8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerkoeling door middel van vloerverwarming

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Het woord vloerkoeling zegt het eigenlijk al. Vloerkoeling zorgt, in tegenstelling tot vloerverwarming, ervoor dat jouw vloer iets koelt. Er wordt een leidingsysteem aangebracht in de vloerconstructie waardoor er een aangename binnentemperatuur ontstaat. Dit leidingsysteem wordt vaak in combinatie met vloerverwarming gebruikt. 123Vloerverwarming is de perfecte partner voor de aanleg van vloerverwarming. Wij zijn gevestigd in Huizen, met een magazijn in Rotterdam.

Hoe werkt een vloerkoeling binnenshuis voor een aangename temperatuur?

Vloerkoeling is het omgekeerde van vloerverwarming. Dankzij het leidingsysteem in de vloerconstructie circuleert water met een temperatuur van minimaal 18 °C onder de vloerverwarmingstegels, verwarmd laminaat of parket met vloerverwarming. Het koele water zorgt voor afkoeling van de vloerconstructie, waardoor de temperatuur in de ruimte(s) behaaglijker wordt. Om condens te voorkomen, kan er niet met een te lage watertemperatuur gewerkt worden. Dat betekent dat de watertemperatuur slechts enkele graden beneden de binnentemperatuur mag liggen. De voordelen van dit systeem? Het kost weinig energie, je bent zeker van lage onderhoudskosten, het neemt weinig ruimte in door het infrezen en je hebt vijf jaar systeemgarantie.

Bespreek de mogelijkheden voor jouw situatie

Wil je meer weten over vloerkoeling of de voordelen ervan? Neem dan contact met ons op via 0186 – 680150 om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken. Wij voorzien je graag van deskundig en persoonlijk advies voor een écht thuisgevoel in jouw huis.

Heeft u vragen of opmerkingen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

123Vloerverwarming