8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Hoe energiezuinig is vloerverwarming?]

Besparen met vloerverwarming

Een besparing met vloerverwarming is goed voor planeet én portemonnee, een win-win situatie dus. Bij veel mensen heerst het beeld dat vloerverwarming per definitie veel energie verbruikt en dat je hiermee dus geen energie kunt besparen.

Het goede nieuws voor wie vloerverwarming overweegt: dat klopt niet. Er zitten grote verschillen in de besparing als het gaat om welk systeem gebruikt wordt. Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming: een systeem op elektriciteit of met warm water. De systeemkeuze maakt al veel verschil.

Daarnaast heb je, ongeacht welk systeem, het meeste profijt van de vloerverwarming wanneer de ruimte zelf goed geïsoleerd is. Wanneer de warmte blijft hangen, hoeft de vloerverwarming minder te werken en levert de vloerverwarming besparing op.

Hoe energiezuinig is vloerverwarming eigenlijk?

De verschillende soorten vloerverwarming bepalen of je gebruik maakt van gas. Een elektrische vloerverwarming wordt aangesloten op het elektranet en gebruikt dus helemaal geen gas, maar wel stroom.

Veel vloerverwarmingssystemen maken echter gebruik van warm water. Dat warme water komt uit je cv-ketel (op gas) of uit vanuit je warmtepomp. In alle gevallen is vloerverwarming zuiniger in gebruik dan wanneer je met enkel radiatoren de ruimte op temperatuur brengt.

Gas besparen met vloerverwarming is dus altijd een feit.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Waarom is vloerverwarming zuiniger?

Het water in een watergedragen vloerverwarming hoeft minder heet te worden dan het water in radiatoren. Dit maakt dat er veel minder gas verbruikt wordt.

Bovendien duurt het weliswaar even voor je vloer op temperatuur is, maar wanneer de vloerverwarming eenmaal goed op temperatuur is, verbruikt deze minder gas. De vloerverwarming geeft namelijk meer warmte af omdat het oppervlakte groter is dan bijvoorbeeld bij radiatoren.

Dit maakt de vloerverwarming lekker zuinig, goed voor de planeet en profijtelijk voor je bankrekening.

De kosten van een vloerverwarming heb je er op die manier relatief snel uit.

Kan je gas besparen met vloerverwarming?

Gas besparen? Dan kies je voor vloerverwarming! Met vloerverwarming bespaar je per definitie gas. Bij een elektrische vloerverwarming heb je überhaupt geen gasverbruik. Met een watergedragen systeem verbruik je veel minder gas dan wanneer je traditioneel met radiatoren verwarmt.

Het water hoeft namelijk veel minder heet te worden en bovendien blijft het beter op temperatuur waardoor de warmte langer blijft hangen. Gas besparen met vloerverwarming is daarom de makkelijkste manier.

Vraag vandaag nog een offerte aan en begin ook met besparen met een vloerverwarming!

Optimaal besparen met vloerverwarming

Vloerverwarming is een besparing en daarnaast een heerlijk behaaglijke oplossing. Wil je naast geld en energie besparen, ook nog eens genieten van het comfort van vloerverwarming? Met vloerverwarming heb je nooit meer koude voeten als je opstaat!

Daarnaast wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd, waardoor het altijd behaaglijk aanvoelt in de hele ruimte.

Krijg besparingstips van onze specialisten

Wil je meer weten of heb je advies nodig over de energiezuinige natuur van de vloerverwarming? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw huis te bespreken. We hebben bij 123Vloerverwarming verschillende systemen vloerverwarming beschikbaar, ook mogelijkheden waarbij we de vloerverwarming infrezen. Met dit systeem behoud je de hoogte van je vloer en heb je geen probleem met deuren die ingekort moeten worden. Voor een optimale besparing met vloerverwarming hebben wij altijd de juiste oplossing voor jouw huis!

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Veelgestelde vragen over besparing met vloerverwarming:

Hoe is vloerverwarming het zuinigst?

Het meeste profijt van je vloerverwarming heb je wanneer je de ruimte optimaal isoleert.

De warmte blijft dan goed hangen waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken.

Is vloerverwarming energiebesparend?

Vloerverwarming is altijd energiebesparend. Een systeem met water gebruikt soms gas, maar altijd minder dan wanneer je je huis verwarmt met radiatoren.

Andere systemen werken op elektriciteit en zijn daarmee ook zuiniger in verbruik.

Linksom of rechtsom is een vloerverwarming besparing!

Is vloerverwarming zuiniger dan gewone verwarming?

Ja, je kiest altijd voor een energiezuinige verwarmingsoplossing! Vloerverwarming is een stuk zuiniger dan een gewone verwarming. Wanneer deze werkt op gas, verbruikt deze al een stuk minder dan wanneer je eenzelfde ruimte verwarmt met bijvoorbeeld radiatoren.

Ook een systeem op elektriciteit is zuiniger in verbruik dan een gewone verwarming.

Hoeveel gas bespaar je met vloerverwarming?

Gemiddeld bespaar je met een vloerverwarming circa 180 m3 gas. Afhankelijk van de gasprijs zijn dat tientallen tot honderden euro’s per jaar.

Qua kosten heb je je vloerverwarming dan binnen 10-15 jaar terugverdiend.

123Vloerverwarming