8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

​Pompschakelaar bij vloerverwarming

Pompschakelaar bij vloerverwarming: energiezuinig en handig

Er zijn verschillende manieren om een vloerverwarmingssysteem extra zuinig te laten werken. Een van deze manieren is het installeren van een pompschakelaar. Deze schakelaar zorgt ervoor dat het systeem niet de hele dag draait als dit niet nodig is.

Hoe werkt een pompschakelaar vloerverwarming precies? Hoe gaat de installatie en het instellen? En kun je de schakelaar zowel zelf installeren als laten installeren? Je leest het allemaal hieronder.

Pompschakelaar vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming met pompschakelaar: dat werkt zo! 

Een pompschakelaar is een klein apparaatje waarmee je jouw energieverbruik kunt terugdringen. De circulatiepomp wordt afgeschakeld door deze schakelaar als de cv-ketel geen warmte levert. Zo wordt er niet de hele dag door water door de installatie gepompt, als dat niet nodig is.

Door een pompschakelaar is de circulatiepomp van de vloerverwarming niet meer 24 uur per dag ingeschakeld. Er wordt alleen warm water bij gepompt wanneer de gevoelstemperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur. Dat scheelt in het energieverbruik en de -kosten.

Veelgestelde vragen over pompschakelaars:

Wat is de beste pompschakelaar vloerverwarming?

Welke pompschakelaar het beste is voor jouw vloerverwarming, is afhankelijk van het systeem. Een bekende pompschakelaar is de ECO Pump Switch Hy-02. De schakelaar activeert de pomp van de verwarmingsverdeler bij een warmtevraag. Als de gewenste temperatuur is bereikt deactiveert het systeem weer.

Hoeveel bespaar je met een pompschakelaar?

Met een pompschakelaar maakt de pomp minder draaiuren per jaar. Het gemiddelde aantal draaiuren ligt rond de 850. Zonder pompschakelaar zit je al gauw aan zo’n 8800 draaiuren per jaar. Het verminderen van de draaiuren kan al gauw €100,- per jaar schelen.

Werkwijze van de pompschakelaar?

Een pompschakelaar schakelt de circulatiepomp uit als de cv-ketel geen warmte afgeeft. Hierdoor is de pomp niet de hele dag ingeschakeld als dat niet nodig is. Dat kan aanzienlijk schelen in de energiekosten.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Pompschakelaar installeren? Dat doe je zo!

Het installeren van de pompschakelaar is een vrij eenvoudige klus.

Heb je een bestaand vloerverwarmingssysteem? Dan moet je eerst de stekker van de circulatiepomp uit het stopcontact halen. Vervolgens doe je de stekker van de pompschakelaar in hetzelfde stopcontact. De stekker van de pomp steek je vervolgens in de pompschakelaar. Nu bevestig je de voeler van de pompschakelaar op de aanvoerleiding met een klem of klittenband.

Laat je nieuwe vloerverwarming aanleggen? Dan kun je direct een pompschakelaar mee laten installeren.

SL verdeler 6 groeps met Grundfoss Alpha L vloerverwarming | 123vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Laat vloerverwarming aanleggen

Bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor het laten aanleggen van vloerverwarming. Compleet met alle onderdelen waaronder een pompschakelaar. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van vloerverwarming zijn wij bekend met alle verschillende systemen en toepassingen. Hierdoor kunnen we jou voorzien van professioneel advies over de mogelijkheden van vloerverwarming in jouw situatie.

Ben je zelf handig? Dan kun je bij ons ook een doe-het-zelf pakket aanschaffen voor de aanleg van jouw vloerverwarming.

Heb je vragen over de kosten van vloerverwarming? Of heb je een prijsopgave nodig? Wij maken snel een duidelijk overzicht voor je! Liever eerst persoonlijk contact met de professionals achter 123vloerverwarming? Wij staan voor je klaar met advies op maat en horen graag van je.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming