8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Verwarmen met vloerverwarming of gas?

Verwarmen met vloerverwarming of gas?

Er zijn veel verschillende manieren om je huis te verwarmen. Veel woningen zijn uitgerust met traditionele warmtebronnen zoals radiatoren. Deze werken vaak prima, maar brengen wel een aantal nadelen met zich mee. Hieronder leggen we aan je uit wanneer en waarom je het beste over kunt stappen naar vloerverwarming. Een andere manier van verwarmen die veel voordelen met zich meebrengt.

Verwarmen vloerverwarming of gas

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Voordelen van vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun woning of bedrijfspand. En dat is niet zonder goede reden! Vloerverwarming is een hele fijne manier van warmteverspreiding in huis.

Het zorgt namelijk voor het verwarmen van de ruimte via de vloer. Zo voorkom je dat er een verplaatsing komt van koude en warme lucht, wat bij radiatoren wel het geval is. Met vloerverwarming heb je nooit tocht en zal er ook een stuk minder stof ronddwarrelen.

Dalend energieverbruik en -kosten

Daarnaast verbruikt vloerverwarming een stuk minder energie dan radiatoren. Je kunt bij vloerverwarming kiezen tussen elektrische vloerverwarming waarbij het systeem wordt aangesloten op de elektravoorziening. Of je kiest voor een watergedragen systeem waarbij je alsnog met gas verwarmt.

Welke optie je ook kiest, je verbruikskosten zullen omlaaggaan. Vloerverwarming verbruikt namelijk minder dan traditionele verwarmingsbronnen op gas. Bij de kosten van vloerverwarming moet je natuurlijk ook de aanschafkosten rekenen, maar deze verdien je al binnen een paar jaar terug.

Veelgestelde vragen over verwarmen met vloerverwarming of gas:

Wat zijn de nadelen van elektrische vloerverwarming?

Het hoge energieverbruik is een nadeel van elektrische verwarming. Zeker wanneer de energieprijzen ook hoog zijn, kunnen de verbruikskosten flink oplopen. Houdt hier rekening mee als je elektrische vloerverwarming aanschaft.

Is elektrische vloerverwarming voordelig?

In de aanschaf is elektrische vloerverwarming goedkoper dan traditionele vloerverwarming. Dit kan tot een paar honderd euro schelen. De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn wel hoger dan andere vloerverwarmingssystemen.

Wat is beter elektrische vloerverwarming of water?

Voor kleine oppervlaktes is elektrische vloerverwarming een goede keuze. De opwarmtijd is kort waardoor een kleine ruimte al snel behaaglijk aan zal voelen. Een watergedragen systeem is goedkoper in gebruik, maar minder makkelijk aan te leggen. Welke vloerverwarming jij het beste kunt kiezen, hangt dus af van veel factoren.

Hoe energiezuinig is elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming verbruikt veel minder energie dan traditionele warmtebronnen. Het is een energiezuinige optie om je huis te verwarmen. Ten opzichte van andere vloerverwarmingssystemen verbruikt het wel iets meer.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

123Vloerverwarming helpt jou verder!

Natuurlijk zijn wij bij 123Vloerverwarming de grootste voorstanders van vloerverwarming, in welke vorm dan ook. Maar vloerverwarming is niet voor niets in steeds meer huizen te vinden. Op de lange termijn is het een stuk goedkoper dan traditionele verwarming. Je zult nooit meer koude voeten ervaren. Én het comfortgevoel in huis gaat een stuk omhoog.

Wil jij ook vloerverwarming in huis? Neem dan contact op met 123Vloerverwarming.nl. Als expert op het gebied van vloerverwarming kunnen wij jou adviseren over de beste vloerverwarming oplossing voor jouw situatie. Natuurlijk kun je ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via onze website.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming