8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Kosten vloerverwarming

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Wat is de kostprijs van vloerverwarming? Je leest het hier!

De kostprijs van vloerverwarming kan best lastig zijn om te berekenen. Want waar moet je nu allemaal rekening mee houden? En hoeveel kun je besparen op verwarmingskosten met vloerverwarming? 123Vloerverwarming in Huizen neemt je mee in het kostenplaatje van vloerverwarming. Zo weet jij precies waar je aan begint én hoe je kosten kunt besparen.

Kosten vloerverwarming

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

De kostprijs van vloerverwarming

Vloerverwarming is beschikbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn veel systemen waar je uit kunt kiezen en deze komen met hun eigen kostenplaatje. Welke het best bij jou past, is helemaal afhankelijk van de ruimte waar je de vloerverwarming in wilt plaatsen.

Wanneer je bezig bent met een verbouwing of een renovatie, dan kan een natbouw vloerverwarmingssysteem een goede keuze zijn. Hierbij worden krimpnetten of platen met noppen gebruikt om de verwarming aan te leggen. Hier overheen wordt een ‘natte’ dekvloer aangebracht. Zo worden de verwarmingsbuizen volledig bedekt met een specie van zandcement. Hierbij kan het zijn dat de vloer een stuk hoger wordt, tenzij je daar vooraf rekening mee hebt gehouden.

Bij droogbouw vloerverwarming leg je het systeem juist boven op een bestaande vloer. Dit is een methode waarbij de vloer minder hoog wordt dan bij natbouw. En dan zijn er ook nog twee soorten vloerverwarming waar je uit kunt kiezen: elektrisch of watergedragen.

Welke installatiemethode en welk type vloerverwarming het wordt, is medebepalend voor de kostprijs van vloerverwarming. Lees je daarom goed in of win professioneel advies in bij 123Vloerverwarming. Wil je meer eerst meer weten over de voor- en nadelen? Lees hier dan alles over de voordelen van vloerverwarming of de nadelen van vloerverwarming.

Wat kost 50 vierkante meter vloerverwarming?

De prijs van vloerverwarming is het beste per vierkante meter te bepalen. Bij 50 m2 heb je vaak vijf groepen nodig. De gemiddelde vloerverwarmingskosten inclusief montage zijn dan ongeveer € 1200,-.

Wat is duurder: vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming is duurder in aanschaf en installatie dan radiatoren. De installatie is ook even een flinke verbouwing. Je kunt vloerverwarming dus het beste zien als een investering die je in de jaren erna gaat terugverdienen. Radiatoren zijn altijd goedkoper in aanschaf, maar verbruiken wel meer energie.

Wat kost 100m2 vloerverwarming?

Ga je voor vloerverwarming die is aangesloten op de cv-installatie? Dan ben je bij een vloeroppervlakte van 100 m2 tussen de € 1.700,- en € 2.200,- kwijt. Dit is inclusief materialen, montage en eventuele freeswerkzaamheden.

Wat kost een gemiddelde vloerverwarming?

Het infrezen van vloerverwarming zal gemiddeld zo’n € 40,- kosten voor een ruimte van 40 m2. Hierbij wordt ook de vloer geëgaliseerd. Gebruik je vloerverwarming niet als hoofdverwarming? Dan kost dat natuurlijk minder.

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

Wat kost vloerverwarming?

Wat kost vloerverwarming nu precies? Vloerverwarming is, zeker nu, een investering die je in de loop der jaren zal terugverdienen. Onderstaande prijzen zijn uiteraard een indicatie en een persoonlijke offerte maken we uiteraard graag op maat!

Offerte aanvragen? Dat kan direct online!

Wat kost vloerverwarming per m2?

Wat vloerverwarming kost per m2 is misschien wel de meest interessante vraag. Hierbij is het van belang of je de vloerverwarming gaat gebruiken als hoofd- of bijverwarming. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming in de woonkamer? Dan kan het prima fungeren als hoofdverwarming zonder radiatoren in het zicht. Wil je gebruik kunnen maken van meerdere warmtebronnen? Dan kun je het inzetten als bijverwarming. Kijk ook naar de verschillen tussen verwarming met vloerverwarming of gas.

Hieronder staat een indicatie van de kosten per m2 voor het aanleggen van traditionele vloerverwarming (watergedragen systeem):

Hoofdverwarming Bijverwarming Gemiddelde prijs
40 m2 80 m2 €1.100 – €1.150
50 m2 100 m2 €1.200 – €1.300
60 m2 120 m2 €1.400 – €1.550
70 m2 140 m2 €1.650 – €1.800
80 m2 160 m2 €1.750 – €1.900
90 m2 180 m2 €2.000 – €2.100

 

Kosten van elektrische vloerverwarming

De kosten van elektrische vloerverwarming liggen lager dan bij een watergedragen systeem. Daarom is elektrische vloerverwarming ook steeds meer in trek. Dit systeem is prima om kleinere ruimtes te verwarmen, maar is vaak niet interessant voor grotere ruimtes.

Het financiële voordeel van de aanschaf van elektrische vloerverwarming ten opzichte van reguliere vloerverwarming is enkele honderden euro’s.

Om je een beeld te geven: de kostprijs voor 40 m2 elektrische vloerverwarming is ongeveer € 600,-. Aangezien je bij dit systeem ook te maken krijgt met een hoger energieverbruik is het verstandig om die kosten ook mee te nemen in je overweging. Mocht je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebben liggen, dan is het extra verbruik van je elektrische vloerverwarming waarschijnlijk minimaal merkbaar.

Energiekosten vloerverwarming

Energiekosten van vloerverwarming zijn een kostenpost die je niet mag vergeten. Watergedragen systemen kunnen worden aangesloten op een cv-ketel, waardoor je direct te maken krijgt met energiekosten. Bij een elektrisch systeem is dit natuurlijk ook het geval. Jouw verbruik zal dus van invloed zijn op de doorlopende kosten van je vloerverwarming nadat het is aangelegd.

Daarom kun je ook kiezen voor vloerverwarming in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. Zo wordt het water opgewarmd op een duurzame manier wat jouw stookkosten zal verlagen. Ook kun je hiervoor vaak subsidie aanvragen, waardoor het extra interessant wordt. Goed om eens na te kijken!

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

Heb jij interesse in vloerverwarming?

Hebben we jouw interesse kunnen wekken? Of overweeg je al een tijdje of je vloerverwarming moet nemen, maar heb je nog veel vragen? Bij 123Vloerverwarming staan we voor je klaar met professioneel advies. Wij opereren landelijk, in iedere provincie en grote steden hebben wij al projecten gedaan zoals Lelystad, Utrecht of Amsterdam.

Je kunt bij ons direct een offerte aanvragen of contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Of maak een afspraak bij onze showroom in Huizen om onze vloerverwarmingssystemen te bekijken. Samen zorgen we voor de beste oplossing voor jou!

In 4 stappen uw vloerverwarmingofferte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming