8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming eenvoudig instellen

Vloerverwarming eenvoudig instellen

Na het aanleggen en installeren van vloerverwarming moet de vloerverwarming nog worden ingesteld. Een vloerverwarming instellen is niet het meest moeilijke klusje, maar het is wel belangrijk. Door de juiste instellingen kun je optimaal gebruik maken van het verwarmingssysteem. Nu en in de toekomst.

Vloerverwarming instellen

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Inregelen van vloerverwarming

Het inregelen van vloerverwarming is een manier om het systeem langzaam te laten opwarmen. Dit is belangrijk om de werking ervan te optimaliseren. Gaat de opwarming te snel? Dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor het vloerverwarmingssysteem.

Gelukkig is een vloerverwarming instellen niet heel moeilijk. In een paar stappen kun je dit al geregeld hebben. Eerst zet je de thermostaat van de vloerverwarming op 30°C.

Daarna draai je de thermostatische regelknop van het systeem een beetje open, tot een graad of 20°C. Zo wordt het systeem langzaam warm en kan het wennen aan de temperatuur.

Als het goed is verspreidt de warmte zich vervolgens door de rest van het vloerverwarmingssysteem. Als alle onderdelen warm zijn, kun je de temperatuur stap voor stap wat hoger zetten tot maximaal 50°C.

Temperatuur vloerverwarming

Op welke temperatuur moet je de vloerverwarming dan precies instellen. De ideale temperatuur vloerverwarming ligt tussen de 30°C en 40°C. Welke temperatuur je ook kiest, probeer temperatuurschommelingen altijd zoveel mogelijk te vermijden. Dat is beter voor je energieverbruik en ook beter voor de vloer.

‘s Nachts en in de zomer kun je de vloerverwarming best naar een graad of 15°C zetten. Dit is beter dan de vloerverwarming helemaal uitzetten. Zo blijft het systeem een beetje werken en is het zo weer terug op temperatuur.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste instelling voor vloerverwarming?

De beste temperatuur voor vloerverwarming zit tussen de 30°C en 40°C. Dit is niet te warm en niet te koud, waardoor je met weinig temperatuurschommelingen te maken krijgt. Vloerverwarming werkt het beste met een constante temperatuur.

Hoe hoog moet de thermostaat van de vloerverwarming staan?

Het is belangrijk om de thermostaat van de vloerverwarming niet te hoog te zetten. Zo voorkom je dat er schade aan de vloer ontstaat. De vloer zet namelijk uit bij warme temperaturen en krimpt bij koudere temperaturen. Wanneer je de temperatuur niet hoger dan 45°C zet, kan er niets misgaan.

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

Vloerverwarming is al een energiezuinige manier van verwarmen. Maar het kan altijd beter! Het instellen van de juiste temperatuur is hierbij heel belangrijk. Ook helpt goede isolatie mee aan een hoger rendement.

Houdt de temperatuur dus zo gelijkmatig mogelijk. Als laatste kun je ook nog een pompschakelaar laten plaatsen voor extra energiebesparing.

Wat is ‘s nachts de temperatuur voor vloerverwarming?

Het is het beste om de vloerverwarming ‘s nachts niet helemaal uit te zetten. Je kunt beter kiezen voor een lagere temperatuur van ongeveer 18°C. Zo hoeft het systeem in de ochtend minder hard te werken om weer op temperatuur te komen.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Stel je vloerverwarming goed in want dat bespaart energie!

Met een vloerverwarmingssysteem heb je al de keuze gemaakt voor een heel energiezuinige manier van verwarmen. Maar met de juiste instellingen kun je ervoor zorgen dat je nóg meer energie bespaart.

De juiste temperatuur en zo min mogelijk schommelingen zul je merken dat je extra veel profijt hebt van je vloerverwarming. Dat is fijn voor het energieverbruik en voor jouw energierekening!

Vraag ons om hulp

Bij 123Vloerverwarming ben je aan het juiste adres voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring weten wij voor iedere woning en bedrijfspand wel een passende vloerverwarming oplossing te vinden.

Snel een duidelijk overzicht van de kosten van vloerverwarming? Of wil je direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Alle informatie kun je vinden op onze website. En natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen voor al je vragen. Wij weten alles over vloerverwarming en delen onze kennis graag met je!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming