8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming op gas?

Vloerverwarming op gas?

Vloerverwarming werkt op basis van warm water dat wordt verwarmd door gas in de cv-ketel. In je vloer worden vloerverwarmingsbuizen aangelegd waar warm water doorheen stroomt. Verwarmen met gas duur? Niet wanneer je vloerverwarming hebt als verwarmingssysteem! Verwarmen via de vloer is juist goedkoper en efficiënter.

Verwarm duurzaam en betaalbaar met lage temperatuur-vloerverwarming op gas

Vloerverwarming is een lage temperatuur-verwarming. Omdat warmte opstijgt, is het niet nodig om je vloer erg te verwarmen. Daarnaast heeft je vloer natuurlijk een veel grotere oppervlakte dan de enkele radiatoren in de ruimte. Ook zorgt vloerverwarming met zijn lage temperatuur voor minder luchtverplaatsing en voelt een ruimte sneller comfortabel en warm.

Het water dat in de buizen van je vloerverwarming stroomt, is tussen de 30°C en 40°C graden. Het warme water dat in je radiatoren komt, kan opwarmen tot wel 80°C graden. Dat kost natuurlijk veel meer gas. Vloerverwarming gebruikt gas, maar dus veel minder dan reguliere radiatoren.

Verwarmen vloerverwarming of gas

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Wat is het gasverbruik van een vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt dus op basis van warm water dat uit jouw cv-ketel komt. Daarbij wordt uiteraard gas verbruikt voor het verwarmen van het water. Toch is vloerverwarming minder duur in verbruik dan radiatoren die je aan de wand hebt hangen. Je bespaart 10% tot 15% gas wanneer je van radiatoren overstapt naar verwarming via de vloer. Het verbruik voor vloerverwarming van gas is dus lager dan bij andere manieren van verwarmen, zoals elektrische vloerverwarming.

Het daadwerkelijke gasverbruik van vloerverwarming is lastig in te schatten, omdat het samenhangt met de grootte van je vloer en welke temperatuur je in hebt gesteld.

In algemene zin kan je zeggen dat je tussen de 8 m3 en 11 m3 gas verbruikt per maand wanneer je gebruikmaakt van een vloerverwarming met cv-aansluiting. In de winter is dit natuurlijk meer en in de zomer minder.

Wel maakt het nog veel verschil of je een goed geïsoleerd huis hebt of juist een oude woning waar nog geen enkele vorm van isolatie is aangebracht. Dan zul je, of je nu vloerverwarming hebt of radiatoren, altijd meer verbruiken. Toch zal ook hierbij vloerverwarming een goede keuze zijn, omdat je met vloerverwarming eerder comfort ervaart en dus minder lang hoeft te stoken.

Combinatie van vloerverwarming met een warmtepomp

Heb je een warmtepomp? Dan kun je eigenlijk niet meer zonder vloerverwarming. De combinatie van een vloerverwarming met een warmtepomp is ideaal. Een warmtepomp werkt het meest efficiënt wanneer deze maar kleine verhogingen in temperatuur hoeft te realiseren. Vloerverwarming is een lage temperatuur-verwarming. Dit maakt de combinatie tussen vloerverwarming en een warmtepomp ideaal.

Veelgestelde vragen over verwarmen met vloerverwarming of gas:

Is vloerverwarming op gas?

Ja, er zijn vloerverwarmingen aangesloten op de cv-ketel waarbij gebruik wordt gemaakt van gas. Maar vloerverwarming kan ook zonder gas, namelijk wanneer een vloerverwarmingsinstallatie wordt aangesloten op een warmtepomp.

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming?

Je vloerverwarming kan tot wel 130 m3 gas per maand verbruiken wanneer het winter is. In de zomer staat je vloerverwarming natuurlijk gewoon uit.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Wil jij gas besparen met een vloerverwarming?

Heb je al vloerverwarming liggen en wil je juist besparen op je gasverbruik? Gas besparen met vloerverwarming gaat het makkelijkste door de temperatuur omlaag te brengen of door de vloerverwarming helemaal uit te schakelen. Dit laatste is echter niet aan te raden, omdat het dan veel energie kost om de vloerverwarming weer op te starten.

Daarnaast kun je besparen door goed te isoleren. Besparing is ook mogelijk door per vertrek te verwarmen en niet enkel gebruik te maken van een thermostaat in één ruimte.

Zet de eerste stap naar minder energieverbruik: vraag een offerte aan!

Wil je je gasverbruik verminderen en klaar zijn voor de toekomst? Dan is vloerverwarming onmisbaar. Onze specialisten vertellen je graag alles over vloerverwarming en welke wijze van installatie voor jouw huis het meest optimaal is.

Wil je een gratis offerte ontvangen? Vertel ons je wensen via ons offerteformulier en we maken graag een offerte op maat. Heb je juist advies nodig? Ook daar staan we graag voor klaar. Stel je vraag via onze contactpagina!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming