8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming als bijverwarming?

Vloerverwarming als bijverwarming?

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangelegd. De ene keer kiest men ervoor om ook andere warmtebronnen te blijven gebruiken. De andere keer wordt vloerverwarming de enige manier van verwarmen. Het is maar net wat je hier zelf in wilt.

Vloerverwarming als bijverwarming is één van de toepassingen waar je voor kunt kiezen. Meer weten over hoe dit werkt? 123Vloerverwarming legt het hieronder duidelijk aan je uit.

Vloerverwarming als bijverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Bijverwarming en hoofdverwarming

Bijverwarming en hoofdverwarming zijn twee manieren waarop je vloerverwarming kunt gebruiken. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee manieren van verwarmen?

Vloerverwarming als bijverwarming betekent dat de vloerverwarming niet de enige warmtebron is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je vloerverwarming plaatst, maar ook nog de radiatoren zal gaan gebruiken. Of wanneer je een warmtepaneel gebruikt naast de vloerverwarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming is de andere variant. Hierbij is de vloerverwarming de enige warmtebron. In dat geval komt alle warmte van de vloerverwarming af.

Veelgestelde vragen over vloerverwarming als bijverwarming:

Kun je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken?

Het korte antwoord hierop is: ja. Vloerverwarming is goed als hoofdverwarming te gebruiken. Wanneer je de vloer verwarmt stijgt de warme lucht vervolgens op om de rest van de kamer te verwarmen. Zorg wel dat de vloer geschikt is om veel temperatuurwisselingen mee te maken. En ook goede isolatie is erg belangrijk, zowel van de vloer zelf als van de rest van de ruimte.

Is vloerverwarming voldoende in woonkamer?

Vloerverwarming in de woonkamer kan ingezet worden als de enige warmtebron. Wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming wilt, dan zul je de ruimte wel goed moeten isoleren. Zo ontstaat er niet te veel warmteverlies. De vloerverwarming kan dan goed zijn werk doen.

Wat is beter vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming zorgt voor een stuk minder luchtverplaatsing dan radiatoren. Hierdoor krijg je minder toch, minder ronddwarrelend stof en een hoger comfort gehalte. Ook verbruikt vloerverwarming minder dan traditionele warmtebronnen. Dit ga je merken in het energieverbruik en de bijbehorende energierekening.

Hoe werkt vloerverwarming als hoofdverwarming?

Vloerverwarming als hoofdverwarming betekent dat je een ruimte enkel en alleen door vloerverwarming verwarmt. Je hebt geen andere warmtebronnen zoals een radiator nodig. De lucht stijgt vanaf de grond op en verwarmt zo snel de hele ruimte.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Verschillende soorten vloerverwarming

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende soorten vloerverwarming op de markt. Het ene type vloerverwarming is meer geschikt als hoofdverwarming terwijl de ander juist goed dienstdoet als bijverwarming.

Binnen alle vloerverwarmingssystemen kun je grofweg twee soorten onderscheiden: elektrische vloerverwarming en een watergedragen vloerverwarming systeem.

Elektrische vloerverwarming is over het algemeen het beste geschikt als bijverwarming. Dit type vloerverwarming werkt door middel van matten, folie of kabels die onder de vloer worden geplaatst. Doordat het systeem werkt op elektra komt de opwarming heel snel op gang. Als hoofdverwarming is elektrische vloerverwarming iets minder geschikt, omdat het rendement dan minder hoog is.

Als tweede soort vloerverwarming zijn er de watergedragen systemen. Deze worden het meeste als hoofdverwarming ingezet. Doordat de temperatuur constant kan worden gehouden is het rendement ook in grotere ruimtes heel goed.

De prijs van vloerverwarming als bijverwarming

Heb je interesse in vloerverwarming als bijverwarming? Maak dan vooraf een goede berekening van de kosten van vloerverwarming. In dit geval moet je namelijk rekening houden met de aanschafkosten van de vloerverwarming, de gebruikskosten van de vloerverwarming en de gebruikskosten van de andere (bestaande) warmtebronnen.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Laat ons jou helpen met vloerverwarming

Kun je wel wat hulp gebruiken in het kiezen van jouw vloerverwarmingssysteem? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De keuze is erg groot en ieder huis of bedrijfspand is anders. Daarom staan de experts van 123Vloerverwarming.nl klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wat voor vloerverwarming je wilt plaatsen? Vraag dan direct online een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt dan van ons een uitgewerkte prijsopgave voor het laten leggen van deze vloerverwarming. Liever zelf aan de slag? Je kunt bij ons ook terecht voor doe-het-zelf pakketten. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen om eerst je vragen te stellen of advies te vragen.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming