8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming kopen

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Als je een vloerverwarming wil kopen, dan wil je verzekerd zijn van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Dit is precies wat 123Vloerverwarming voor jou regelt! Als je ervoor kiest om bij ons een vloerverwarming te kopen tegen een scherpe prijs, dan komen wij deze ook tegen een aantrekkelijk tarief leggen in onder andere Huizen, Rotterdam, Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein en Utrecht.

Profiteren op de lange termijn door een vloerverwarming te kopen

Het kopen van een vloerverwarming is geen dagelijkse investering, zeker niet als je meteen het hele pand in Huizen, Rotterdam, Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein of Utrecht wil voorzien van dit systeem. Je wil hier dus op de lange termijn van profiteren, ongeacht of je zakelijk of particulier een systeem aanschaft. Door een vloerverwarming te kopen, verdien je de investering namelijk terug via de energierekening. Dankzij gelijkmatige verwarming van de ruimten hoef je minder vaak de thermostaat omhoog te draaien. Hierdoor zie je de stookkosten dalen, terwijl je geniet van heerlijke warmte. Bovendien hebben wij ook energiezuinige vloerverwarmingssystemen beschikbaar die dit effect nog extra verduidelijken.

Vertrouw op deskundig advies van onze medewerkers

De tijd dat het alleen mogelijk was om een vloerverwarming aan te leggen in nieuwbouw is voorbij. Dankzij het infrezen van een vloerverwarming kan deze namelijk ook in bestaande panden aangelegd worden. Door productontwikkeling en onderzoek is het mogelijk om onder nagenoeg iedere vloersoort een vloerverwarming te plaatsen. Denk hierbij aan:

Onze medewerkers geven je graag een deskundig advies over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een vloerverwarming te plaatsen als hoofdverwarming, bijverwarming of als hoofd-bijverwarming. Wij hebben hiervoor verschillende systemen in ons aanbod.

Vraag direct een offerte aan voor de verwarming van jouw keuze

Wil je graag een vloerverwarming kopen voor jouw huis of bedrijfspand in Huizen, Rotterdam, Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein of Utrecht? Dan geven wij graag een scherpe prijsindicatie als je een offerte aanvraagt. Bij deze offerte houden wij al rekening met de oppervlakte van de ruimte, de vloerverwarmingsonderdelen die nodig zijn en meer zaken. Mocht je hier meer over willen weten, neem contact met ons op door te bellen naar 0186 – 680150. Dan staan wij je graag te woord over onze berekeningsmethode.

Heeft u vragen of opmerkingen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vloerverwarming kopen? Lees al onze tips!

Het aanschaffen van vloerverwarming is een mooi traject. De grote vraag is natuurlijk welk type verwarming het best past bij jouw situatie. Gelukkig hebben wij de specialisten met heel veel kennis in huis om jou te helpen bij het maken van je keuze.

Daarom zetten we hieronder op een rij wat de soorten vloerverwarming zijn, welke verschillende systemen er bestaan en ook wat het beste type is. Ook leggen we je uit welke vloerverwarmingssets je bij ons kunt kopen en waar je op moet letten. Daarnaast leggen we uit wat de tien meest gemaakte fouten zijn bij het kopen van vloerverwarming. Zo ben jij straks heel goed geïnformeerd bij het kopen van de vloerverwarming.

Vraag uw offerte aan →

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Welke verschillende soorten vloerverwarming zijn er?

Wanneer je jezelf gaat oriënteren op het kopen van vloerverwarming, dan zul je direct de termen ‘watergedragen’ en ‘elektrisch’ tegenkomen. In de wereld van vloerverwarming is dit het grootste verschil tussen alle verschillende soorten.

Hierbij gaat het vooral om de manier waarop de warmte wordt opgewekt. Bij een verwarming in de vloer met verwarmingsbuizen gebeurt dit door warm water door de buizen te laten lopen. Dit water wordt opgewarmd in je cv-ketel en die maakt vaak gebruik van gas. Maar ook een hybride warmtepomp kan het water voor in je vloer verwarmen. Bij elektrische vloerverwarming wordt de warmte opgewekt door elektriciteit.

Welke soort vloerverwarming je het best kunt kiezen, hangt van veel factoren af. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte en het type woning. Wil je meer weten over de verschillen? Lees dan hier onze informatie over de verschillende soorten vloerverwarming.

Welk vloerverwarmingssysteem past bij jou?

Wij verkopen niet alleen verschillende soorten vloerverwarming. Je kunt bij ons ook terecht voor de aanschaf en aanleg van complete vloerverwarmingssystemen. Of je nu een doe-het-zelf pakket zoekt of een complete installatie en afstelling van jouw verwarmingssysteem, 123Vloerverwarming kan het je bieden.

De keuze voor een bepaald verwarmingssysteem is vaak afhankelijk van meerdere factoren. Is er bijvoorbeeld ruimte om de vloer op te hogen? Dan kan het zijn dat een droogbouw systeem het meest geschikt is. Er hoeft dan geen cement of beton gebruikt te worden bij de plaatsing. Gaat het om een grote ruimte waar de verwarming in de vloer moet komen te liggen? Dan kan het zijn dat het infrezen van de verwarming een betere optie is.

Wat is de beste vloerverwarming voor jou?

De moeilijkste vraag bij vloerverwarming kopen is toch wel “Wat is de beste vloerverwarming voor mijn situatie?” Dit is afhankelijk van zo veel factoren, dat je hier het best professioneel advies op maat voor kunt aanvragen. Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Zoals we al eerder duidelijk vertelden, speelt het aantal vierkante meters van de ruimte een belangrijke rol in de keuze voor een bepaald type verwarming. Bij een grote ruimte, zoals een woonkamer, is een warmwater vloerverwarming vaak de meest rendabele optie. Gaat het om een badkamer of toilet? Dan kan het zijn dat elektrische verwarming voordeliger is. Maar ook de staat van het pand speelt een rol in welke mogelijkheden er zijn.

Over de beste vloerverwarming schreven wij al eerder een informatief stuk. Hierin lees je wat de beste vloerverwarming is en hoe je erachter kan komen welke soort het best bij je past.

Kopen van een vloerverwarmingsset

Vloerverwarming kopen begint met het ontdekken van alle verschillende mogelijkheden. Van het lezen over de verschillende soorten tot het in kaart brengen van de kenmerken van de ruimte. Het kopen van een vloerverwarmingsset brengt daarna weer allerlei andere keuzes aan het licht.

Wil je bijvoorbeeld slechts de onderdelen kopen om jouw verwarming zelf aan te leggen? Dan kun je prima uit de voeten met een van onze doe-het-zelf pakketten. We raden deze pakketten wel alleen aan voor eenieder die geen twee linkerhanden heeft.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de aanleg? Dan kun je ervoor kiezen om de gehele installatie en afstelling aan ons over te laten. In dat geval zorgen we ervoor dat we het gehele proces van A tot Z op ons nemen.

Alles wat je moet weten over het kopen van een compleet pakket lees je op onze pagina over vloerverwarmingssets.

Vloerverwarming kopen? Hier moet je op letten

Wanneer je vloerverwarming koopt, zijn er best wat zaken waar je op moet letten. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste manier van verwarmen kiest voor jouw ruimte. Alleen op die manier kun je optimaal profiteren van de vloerverwarming. De meeste mensen kiezen voor dit type verwarming omdat het een goedkope, energiezuinige manier is van verwarmen. Met het juiste systeem kun je dit resultaat daadwerkelijk bereiken.

Maar heb je wel eens gehoord over de belangrijke rol van het isolerend vermogen van de topvloer? Of de soorten vloerafwerking waar vloerverwarming niet of minder goed bij werkt? Dit zijn belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van vloerverwarming.

Meer weten over waar je op moet letten bij de aanschaf? Bekijk dan hier onze tips over het kopen van een vloerverwarming.

10 veelgemaakte fouten

Zou jij ook wel vloerverwarming in huis willen, maar denk je zeker te weten dat vloerverwarming te duur wordt? Dat is direct de eerste veelgemaakte fout bij het kopen van vloerverwarming! Natuurlijk gaan er kosten zitten in de aanschaf van dit type verwarming, maar het verwarmen is veel minder kostbaar dan bijvoorbeeld met radiatoren. Je kunt het kopen van vloerverwarming dus het beste zien als een investering die je vrij snel terugverdient.

Zo zijn er nog een stuk meer veelgemaakte fouten bij de aanschaf en het gebruik van vloerverwarming. Bijvoorbeeld niet verwarmen volgens een opwarmprotocol, een te hoge of te lage temperatuur instellen, of het isoleren van de vloer vergeten.

Wil jij echt goed voorbereid jouw vloerverwarming kopen en gebruiken? Lees dan al onze tips. Door jezelf vooraf goed te informeren, voorkom je veelgemaakte fouten bij het kopen van vloerverwarming.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Vloerverwarming bestellen

Wil jij ook vloerverwarming kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met vloerverwarming, van het aanleggen van complete vloerverwarmingssystemen tot onze eigen doe-het-zelf pakketten. Dit type verwarming is geschikt voor vrijwel ieder bedrijfspand of huis. Er is ontzettend veel mogelijk!

Meer weten over onze diensten en producten? Of ben je benieuwd naar de kosten van vloerverwarming in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij zullen je voorzien van professioneel advies over een systeem op maat. Ook kun je direct online een vrijblijvende offerte opvragen. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Wat je vraag ook is, wij hebben een passend antwoord.

Veelgestelde vragen:

Wat kost vloerverwarming per vierkante meter?

Vloerverwarming infrezen kost gemiddeld €40 per vierkante meter. Dit is gebaseerd op een ruimte van 40 m². In deze prijs is het egaliseren van de vloer meegerekend. De prijs is verder afhankelijk van de toepassing. Hoofdverwarming is duurder dan bijverwarming. En vaak is een watergedragen systeem duurder in de aanschaf dan elektrische verwarming voor in de vloer.

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Dit type verwarming gaat veelal ontzettend lang mee. Dit is één van de grote voordelen van dit verwarmingssysteem. Gemiddeld gezien kun je ongeveer 50 jaar gebruik maken van een systeem. Dit is de levensduur in theorie. Deze is gebaseerd op langdurig testen en computerberekeningen. Natuurlijk kun je de levensduur van jouw verwarming optimaliseren door adequaat onderhoud uit te voeren wanneer dit nodig is.

Wat is de goedkoopste vloerverwarming?

Bij de kosten van vloerverwarming moet je rekening houden met twee soorten kosten. De eerste kosten hebben te maken met de aanschaf van het systeem. De tweede soort kosten zijn de verbruikskosten. Als je kijkt naar de aanschafkosten, dan is elektrische vloerverwarming goedkoper dan een watergedragen systeem. Elektrische vloerverwarming is in verbruikskosten wel weer duurder. Het hangt er dus maar net van af hoe je het bekijkt.

Hoeveel meter vloerverwarming per vierkante meter?

Hoeveel meter vloerverwarming je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren. Het belangrijkste is of je de verwarming gaat gebruiken als hoofd- of bijverwarming. Als je de verwarming als hoofdverwarming gebruikt dan moeten de buizen dichter bij elkaar worden gemonteerd. In dat geval moet je rekening houden met ongeveer 10 meter buis per m².

123Vloerverwarming