8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming voordelen?

Voordelen van droogbouw vloerverwarming

Je hebt vast wel eens gehoord van droogbouw vloerverwarming. Dit is een van de manieren waarop je vloerverwarming kunt aanleggen in jouw huis of bedrijfspand. Maar wat zijn nu precies de droogbouw vloerverwarming voordelen? 123Vloerverwarming zet ze voor je op een rij!

Droogbouw vloerverwarming voordelen

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Droogbouw vloerverwarming is licht en dun

Wil jij vloerverwarming maar mag de vloer niet veel hoger komen te liggen? Dan is droogbouw vloerverwarming een goede keuze. De opbouwhoogte is namelijk vrij beperkt waardoor de vloer slechts een klein beetje opgehoogd wordt. Daarnaast is het gewicht van droogbouw vloerverwarming laag. Hierdoor kun je deze vloerverwarming zonder problemen op veel verschillende ondervloeren plaatsen.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming voordelen:

Wat is droogsysteem vloerverwarming?

Bij een droogsysteem vloerverwarming worden de verwarmingsbuizen in isolatieplaten geplaatst. Deze platen zijn voorgevormd en gemaakt van polystyreen of piepschuim. De buizen komen dus niet in contact met bijvoorbeeld een cementdekvloer. De platen zorgen ervoor dat de verwarming sneller de gewenste temperatuur kan bereiken dan bij een nat systeem.

Wat kost droogbouw vloerverwarming per m2?

De prijs voor droogbouw vloerverwarming verschilt per situatie. Maar gemiddeld gezien kun je uitgaan van een prijs van ongeveer €700,- per 10 m2. De totale oppervlakte waar de verwarming moet komen te liggen speelt de grootste rol in de uiteindelijke prijs.

Wat kost droogsysteem vloerverwarming?

Droogsysteem vloerverwarming is een variant van warmwater vloerverwarming. Het is het duurste systeem in deze categorie met een gemiddelde prijs van €40 tot €70 per vierkante meter. Daarom is het goed om je uitgebreid te laten adviseren over droogsysteem vloerverwarming. Zo weet je precies of dit systeem goed past bij jouw wensen.

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming is een systeem dat bovenop een bestaande (onder)vloer wordt geplaatst. De vloer komt hiermee een paar centimeter hoger te liggen. Bij natbouw vloerverwarming wordt de verwarming in de vloer zelf geplaatst. Daarna gaat er cement overheen.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Hoog rendement door snelle opwarming

De verwarmingsbuizen van droogbouw vloerverwarming zijn verwerkt in isolerende platen. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde waardoor je optimaal kunt profiteren van de warmte. De buizen liggen direct onder de bovenste vloer laag waardoor de warmte snel verspreid wordt.

Eenvoudige installatie zonder verbouwing

Heb je geen zin in een grote verbouwing? Geen probleem! Droogbouw vloerverwarming kan geplaatst worden in een bestaande woning of bedrijfspand. Alleen de topvloer hoeft verwijderd te worden om de verwarming te kunnen plaatsen. Deze vloerverwarming aanleggen kan vrij snel en zonder al te veel rommel.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Kies voor droogbouw vloerverwarming

Wil jij droogbouw vloerverwarming laten aanleggen? Dan zit je bij 123Vloerverwarming helemaal goed. Met onze jarenlange ervaring zijn wij expert op het gebied van vloerverwarming. Onze kennis van alle mogelijke vloerverwarmingssystemen zorgt ervoor dat we jou het beste advies op maat kunnen geven.

Via onze website kun je direct een gratis vrijblijvende offerte aanvragen voor jouw situatie. Wil je liever eerst een gesprek met een van onze adviseurs? Bijvoorbeeld over de kosten van vloerverwarming? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar met antwoorden op al je vragen!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming