8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming: efficiënte verwarming voor jouw huis

Droogbouw vloerverwarming, ook wel een droogsysteem genoemd, is een specifiek type vloerverwarming. Bij 123Vloerverwarming hebben wij ruime ervaring met het op maat leveren en installeren van dit systeem. Maar wat is droogbouw vloerverwarming precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En welke materialen heb je nodig? Alles over droogbouw vloerverwarming lees je hier.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Wat is droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de aanleg van de vloerverwarming geen natte producten worden gebruikt, zoals beton en cement. Droogbouwsystemen worden niet in een cementvloer geplaatst, maar in isolatieplaten, zoals EPS-platen of Fermacell-platen. De belasting van het systeem is hierdoor veel lager en ook is het makkelijker om de vloerbedekking er boven op te plaatsen. Droge vloerverwarming is dus eigenlijk een benaming voor een bepaalde manier van verwarming plaatsen.

Een droogbouw vloerverwarmingssysteem is geschikt voor een bestaande woning (bij een verbouwing of renovatie), houtbouwwoning en met name voor onder een houten vloer. Deze vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte die efficiënt wordt verspreid door de ruimte. Het is erg geschikt als hoofdverwarming. Deze soort systemen zijn echter ook geschikt voor bijverwarming. Een droogsysteem als vloerverwarming zorgt over het algemeen voor minder warmteverlies, lagere stookkosten en dus een lagere energierekening.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming

Wat kost droge vloerverwarming?

De kosten van droogbouw vloerverwarming kunnen verschillen. De prijs wordt namelijk beïnvloed door veel verschillende factoren. Gemiddeld gezien kost droge vloerverwarming voor 10 m2 tussen de €600,- en €800,-.

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Bij een droogbouw vloerverwarming wordt het verwarmingssysteem boven op de bestaande vloer geplaatst. Dit kan hout zijn, maar ook zandcement of beton. De vloer hoeft hierdoor niet ver omhoog te komen. Vaak is het maar zo een twee cm. Bij reguliere vloerverwarming met water leg je eerst de vloerverwarming, waarna het wordt overgoten met cement.

Wat is een goede vloerverwarming?

Welke vloerverwarming voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw situatie. Er zijn twee systemen vloerverwarming: verwarming met warm water en elektrische verwarming. Elektrische verwarming is niet heel energiezuinig en wordt vooral gebruikt in kleinere ruimtes. Watervoerende vloerverwarming wordt dus vaker gebruikt.

Wat is droogsysteem vloerverwarming?

Bij een droogsysteem vloerverwarming komen de verwarmingsbuizen niet in contact met de chape. Dit is de zandcementvloer die wordt aangebracht als eerste laag op een kale vloer om oneffenheden weg te werken. De vloerverwarming wordt bij een droogsysteem in voorgevormde isolatieplaten van polystyreen of piepschuim geplaatst. Bij een nat systeem wordt de verwarming in de chape geplaatst.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Verschillende soorten vloerverwarming

Een droogbouwsysteem leent zich goed voor elektrische vloerverwarming, maar ook voor watergedragen vloerverwarming. Afhankelijk van de vloerconstructie en de gebruikte verwarmingsbuizen, zal een droogbouwsysteem de vloer met een aantal millimeter verhogen. De opbouwhoogte kan beperkt worden wanneer de vloerverwarming aan het begin van een renovatie of nieuwbouwproject al wordt aangelegd.

Elektrische vloerverwarming wordt iets minder vaak gebruikt dan normale vloerverwarming (watergedragen). Beide systemen verwarmen met een snelle reactietijd, maar een watergedragen systeem is beter geschikt voor grotere oppervlakten. Dit systeem wordt aangesloten op je cv-ketel of warmtepomp.

Welke droogbouw vloerverwarming voor jou het meest geschikt is, hangt onder andere af van het type vloer. Dit systeem is toepasbaar bij veel soorten vloeren, bijvoorbeeld tegels, laminaat, parket, cementdekvloer en een houten vloerconstructie of houten vloeren.

Voordelen droogbouw vloerverwarming

Een droogbouwsysteem heeft vele voordelen. Zo is de montage van een vloerverwarming droogsysteem snel en eenvoudig, bevat het een ideale beloopbare plaat, geeft het systeem een goede isolatie rond de vloerverwarming en heeft het een snelle opwarmtijd. 123Vloerverwarming levert en installeert voor jouw woning of bedrijfsgebouw een droogsysteem of droogbouwsysteem precies zoals jij in gedachten hebt.

Vloerverwarming heeft sowieso veel voordelen ten opzichte van normale verwarming. Alle voordelen van vloerverwarming hebben we voor je op een rij gezet.

Natuurlijk heeft een droogbouwsysteem ook zijn nadelen. Daarom hebben we ook de nadelen van vloerverwarming voor je uitgewerkt, zoals de investeringskosten en de langere installatietijd.

Benodigde materialen droogbouw vloerverwarming

Bij ons ben je verzekerd van een compleet systeem met de benodigde materialen in handige cv-vloerverwarmingspakketten. Denk hierbij aan noppenplaten, slangen en systeemplaten van de allerhoogste kwaliteit. Ook vind je bij ons de juiste warmtepomp, buizen, isolatiematerialen, ondervloer, leidingwerk en geschikte warmte-afgiftesystemen.

Als een van de weinige vloerverwarmingsbedrijven kunnen wij dankzij ons uitgebreide aanbod aan materialen voor ieder type gebouw het perfecte systeem samenstellen, leveren en vervolgens op locatie monteren. Dit doen we door heel Nederland.

Kosten droogbouw vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming zijn allereerst afhankelijk van het aantal vierkante meters dat verwarmd moet worden. De kosten voor een droogbouwsysteem hangen ook af van het gekozen systeem en de mogelijke duurzame installatietechnieken. Ook de staat van de vloer, de egalisatielaag, de reeds aanwezige vloerisolatie, het type vloer (verdiepingsvloer of begane grond) en andere factoren spelen een rol.

Waar je ook voor kiest, je bent in ieder geval verzekerd van heerlijk warme voeten!

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Bestel direct jouw verwarmingssysteem!

Overweeg je om vloerverwarming te laten plaatsen? Dan ben je bij 123Vloerverwarming aan het juiste adres. Wij verzorgen de levering en installatie van allerlei soorten vloerverwarming, waaronder droogbouwsystemen. Ons bedrijf is al meer dan dertig jaar dé vloerverwarmingsspecialist van Zuid-Holland en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gevestigde naam door heel Nederland, van Roermond tot Heerenveen en van Arnhem tot Amsterdam.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de kosten voor droogbouw vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een vloerverwarming met droogsysteem in jouw woning of bedrijfspand? Wij vertellen je graag meer. Bel ons op 0186 – 680150 of vraag een offerte aan.

In 4 stappen uw vloerverwarmingofferte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming