8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming laten aanleggen: dit zijn de mogelijkheden

Vloerverwarming laten aanleggen + kosten 2023

Wil je vloerverwarming laten aanleggen in je bestaande woning? Dan heb je een aantal mogelijkheden. Je kan kiezen voor elektrische vloerverwarming of warm water-vloerverwarming. Als je glijpartijen met de auto wilt voorkomen, kun je zelfs opritverwarming laten installeren. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen en ook de kosten voor het laten aanleggen van vloerverwarming verschillen per type vloerverwarming.

We vertellen je graag meer over het aan laten leggen van vloerverwarming.

De mogelijkheden van vloerverwarming

Je kunt kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming, dan maak je geen gebruik meer van radiatoren. Een andere mogelijkheid is vloerverwarming als bijverwarming installeren.

Wil je geen radiatoren in het zicht hebben in je huis? Dan kies je voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Je hebt dan een krachtiger systeem nodig, omdat deze de hele ruimte moet verwarmen. Vaak wordt voor vloerverwarming als hoofdverwarming een systeem met warm water gebruikt.

Als je liever vloerverwarming als bijverwarming wil, bijvoorbeeld omdat je een ruimte snel met radiatoren wil kunnen verwarmen, of omdat je vloer niet geschikt is om de hele ruimte te verwarmen, kan dat natuurlijk ook.

Voor bijverwarming wordt vaker een elektrische vloerverwarming gekozen. Met een elektrische vloerverwarming kun je snel een ruimte voor korte tijd verwarmen.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Elektrische vloerverwarming laten aanleggen

Wanneer je kiest voor een elektrische vloerverwarming, dan wordt de vloer verwarmd door elektrische kabels. Deze worden in matten of folie geplaatst, welke onder de vloerbedekking komen. Dit maakt de installatie eenvoudig en mogelijk voor iedere woning.

Het verbruik bij een elektrische vloerverwarming is echter wel hoger, waardoor het minder energiezuinig is in grote ruimtes.

Dit type vloerverwarming wordt dan ook vaker gebruikt als bijverwarming, of bijvoorbeeld voor kleinere ruimtes die maar kort verwarmd hoeven worden. Een badkamer of een toilet is hier een goed voorbeeld van.

De isolatie van de ruimte is ook belangrijk. Als de ruimte niet goed geïsoleerd is, stook je al snel veel weg.

Een vloerverwarming op water doet er weliswaar langer over om warm te worden, maar verbruikt wanneer deze eenmaal warm is veel minder dan een elektrische vloerverwarming. Dit maakt hem vele malen zuiniger in gebruik.

De kosten voor de aanleg van elektrische vloerverwarming zijn lager dan een systeem met warm water, maar het is wel duurder in verbruik. Deze afweging en ook de mogelijkheden voor je woning moet je meenemen.

Droogbouw vloerverwarming laten aanleggen

Bij een droogbouw vloerverwarming worden de buizen niet in het cement gestort, maar in isolerende platen gelegd. Dit systeem weegt minder. Bovendien hoeft de vloer minder hoog opgehoogd te worden.

Het voordeel is dat een droogbouw vloerverwarming weinig gedoe oplevert bij het leggen. Er hoeft immers geen grote verbouwing plaats te vinden!

De isolerende platen houden de warmte goed vast en blijven lang warm. Bovendien liggen ze direct onder de dekvloer, waardoor je snel profijt hebt van de warmte. Bij een systeem met warm water dat in het cement gegoten of gefreesd wordt, duurt het langer voor de vloer warm is.

Een nadeel is dat de kosten voor de aanleg van droogbouw vloerverwarming aan de hoge kant zijn. Hierbij zit je al snel rond de € 70,- per m2, uiteraard afhankelijk van het totale oppervlak.

Wil jij deze investering doen? Dan heb je wel plezier van een snel systeem dat niet al te duur is in verbruik. Met andere woorden, op langere termijn verdien je het systeem weer terug.

Vloerverwarming laten infrezen in bestaande vloer

Bij 123Vloerverwarming heb je ook de keuze om de vloerverwarming te laten infrezen in de bestaande vloer. Hoewel een vloerverwarming in laten frezen wat meer werk kost dan een elektrische mat op de vloer te leggen, biedt het ook voordelen.

Zo behoudt je vloer dezelfde hoogte. Je hoeft geen deuren in te korten, en legt eenvoudig je uiteindelijke dekvloer over de betonvloer zoals je deze normaal ook zou leggen.

Een ander voordeel is dat je niet zit met droogtijd van het cement. Wanneer de vloerverwarming in het beton gestort wordt, moet deze lang drogen en duurt het even voor je er gebruik van kunt maken.

Wanneer onze professionals bij jou een vloerverwarming komen infrezen, werken we altijd stofarm. Het stof dat vrijkomt, wordt direct opgevangen en door ons netjes meegenomen.

We laten je absoluut niet in de puinhoop achter!

Vloerverwarming kosten per soort: hoeveel kost vloerverwarming aanleggen?

De kosten voor vloerverwarming zijn altijd afhankelijk van het systeem en de bestaande vloer. Reken op zo een € 30,- tot € 70,- euro per m2.

Kijk bij de kosten voor een vloerverwarming niet alleen naar de installatiekosten, maar neem hierin ook het toekomstige verbruik mee. Het plaatsen van een elektrische vloerverwarming kost namelijk minder dan een systeem op warm water, maar is wel duurder in het uiteindelijke verbruik.

Lees alles over de kosten voor vloerverwarming leggen én gebruiken op onze pagina over de kosten van vloerverwarming.

Laat vloerverwarming aanleggen door onze professionals

Laat je vloerverwarming aanleggen door onze professionals! Wij kijken graag met je mee naar de beste situatie voor jouw woning, zodat jij optimaal geniet van je vloerverwarming. We houden daarbij rekening met de bestaande vloer, de isolatie van de woning en jouw uiteindelijke verbruik. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wie weet wil jij binnenkort door ons een vloerverwarming laten aanleggen!

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Veelgestelde vragen over vloerverwarming laten aanleggen:

Wat kost 60 m2 vloerverwarming?

Vloerverwarming voor een ruimte of woning van 60 m2 kost tussen de € 1400,- en € 1550,- als hoofdverwarming.

Wat kost het om vloerverwarming te laten aanleggen?

De precieze kosten van vloerverwarming zijn onder meer afhankelijk van welk systeem vloerverwarming je kiest. Kies je voor een systeem met warm water of een vloerverwarming op elektriciteit? En let naast de kosten voor het aanleggen ook op de kosten van het verbruik. Dan maak je een keuze op basis van het totaalplaatje.

Wat kost 100 m2 vloerverwarming?

De kosten voor 100 m2 vloerverwarming als hoofdverwarming liggen boven de € 2200,- Als bijverwarming betaal je voor hetzelfde oppervlak circa € 1200,- tot € 1300,-

Wat kost 70 m2 vloerverwarming?

Heb je een oppervlakte van 70 m2 om te verwarmen met vloerverwarming? Dan zijn de kosten als bijverwarming minder dan € 1100,- en voor een vloerverwarming als hoofdverwarming betaal je voor 70 m2 zo een € 1650,- tot € 1800,- voor de aanschaf.

123Vloerverwarming