8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Elektrische vloerverwarming voordelen

Elektrische vloerverwarming voordelen

De afgelopen jaren wint elektrische vloerverwarming snel aan populariteit. En dat is in onze ogen helemaal terecht! Dit type vloerverwarming is heel anders dan een traditioneel watergedragen systeem.

Van de installatie tot het gebruik en van de kosten tot het rendement. Elektrische vloerverwarming is een systeem met zijn eigen kenmerken en voordelen. Meer weten over de elektrische vloerverwarming voordelen? 123Vloerverwarming zet alle informatie helder voor je op een rij.

Thermostaat vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming wordt de vloer verwarmd door elektrische verwarmingskabels. Deze kabels worden vaak in matten geplaatst of in folie zodat het eenvoudig te installeren is. Hierdoor kan elektrische vloerverwarming zowel in nieuwe als in bestaande woningen worden geplaatst.

Elektrische vloerverwarming werkt het beste in kleine, goed geïsoleerde ruimtes. Het is iets minder geschikt als hoofdverwarming voor grotere ruimtes. Door de hoge gebruikskosten is dit type vloerverwarming vooral rendabel voor ruimtes zoals het toilet en de badkamer. In die gevallen brengt het een heel scala aan voordelen met zich mee!

Veelgestelde vragen over elektrische vloerverwarming voordelen:

Wat zijn de nadelen van elektrische vloerverwarming?

Een van de nadelen van elektrische vloerverwarming is het hoge energieverbruik. Zeker met een hoge energieprijs kunnen deze kosten flink oplopen. Ook zorgt elektrische vloerverwarming voor een grote ecologische voetafdruk. Het is slechter voor het milieu dan vloerverwarming op gas.

Is elektrische vloerverwarming voordelig?

In de aanschaf is elektrische vloerverwarming gemiddeld €200,- goedkoper dan een watergedragen vloerverwarmingssysteem. De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn wel hoger. Dit komt door de hogere prijs van elektra ten opzichte van gas. Daarom is het vaak niet rendabel om elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.

Wat is beter elektrische vloerverwarming of water?

Of je het beste voor elektrische vloerverwarming of voor traditionele vloerverwarming kunt gaan hangt af van een aantal factoren. Voor kleine oppervlaktes is elektrische vloerverwarming vaak een prima keuze. Het verbruik zal in die ruimtes beter zijn dan met een traditioneel vloerverwarmingssysteem. Het systeem is eenvoudig te installeren en warmt snel op. Voor een grotere ruimte kun je beter verwarmen met een watergedragen systeem.

Hoe energiezuinig is elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is een energiezuinige manier van verwarmen. Ten opzichte van traditionele vloerverwarming zijn de gebruikskosten aan de hoge kant. Maar ten opzichte van reguliere verwarming, bijvoorbeeld met radiatoren, is het nog steeds een energiezuinige optie.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Snelle opwarming na inschakelen

Een van de grote voordelen van elektrische vloerverwarming is dat het ontzettend snel werkt. Je schakelt het systeem in en het verwarmen kan direct beginnen. Doordat de verwarming direct onder de topvloer is geplaatst, kan de warmte goed doorstralen. Zorg hierbij wel voor goede isolatie zodat er geen warmte verloren gaat.

Eenvoudige aanleg en installatie

We stipten het al even aan: elektrische vloerverwarming is heel eenvoudig te installeren. Wees niet bang dat de complete vloer eruit moet voor een dagenlange verbouwing. Elektrische vloerverwarming kan snel en zonder al te veel gedoe worden geplaatst. Frezen is niet nodig en de vloer zal slechts een paar centimeter hoger worden. Dat scheelt!

Goedkope aanschafkosten

Natuurlijk is het ook fijn als het aanleggen van vloerverwarming niet de hoofdprijs kost. Bij elektrische vloerverwarming is dit gelukkig niet het geval. De aanschafkosten van dit systeem liggen namelijk lager dan bij een watergedragen systeem. Het scheelt je zo een paar honderd euro. Dat is toch mooi meegenomen. Zo wordt vloerverwarming ook voor steeds meer mensen betaalbaar.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Koop elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is geschikt voor allerlei verschillende woningen en bedrijfspanden en kent weinig nadelen. Bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor advies over dit type vloerverwarming, maar ook over allerlei andere vloerverwarmingssystemen.

Wanneer je nog twijfelt over de beste vloerverwarming voor jouw situatie, neem dan contact met ons op. Wij werken graag een vrijblijvende offerte voor je uit zodat je in één oogopslag kunt zien wat de kosten van vloerverwarming zijn.

Liever zelf vloerverwarming leggen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen doe-het-zelf pakketten voor de handige thuisklusser. Mocht je de aanleg, installatie en afstelling liever uitbesteden, dan gaan onze professionele monteurs zo snel mogelijk voor je aan de slag.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming