8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming: gas of elektrisch

Vloerverwarming elektrisch of gas: info en antwoorden

Wil je vloerverwarming laten aanleggen maar twijfel je of je vloerverwarming met een elektrisch systeem of op basis van gas moet nemen? Wij vertellen je graag meer over de verschillen en welke vloerverwarming past bij jouw situatie. Je vindt hier alle informatie over de verschillen tussen vloerverwarmingssystemen op gas of elektriciteit.

Kies voor verwarmen met vloerverwarming en je bent voordeliger uit in verbruik. Daarbij is het een duurzamere oplossing.

Vloerverwarming op gas: verwarmen met warm water

Vloerverwarming met gas betekent verwarmen via de cv-ketel die gas verstookt. In je cv wordt water verwarmd dat door je vloerverwarmingsleidingen wordt gepompt.

De temperatuur van dit water ligt een stuk lager dan de temperatuur van het water dat door radiatoren heen gaat, waardoor het ook een stuk energiezuiniger is.

Door radiatoren gaat water van zo een 70°C graden, en het water in een vloerverwarming is zo een 30°C graden tot 40°C graden. Met vloerverwarming is dus veel minder gasverbruik nodig dan bij radiatoren.

Vloerverwarming op gas is zeer geschikt voor grote ruimtes die langdurig verwarmd worden. Het duurt met dit systeem even voor het op temperatuur is. Als dat eenmaal zo is, is het verbruik zeer laag. De warmte blijft namelijk goed hangen.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming elektrisch

Elektrische vloerverwarming werkt met elektriciteit. Op je cementvloer wordt een mat aangebracht waarin kabels zitten die de warmte afgeven.

Dit is perfect voor kleinere ruimtes die snel warm moeten worden. Met een elektrische vloerverwarming verbruik je weliswaar meer, maar de prijs voor elektra ligt lager dan die voor gas. Bovendien is een vloerverwarming op elektra veel beter voor het milieu dan stoken op gas.

Ben je nieuwsgierig of een elektrische vloerverwarming iets voor jou is? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan!

Wanneer is een vloerverwarming de juiste keuze?

Een vloerverwarming op gas of elektrisch: die keuze hangt dus voornamelijk af van de situatie. Ben je op zoek naar een energiezuinig verwarmingssysteem? En heb je het nodig voor grote ruimtes? Of juist voor kleinere ruimtes die snel warm moeten worden. zoals een badkamer?

In beide gevallen geldt dat je met een vloerverwarming voordeliger in verbruik uit bent dan bij een traditionele verwarming. Wil je meer weten over de kosten voor vloerverwarming? Alle informatie daarover vind je op onze pagina over vloerverwarmingskosten.

Vloerverwarming laten aanleggen door onze professionals

Of je nu kiest voor een elektrische vloerverwarming of gas; onze professionele mensen leggen deze met een grote glimlach bij jou thuis aan.

Voor elke vloer en elke situatie bekijken we de geschikte oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken alle mogelijkheden. Op die manier zorgen we er samen voor dat je optimaal profijt hebt van je vloerverwarming. Bovendien bespaar je met een vloerverwarming flink in het verbruik ten opzichte van een traditionele verwarming.

De investering kost weliswaar wat geld, maar na 10 tot 15 jaar heb je deze terugverdiend. Een vloerverwarming is voor iedereen een goede keuze, of je nou kiest voor een vloerverwarming op gas of een elektrisch systeem!

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Veelgestelde vragen over vloerverwarming elektrisch of gas:

Is vloerverwarming op gas of stroom?

Vloerverwarming kent verschillende soorten en systemen. Verwarmen op gas via de cv-ketel of op stroom; het komt allemaal voor. Vloerverwarming op gas werkt met slangen waar warm water doorloopt. Elektrische vloerverwarming werkt met slangen of matten die verwarmd worden.

Welke vloerverwarming het beste is voor jou, is afhankelijk van de situatie.

Is elektrisch verwarmen goedkoper dan gas anno 2023?

Met de elektra- en gasprijzen is verwarmen hoe dan ook duurder dan begin 2022. Voor elektriciteit betaal je stukken minder dan voor gas, maar bij vloerverwarming op elektriciteit heb je weer veel meer nodig.

Bij een systeem met waterbuizen dat op gas verwarmt ben je voordeliger uit, omdat het weinig verbruikt wanneer het eenmaal warm is. Het ligt dus ook aan de situatie welke bron het meest voordelig is.

Wat is goedkope: verwarmen met gas of elektriciteit?

Als je een kleine ruimte kort wil verwarmen, ben je met elektriciteit voordeliger uit. Maar wat uiteindelijk echt voordelig is, is afhankelijk van de ruimte, de isolatie en nog meer factoren.

Doordat de vloer goed op temperatuur blijft en weinig meer verbruikt zodra deze warm is, ben je met vloerverwarming op gas altijd voordeliger uit dan met verwarming via radiatoren.

Wat is goedkoper elektrische vloerverwarming of gewone vloerverwarming?

Voor vloerverwarming heb je de keuze uit elektrisch of een systeem op gas met waterbuizen die verwarmd worden. Welk systeem je ook kiest; het is voordeliger dan een traditionele verwarming.

Of je gas of elektrisch kiest, hangt af van je wensen en de ruimte. Een grote ruimte langdurig verwarmen, kun je het beste op gas doen. Wanneer deze eenmaal warm is, blijft deze lang warm. Het verbruik is dan lager.

Voor kleine ruimtes of kort verwarmen is elektrisch vaak beter. Maak dus de juiste afweging!

123Vloerverwarming