloerverwarming zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in plaats van andere warmtebronnen, zoals radiatoren.

123Vloerverwarming