8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Hier moet je op letten bij het kopen van een vloerverwarming

Vloerverwarming kopen? Hier moet je allemaal op letten!

Waar moet de vloerverwarming komen?

Dit klinkt misschien als een open deur, maar de allerbelangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is waar de vloerverwarming moet komen. Op welke momenten ervaar je nu koude voeten? Of in welke ruimtes duurt het te lang om een aangename temperatuur te creëren? Deze ruimtes kunnen bij uitstek geschikt zijn om vloerverwarming in aan te brengen.

Veel mensen kiezen ervoor om vloerverwarming in de woonkamer te leggen. Dit is immers een ruimte waar veel gebruik van wordt gemaakt. Maar ook vloerverwarming in de badkamer of in het toilet kan heel aangenaam zijn. En heb je in deze ruimtes een vaste indeling qua meubels? Dan zou je er zelfs voor kunnen kiezen om de vloerverwarming hier omheen te plaatsen. Dat scheelt toch weer!

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vervangen of behouden huidige warmtebronnen

Daarnaast moet je letten op de huidige warmtebronnen in jouw woning. Het plaatsen van een vloerverwarmingssysteem kan namelijk gevolgen hebben voor het gebruik van bestaande warmtebronnen, zoals radiatoren.

Wanneer je namelijk jouw vloerverwarming als hoofdverwarming gaat gebruiken, dan is het niet meer nodig om nog andere warmtebronnen te behouden. Ideaal als je toch al niet houdt van radiatoren in de ruimte. Wil je jouw vloerverwarming als bijverwarming gebruiken? Dan is het nodig om de radiatoren te laten staan. Samen zorgen ze dan voor een snelle en goede opwarming van de ruimte.

Weet je nog niet hoe je jouw vloerverwarming wilt gebruiken? Schakel dan een van onze experts in voor advies. We denken graag met je mee in de mogelijkheden en kunnen in kaart brengen wat de meest rendabele optie is voor jou.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Ben jij handig en wil je zelf je vloerverwarmingssysteem plaatsen? Natuurlijk is dat mogelijk. Hierbij is het belangrijk dat je precies weet welke materialen je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een circulatiepomp nodig en een verdeler? En misschien nog extra isolatiemateriaal? Breng vooraf goed in kaart wat voor vloerverwarmingsset jij nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

Het zelf plaatsen kan natuurlijk ook de kosten van vloerverwarming flink naar beneden brengen. Ga je liever voor zekerheid? Dan kun je het installeren en afstellen van jouw vloerverwarming ook laten doen door de experts van 123Vloerverwarming.

Zorg voor de juiste vloerisolatie

Een heel belangrijk punt dat nog wel eens vergeten wordt, is om te kijken naar de isolatie van de vloer zelf. Dit luistert bij vloerverwarming nog best wel nauw. Natuurlijk is het belangrijk dat de vloer geïsoleerd is. Zonder isolatie zal de warmte vervliegen en komt het niet in de ruimte erboven terecht. Maar te veel isolatie kan eenzelfde effect hebben.

Te veel isolatie zorgt ervoor dat de warmte onder de vloer wordt gehouden. Dit kan deels te maken hebben met het type vloer dat als bovenste laag wordt gebruikt. Laminaat en tegels zijn uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Maar tapijt en hout laten de warmte niet goed door, waardoor de vloerverwarming niet optimaal werkt. Goed om op te letten dus!

Koop jouw vloerverwarming

Of je nu zelf vloerverwarming wilt gaan aanleggen of op zoek bent naar complete ontzorging, bij 123Vloerverwarming ben je aan het juiste adres voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft.

Heb je vragen over het leggen van vloerverwarming in jouw huis of bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Liever direct online een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan ook! Zo weet jij snel en eenvoudig waar je aan toe bent.

123Vloerverwarming