8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Verwarming systeem

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Verwarming systeem

Ben je op zoek naar een verwarmingssysteem voor een fijne warmte in jouw woning of bedrijfspand ergens in Nederland? Dan staan wij voor je klaar!

123Vloerverwarming uit Huizen is dé specialist op het gebied van vloerverwarmingssystemen. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in verwarmingsinstallaties weten wij precies welk systeem bij jouw wensen past. Wij voorzien je tijdens het aankoopproces van deskundig advies en geven je tips wanneer nodig. Wil je volledig ontzorgd worden? Dan kies je ervoor om het vloerverwarmingssysteem in de grond aan te laten leggen door onze specialisten – wij zijn werkzaam in heel Nederland!

Vraag uw offerte aan →

Verwarmingssysteem

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

De grootste voordelen van vloerverwarming

Bij 123Vloerverwarming zijn we natuurlijk groot fan van vloerverwarming, in alle soorten en maten. En dat is niet voor niets! De voordelen van vloerverwarming zijn namelijk niet mis. We zetten de grootste voordelen even voor je op een rij.

Allereerst is vloerverwarming een heel energiezuinige manier van verwarmen. Vloerverwarming verbruikt ongeveer 20% minder energie dan traditionele radiatoren. Dit komt doordat de cv-ketel minder hoge temperaturen hoeft te leveren. Er wordt dus een minder groot beroep gedaan op de ketel, wat je razendsnel terugziet in je energieverbruik en de energiekosten.

Daarnaast zorgt vloerverwarming voor een hele aangename gevoelstemperatuur. Doordat de warmte vanaf onderen komt, is er minder luchtcirculatie. De ruimte warmt sneller op, er is minder stof dat ronddwarrelt en ook heb je geen lelijke radiatoren meer in het zicht staan. Alle reden dus om te kiezen voor vloerverwarming!

Ontdek het beste verwarmingssysteem voor de vloer van je pand

Heb je enig idee welk vloerverwarmingssysteem het best past bij de vloer van jouw pand in Rotterdam, Utrecht, Huizen of elders in Nederland? Het grootste voordeel van vloerverwarming is natuurlijk dat de verwarmingselementen onder de vloer zijn geplaatst. Hierdoor heb je alle ruimte en vrijheid om de ruimte in te richten zoals je dit zelf wenst.

Bovendien is er geen mogelijkheid voor vochtplekken achter de radiatoren, wat de luchtkwaliteit in de ruimte bevordert. Daarnaast is een verwarmingssysteem een garantie voor meer gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, waardoor je minder vaak de temperatuur omhoog zet. Je verdient een vloerverwarming dus gewoon terug dankzij een lagere energierekening!

Welke vloerverwarmingssystemen zijn er allemaal beschikbaar?

Na al deze voordelen wil je waarschijnlijk weten welke verwarmingsinstallaties er allemaal beschikbaar zijn voor verwarming via de vloer. 123Vloerverwarming uit Huizen heeft een ruim assortiment als je op zoek bent naar het meest geschikte vloerverwarmingssysteem. Hoewel het mogelijk is om een vloerverwarming op aanvraag te realiseren, hebben wij ook verschillende standaard vloerverwarmingssystemen voor je beschikbaar:

Welk vloerverwarmingssysteem het best bij jou past, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte, het aantal vierkante meters, de isolatie in de woning en jouw persoonlijke voorkeur.

Welk vloerverwarmingssysteem moet ik kiezen?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het uitkiezen van een vloerverwarmingssysteem is best een opgave. Je wil tenslotte jarenlang van jouw investering kunnen genieten.

Een paar vragen die je jezelf kunt stellen bij het kiezen van jouw vloerverwarmingssysteem zijn de volgende. Wil je de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken? Of fungeert het enkel als bijverwarming? Bij hoofdverwarming heb je geen andere warmtebronnen nodig. Bij bijverwarming is dit wel het geval.

Als tweede vraag: wil je een elektrisch of watergedragen systeem? Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het eenvoudig te plaatsen is, maar duurder is in gebruik. Watergedragen vloerverwarming is heel energie-efficiënt, maar dit soort verwarmingsinstallaties vereisen wel wat meer verbouwingen om het systeem aan te leggen.

Kies je voor doe-het-zelf of volledige plaatsing van het vloerverwarmingssysteem?

Bij 123Vloerverwarming kun je terecht voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Ben je zelf handig? Dan is één van onze doe-het-zelfpakketten misschien precies wat je zoekt. Wij voorzien je van professioneel advies, waarna je zelf aan de slag kunt. Ideaal als je vloerverwarming in huis wilt tegen de beste prijs.

Schakel je liever onze ervaren monteurs in voor het plaatsen van jouw verwarmingsinstallaties? Vloerverwarmingssystemen zijn nu eenmaal niet altijd hetzelfde, waardoor het verstandig is om een expert in te schakelen. Bij 123Vloerverwarming kun je ook terecht voor het volledige traject, van aankoop tot plaatsing. Wij zorgen er dan voor dat jouw vloerverwarming wordt geleverd, geplaatst en afgesteld.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Vraag direct een offerte aan voor vloerverwarming

Wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor een verwarmingssysteem onder jouw vloer? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je direct weet wat de kosten zijn voor vloerverwarmingssysteem van 123Vloerverwarming.

Wij streven ernaar om onze verwarmingsinstallaties zo betaalbaar mogelijk te maken voor iedereen, omdat wij geloven dat een vloerverwarming de beste en meest gezonde manier van verwarmen is.

Heb je nog vragen over een van onze vloerverwarmingssystemen of wil je meer weten over het verwarmen via de vloer? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0186 – 680150. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste soort vloerverwarming?

Er is niet één beste soort vloerverwarming. Welke vloerverwarming het beste is, hangt namelijk af van jouw specifieke situatie. Soms is elektrische vloerverwarming de beste keuze en soms kun je beter gaan voor een watergedragen systeem. Laat je dan ook goed informeren over de voor- en nadelen van de verschillende systemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat voor soorten vloerverwarming zijn er?

Er zijn verschillende manieren om de soorten vloerverwarming te onderscheiden. Zo kun je kijken naar de manier van aanleggen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen natbouw en droogbouwsystemen. Maar je kunt ook onderscheid maken tussen vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming. Of in de manier waarop de warmte wordt gegenereerd, bijvoorbeeld door gas of elektra.

Wat is beter vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming is de afgelopen jaren heel efficiënt en energiezuinig geworden. Op deze manier is vloerverwarming tegenwoordig interessanter dan radiatoren. Het ligt er wel aan of de woning goed geïsoleerd is. Als de isolatie te wensen over laat, dan kan het zijn dat radiatoren nog steeds de beste optie zijn. Over het algemeen is vloerverwarming doorgaans beter dan radiatoren.

Wat is de beste thermostaat voor vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is het goed om de temperatuur niet te veel te laten wisselen. Een constante, lage temperatuur zorgt ervoor dat de verwarming optimaal kan werken. Daarom is een modulerende thermostaat een goede keuze. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur rustig wordt opgebouwd en weinig schommelt.

123Vloerverwarming