8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming?

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming?

Elektrische vloerverwarming is een type vloerverwarming dat eenvoudig aan te leggen is en zorgt voor een snelle verwarming. Maar kun je elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken? Of is het enkel geschikt als bijverwarming? De experts van 123Vloerverwarming leggen het hieronder haarfijn aan je uit.

Elektrische vloerverwarming hoofdverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Elektrische vloerverwarming

Als het gaat om vloerverwarming heb je tegenwoordig ontzettend veel keus uit verschillende systemen. Een van deze systemen is elektrische vloerverwarming waarbij de vloer wordt verwarmd door middel van elektra. Dit kan op verschillende manieren worden geplaatst en geïnstalleerd. Bijvoorbeeld door het gebruik van folie of kabels. Maar ook matten met daarin verwarmingskabels behoren tot de mogelijkheden.

Elektrische vloerverwarming heeft als voordeel dat het heel snel de gewenste temperatuur bereikt. Ook is het makkelijk te plaatsen zonder dat er een grote verbouwing aan te pas komt. Om deze reden wordt er vaak gekozen voor elektrische vloerverwarming in bestaande woningen of bedrijfspanden.

Frequently Asked Questions:

Wat is goedkoper vloerverwarming op stroom of gas?

Elektrische vloerverwarming is in aanschaf goedkoper dan traditionele vloerverwarming op gas. Dit scheelt zo een paar honderd euro. Echter is elektrische vloerverwarming qua gebruikskosten duurder ten opzichte van vloerverwarming op gas. Daarom is het vaak niet rendabel om elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.

Hoeveel kost elektrische vloerverwarming per m2?

Per vierkante meter kost elektrische vloerverwarming ongeveer €70,- in de aanschaf. Natuurlijk zijn de aanschafkosten naar verhouding duurder bij weinig vierkante meters. Deze kosten nemen af naarmate de vierkante meters toenemen.

Is elektrische vloerverwarming zuinig?

Elektrische vloerverwarming verwarmt de vloer door middel van elektriciteit, zoals de naam al zegt. Het is eenvoudig te plaatsen en zorgt voor een aangename warmte in de ruimte. Daarnaast is het ook energiezuinig. Elektrische vloerverwarming verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingen zoals radiatoren.

Wat kost elektrische vloerverwarming per uur?

De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn van veel factoren afhankelijk. Gemiddeld gezien zijn de kosten van elektrische vloerverwarming ongeveer €0,88 per uur. Dit is gebaseerd op een ruimte van 40 vierkante meter, een gemiddeld verbruik van 100 Watt per vierkante meter en een kWh prijs van €0,22. Natuurlijk kunnen deze kosten oplopen bij hogere energieprijzen.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Hoofdverwarming en bijverwarming

Wat is eigenlijk het verschil tussen hoofd- en bijverwarming? Wanneer je kiest voor vloerverwarming als bijverwarming, dan is de vloerverwarming jouw enige warmtebron. Hiermee verwarm je de hele ruimte zonder dat er nog een radiator of warmtepaneel aan te pas hoeft te komen.

Bijverwarming betekent dat je gebruik maakt van meerdere warmtebronnen waaronder vloerverwarming. Bijvoorbeeld door deze te combineren met de radiatoren die toch al in het huis aanwezig zijn.

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Dan is natuurlijk de grote vraag: is elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken? Het antwoord hierop is ja. Mits er aan bepaalde voorwaarden wordt gedaan.

Elektrische vloerverwarming wordt vaak bestempeld als minder geschikt geacht om als hoofdverwarming in te zetten. In essentie is dit ook zo. Maar onmogelijk is het niet! Elektrische vloerverwarming kan namelijk goed als hoofdverwarming dienen wanneer de ruimte goed is geïsoleerd. Het gaat hierbij niet alleen om vloerverwarming, maar ook om spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Zodra aan deze voorwaarde wordt voldaan kun je het prima als hoofdverwarming inzetten. Houdt wel in gedachten dat de gebruikskosten van elektrische vloerverwarming hoger zijn dan bij een systeem op gas. Plaats je deze verwarming dus als hoofdverwarming in een grote ruimte? Dan moet je wel rekening houden met hogere gebruikskosten.

Elektrische vloerverwarming als bijverwarming

Elektrische vloerverwarming is dus net iets meer geschikt als bijverwarming in plaats van hoofdverwarming. In deze gevallen zal een andere warmtebron zorgen voor de grote temperatuurwisselingen. De ruimte wordt daardoor al goed opgewarmd. Hierdoor kun je de vloerverwarming vooral inzetten om de vloer zelf lekker op te warmen. Nooit meer koude voeten dus!

Veel mensen kiezen ervoor om elektrische vloerverwarming aan te leggen in de kleinere ruimtes in huis. Denk hierbij aan het toilet, de badkamer, een werkkamer of een extra slaapkamer. In zulke gevallen kun je optimaal profiteren van de voordelen van elektrische vloerverwarming. En profiteer je van een maximaal rendement.

Meer weten over het kostenplaatje? Bekijk dan ook onze uitwerking van de kosten van vloerverwarming waar je alle systemen op een rij ziet.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Koop elektrische vloerverwarming

Bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Wij voorzien je graag in advies rondom het kiezen van vloerverwarming en energiezuinige oplossingen. Natuurlijk zijn wij tevens jouw adres voor de aanschaf en installatie van vloerverwarming. Onze professionele monteurs staan voor je klaar om jouw vloerverwarming van a tot z te plaatsen. Ook kun je bij ons terecht voor doe-het-zelf pakketten waarmee je eenvoudig zelf je elektrische vloerverwarming aanlegt.

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. En voordat je het weet is ook jouw woning of bedrijfspand uitgerust met een heerlijk vloerverwarmingssysteem.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming