8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming als bijverwarming? Je leest het hier

Droogbouw vloerverwarming als bijverwarming?

Droogbouw vloerverwarming kun je zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming inzetten. Wat is vloerverwarming als bijverwarming precies? En hoe zit het met droogbouw vloerverwarming als bijverwarming? Hieronder zetten we alle informatie duidelijk voor je op een rij. Zo kan jij straks de juiste keuze maken tussen droogbouw vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming.

Droogbouw vloerverwarming bijverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming als bijverwarming

De naam zegt het al: bijverwarming betekent dat jouw vloerverwarming als extra warmtebron wordt ingezet. Wanneer je kiest voor bijverwarming heb je dus altijd nog een andere manier van verwarmen beschikbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van de radiatoren die je toch al in huis hebt staan.

Vloerverwarming als bijverwarming is een snelle en efficiënte manier om te zorgen voor extra warmte. En als de temperatuur in de ruimte niet boven de 18 graden hoeft te komen, dan is vloerverwarming als bijverwarming soms ook precies genoeg.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming als bijverwarming:

Welke temperatuur vloerverwarming als bijverwarming?

Als je vloerverwarming als bijverwarming gebruikt, dan hoeft de temperatuur niet heel hoog te staan. Bij alle soorten vloerverwarming is het belangrijk om de temperatuur zo constant mogelijk te houden. De beste instelling is natuurlijk ook per persoon verschillend.

Hoe werkt vloerverwarming als bijverwarming?

Vloerverwarming kan als hoofd- of als bijverwarming worden gebruikt. Wanneer je vloerverwarming als bijverwarming gebruikt, dan maak je ook nog gebruik van andere warmtebronnen zoals radiatoren. Samen verwarmen deze de totale ruimte.

Is bijverwarming nodig bij vloerverwarming?

Gebruik je jouw vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan heb je geen andere verwarmingselementen nodig. Gebruik je het echter als bijverwarming, dan zul je extra warmte van een andere warmtebron moeten toevoegen.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Droogbouw vloerverwarming als bijverwarming

Vloerverwarming kan vrijwel altijd als bijverwarming worden ingezet. Zo ook droogbouw vloerverwarming, waarbij het verwarmingssysteem bovenop de ondervloer wordt geplaatst. Bij droogbouw wordt er geen gebruik gemaakt van natte producten zoals cement, maar van isolatieplaten waar de verwarmingsbuizen in worden geplaatst.

Droogbouw vloerverwarming is erg geschikt om in bestaande woningen te plaatsen. Wil je dus genieten van de voordelen van droogbouw vloerverwarming? Dan kun je vloerverwarming als bijverwarming laten plaatsen.

Waarom vloerverwarming als bijverwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom droogbouw vloerverwarming als bijverwarming een goede keuze is. Als bijverwarming houdt de vloerverwarming jouw vloeren op een aangename temperatuur. Er ontstaan geen luchtverplaatsing waardoor het in huis kan gaan tochten. Doordat er minder luchtverplaatsing is dan bij radiatoren, krijgt stof ook minder de kans om te verplaatsen.

Daarnaast kun je de kosten van vloerverwarming zien als een interessante investering. Vloerverwarming als bijverwarming is een efficiënte en kostenbesparende manier van verwarmen. Dit zul je terugzien in een dalende energierekening.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Koop jouw vloerverwarming

Bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor alles rondom vloerverwarming. Van vloerverwarming aanleggen tot de complete installatie. En van het instellen tot handige doe-het-zelf pakketten. Als echte expert op het gebied van vloerverwarming kunnen wij iedere woning of bedrijfspand voorzien van fijne vloerverwarming.

Ben jij enthousiast geworden? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming