8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming of gas?

Droogbouw vloerverwarming of gas?

Droogbouw vloerverwarming of misschien toch vloerverwarming met gas? Beide systemen hebben voor- en nadelen. Welke vloerverwarming past het beste bij jouw woning of bedrijfspand? 123vloerverwarming heeft alle experts in huis en beantwoordt graag je vragen over vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming of gas

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Droogbouw vloerverwarming

Bij droogbouw vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten gemaakt. “Droogbouw” betekent eigenlijk simpelweg dat er bij het aanleggen geen natte producten worden gebruikt, zoals cement.

Droogbouw vloerverwarming zorgt voor een snelle warmteafgifte en verspreiding van de warmte. Ook is het aantal millimeter dat de vloer wordt opgehoogd minder dan bij andere vloerverwarmingssystemen. Hierdoor is dit type vloerverwarming erg geschikt voor renovatieprojecten. Ideaal als je weinig ruimte hebt voor een complete verandering van de hoogte van de vloer.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming of gas:

Welke type vloerverwarming is het beste?

Welke vloerverwarming het beste past in jouw huis, is afhankelijk van een aantal factoren. De oppervlakte van de ruimte speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Maar ook de gewenste soort vloerafwerking en het gebruik van eventuele andere warmtebronnen. Bedenk daarom vooraf goed wat jouw wensen voor de vloerverwarming zijn.

Wat is droogsysteem vloerverwarming?

Bij een droogsysteem vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten geplaatst. Deze platen zijn gemaakt van polystyreen of piepschuim en doen dienst als warmtegeleider. Hierdoor warmt de vloer heel snel op, zelfs sneller dan bij een nat systeem waarbij de vloerverwarming in de cementdekvloer is geplaatst.

Wat kost droge vloerverwarming?

De exacte prijs van droge vloerverwarming kun je navragen bij installatie expert. De prijs wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Het tarief voor 10 vierkante meter droge vloerverwarming is gemiddeld ongeveer €700,-.

Hoe weet ik of de vloerverwarming werkt?

Je kunt eenvoudig testen of jouw vloerverwarming werkt. Zet hiervoor de vloerverwarming aan en voel of de vloer warm wordt. Je kunt ook de vloer even nat maken om te kijken of de verwarming op alle plekken even goed werkt. Blijft het lang nat? Dan is op die plek geen vloerverwarming aanwezig of werkt deze onvoldoende.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Gas vloerverwarming

Vloerverwarming op basis van gas betekent dat er een systeem ligt met warmwaterbuizen en dat water wordt weer verwarmd door middel van gas. Je kunt vloerverwarming namelijk op meerdere manieren aansluiten. Een aansluiting op de CV is een optie, maar je kunt ook kiezen voor elektrische vloerverwarming.

Gas vloerverwarming verwijst dus naar de manier waarop de warmte wordt gegenereerd. Een droogbouw vloerverwarming wordt in de regel aangesloten op een cv-ketel. Maar je kunt ook kiezen voor duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp. Waar je voor kiest beïnvloed uiteindelijk ook de kosten van vloerverwarming.

Vraag om professioneel advies via het contactformulier

Heb je advies nodig op het gebied van vloerverwarming? Dan kun je altijd contact opnemen met 123Vloerverwarming. Wij werken graag een vrijblijvende offerte uit voor jouw specifieke situatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat alle verschillende mogelijkheden zijn. Of het nu gaat om vloerverwarming aanleggen, installeren of een doe-het-zelf pakket, bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor alles wat te maken heeft met vloerverwarming. Vul ons contactformulier in en ontdek de mogelijkheden.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming