8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Info van experts over vloerverwarming in bestaande woning

Vloerverwarming leggen in bestaande woning: lees er alles over

Wil je vloerverwarming leggen in een bestaande woning? Geen probleem! Ook in bestaande woningen kan vloerverwarming worden aangelegd. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning brengt soms iets meer werk met zich mee. Waar je allemaal rekening mee moet houden, lees je hieronder.

Vloerverwarming in een oude woning

Misschien heb je het idee dat het niet mogelijk is om in jouw oudere woning of bedrijfspand vloerverwarming aan te leggen. Gelukkig is niets minder waar. Het aanleggen van de vloerverwarming duurt misschien iets langer dan bij een nieuwbouwwoning, maar ook bij bestaande panden is vloerverwarming absoluut een optie.

Het kan wel zo zijn dat het een kleine verbouwing met zich meebrengt. De vloer moet immers worden opengemaakt. Dit geldt voor ieder type vloerverwarming. Voor sommige soorten vloerverwarming moeten er ook sleuven in de vloer worden gemaakt. Dit veroorzaakt uiteraard wat stof. En soms zal er ook een nieuwe ondervloer moeten worden geplaatst. Houdt hier dus rekening mee, zodat je deze klus niet onderschat.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

De beste vloerverwarming voor een bestaande woning

Welke vloerverwarming het beste is voor jouw bestaande woning of bedrijfspand is helemaal afhankelijk van de situatie. Vloerverwarming is vrijwel altijd maatwerk.

  • Mag de vloer niet al te veel worden opgehoogd? Dan is een watergedragen vloerverwarmingssysteem waarschijnlijk de beste keuze. Hierbij worden er buizen in de ondervloer geplaatst door middel van frezen.
  • Heb je een paar centimeter speling? Dan kun je ook kiezen voor elektrische vloerverwarming. Hierbij worden er vloerverwarmingsmatten, folie of kabels direct op de ondervloer geplaatst. De vloer komt dan iets hoger uit wat wel moet passen bij de huidige dorpels en kozijnen.

Vloerverwarming leggen in bestaande woning

Zodra je overweegt om vloerverwarming te laten plaatsen, is het ook belangrijk om na te denken over hoe je jouw nieuwe verwarming wilt gebruiken. Wordt het de enige warmtebron in huis, dus is de vloerverwarming als hoofdverwarming geïnstalleerd? Of dient het als bijverwarming naast een bestaande warmtebron, zoals een radiator?

De keuze voor het één óf het ander bepaald in grote mate hoe de vloerverwarming moet worden aangelegd. Denk hier dus vooraf goed over na. Zo weet je zeker dat je geen onnodige vloerverwarmingskosten gaat maken en je straks echt optimaal kunt genieten van jouw vloerverwarming.

Aandachtspunten vloerverwarming bij bestaande woning

Een paar zaken waar je op moet letten bij vloerverwarming leggen in een bestaande woning:

  • Is de cv-ketel geschikt voor vloerverwarming? Als de cv-ketel te oud is, kan dit nog wel eens problemen opleveren.
  • Is de ruimte goed genoeg geïsoleerd? Dit is belangrijk om de warmte optimaal te verspreiden. Vergeet ook het isoleren van de vloer zelf niet.
  • Is de uiteindelijke topvloer geschikt voor vloerverwarming? Bij een renovatie zul je misschien wel een nieuwe topvloer leggen. Zorg dan dat deze vloer voldoende warmte doorlaat.

123Vloerverwarming: alles voor vloerverwarming

Twijfel je over het leggen van vloerverwarming in een bestaande woning? Neem dan gerust contact op met onze experts. Wij staan voor je klaar met advies op maat. Bij ons kun je ook vooraf online een vrijblijvende offerte opvragen. Zo kun jij een goede inschatting maken van de kosten, zowel qua aanschaf als qua gebruikskosten. En wil je het leggen van jouw vloerverwarming helemaal uitbesteden? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Veelgestelde vragen over het leggen van vloerverwarming in een bestaande woning:

Wat kost vloerverwarming aanleggen in een bestaande woning?

In een bestaande woning kun je vloerverwarming laten aanleggen. Als deze gefreesd moet worden, dan kost dit gemiddeld €35,- tot €40,- euro per vierkante meter. Hierbij wordt ook de vloer geëgaliseerd. Wil je jouw vloerverwarming als bijverwarming installeren, dan is de prijs al gauw €5,- per vierkante meter lager.

Hoeveel hoger wordt de vloer met vloerverwarming?

Hoe hoog je vloer wordt, is afhankelijk van het type vloerverwarming. Een droogbouw vloerverwarmingssysteem leg je simpelweg op de huidige vloer aan. Hierdoor komt deze maar twee centimeter hoger te liggen. Ga je voor natbouw vloerverwarming? Dan worden de buizen in de ondervloer geplaatst.

Kan vloerverwarming in een oud huis?

Vloerverwarming in een oud huis is zeker een optie. Maar hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat de ondervloer een belangrijke rol in speelt. De ondervloer in een oud huis is vaak van hout gemaakt en niet van beton, zoals in nieuwere huizen. Bij een houten ondervloer is vloerverwarming aanleggen lastig, prijzig en zorgt het ook voor een flinke ophoging van de vloer.

Kan vloerverwarming op een bestaande cv-ketel?

Ja, absoluut. De vloerverwarming wordt met een verdeler aangesloten op de bestaande cv-ketel. Deze verdeler zorgt ervoor dat het water door een leiding wordt rondgepompt. De vloer wordt vervolgens warm doordat er warm water door de leidingen stroomt.

123Vloerverwarming