8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming set

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Set voor de vloerverwarming: alles wat je nodig hebt

Wil jij jouw vloerverwarming zelf plaatsen met een handige set? Dat is mogelijk! Bij 123Vloerverwarming verkopen wij diverse vloerverwarmingssets waarmee je zelf aan de slag kunt. Deze doe-het-zelfsets bevatten alle onderdelen die je nodig hebt om eigenhandig jouw vloerverwarming te installeren. Ingewikkeld? Wij leggen het graag aan je uit.

Vraag uw offerte aan →

Vloerverwarming set

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Hoe plaats je een vloerverwarming met onze set?

De vloerverwarmingssets van 123Vloerverwarming zijn sets voor natbouw-installaties. Dit is een soort vloerverwarming waarbij een nieuwe dekvloer wordt gemaakt waar de buizen in verwerkt zijn. Het gaat hierbij dus niet om een watergedragen vloerverwarmingssysteem.

Bij een watergedragen vloerverwarmingssysteem wordt er warm water door verwarmingsbuizen gepompt. Dit water wordt doorgaans verwarmd door middel van de cv-ketel. Maar je kunt ook een warmtepomp aansluiten op dit vloerverwarmingssysteem. Met een vloerverwarmingsset kun je in ieder geval helemaal zelf aan de slag met het aansluiten van jouw vloerverwarming.

Zelf jouw vloerverwarming aanleggen

Is zelf vloerverwarming aanleggen moeilijk? Het ligt er een beetje aan hoe uitgebreid het verwarmingssysteem in jouw situatie is. Het kan zomaar zijn dat er veel verschillende onderdelen bij komen kijken. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe de onderdelen werken en hoe je ze op elkaar moet aansluiten.

Voor eenieder die zelf handig is, is het aansluiten van vloerverwarming goed te doen. Het zal vast geen klus zijn die je iedere dag doet. Daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk.

Inhoud van de sets voor het leggen van vloerverwarming

Wanneer je je gaat verdiepen in een vloerverwarmingsset, dan zul je veel nieuwe termen te horen krijgen. We helpen je bij 123Vloerverwarming graag op weg.

Een set voor een natbouw vloerverwarmingsinstallatie bevat vrijwel altijd een paar standaard materialen: isolatie voor de randen, vloerverwarmingsbuizen, aansluitkoppelingen en een vloerverwarmingsverdeler. Ook ontvang je een 90 graden-bochtondersteuning om de buizen te beschermen bij het deel waar ze van de verdeler richting de vloer gaan.

Let op: hier zit nog geen installatiemateriaal of isolatiemateriaal bij inbegrepen.

Hoofdverwarming en bijverwarming

Naast de standaard setmaterialen heb je misschien ook aanvullende materialen nodig om de complete vloerverwarming aan te kunnen brengen. Dit is afhankelijk van hoe je jouw vloerverwarming gaat gebruiken. Je kunt vloerverwarming namelijk als hoofdverwarming of bijverwarming inzetten.

Bij hoofdverwarming heb je geen aanvullende warmtebronnen nodig om de ruimte te verwarmen. De radiatoren die je nu wellicht in huis hebt staan, zullen volledig worden vervangen door de vloerverwarming. Wanneer je kiest voor vloerverwarming als bijverwarming, dan heb je wel extra warmtebronnen nodig. De vloerverwarming fungeert dan als extra warmtebron.

Zorg ervoor dat je voldoende materiaal beschikbaar hebt

Wil je goed berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt? De keuze voor vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming is direct van invloed op hoeveel materiaal je nodig hebt. Bij hoofdverwarming liggen de verwarmingsbuizen ongeveer tien centimeter uit elkaar. Dit betekent dat je ongeveer 10 meter buis nodig hebt voor iedere vierkante meter vloeroppervlak.

Dit is een stuk minder bij vloerverwarming als bijverwarming. Zolang de ruimte goede isolatie heeft, kun je de buizen daarbij verder uit elkaar leggen, ongeveer 15 centimeter. Hierbij hoef je maar 8 meter buis per vierkante meter aan te schaffen.

Een vloerverwarmingsset voor meerdere groepen vloerverwarmingsbuizen

Dan komen we direct op het volgende: afhankelijk van het aantal meter buis heb je een set met een bepaald aantal groepen nodig. Op een groep van een vloerverwarmingsverdeler mag namelijk een maximumaantal meter buis worden aangesloten. De vuistregel hiervoor is 120 meter buis per groep.

Bij hoofdverwarming kun je dus ongeveer 12 m2 vloeroppervlak van vloerverwarming voorzien van één groepsverdeler. Gaat het om bijverwarming, dan kun je 15 m2 per groep rekenen.

Set voor de vloerverwarming met mengverdeler

We stipten het al even aan: bij een vloerverwarmingsinstallatie heb je ook een verdeler nodig. De verdeler zorgt ervoor dat het water wordt rondgepompt door het verwarmingssysteem. Om dit te doen, wordt de verdeler aangesloten op een warmtebron, zoals een warmtepomp of een cv-ketel. Je kunt de verdeler zien als de kern van jouw vloerverwarming.

Welke verdeler je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal groepen en dus het aantal vierkante meter vloerverwarming. Het is belangrijk om de juiste verdeler te gebruiken, omdat dit zorgt voor de juiste temperatuur in jouw hele vloerverwarmingssysteem.

Laagtemperatuursystemen zijn ook verkrijgbaar in een set

Heb jij een warmtebron die zorgt voor een vrij lage aanvoertemperatuur? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een laagtemperatuursysteem. Dit wordt ook wel een LT-systeem genoemd. Hierbij ligt de temperatuur van het water tussen de 30°C en 65°C. Dit is vaak het geval bij een warmtepomp of een cv-ketel met een lage aanvoertemperatuur.

In zulke gevallen heb je een vloerverwarmingsset nodig met een open verdeler. Het aangevoerde water heeft ten slotte al de juiste temperatuur voor jouw vloerverwarmingssysteem. De pomp van deze systemen zorgt enkel voor genoeg druk om het water rond te pompen. Er is ook geen circulatiepomp nodig. De verdeler zorgt er simpelweg voor dat er water wordt toegevoegd om de gewenste temperatuur te bereiken.

De tegenhanger van een laagtemperatuursysteem is een hoogtemperatuursysteem. In dat geval heb je wel een circulatiepomp nodig. Het water is namelijk te warm om direct de vloer in te laten stromen.

Welke vloerverwarmingsset is het beste?

Zoals je ziet, is er heel veel keuze wat betreft een vloerverwarmingsset. Het kan best lastig zijn om hier de juiste uit te kiezen. Daarom kun je bij 123Vloerverwarming altijd terecht voor advies op maat. Geen woning of bedrijfspand is hetzelfde. En we kunnen ons goed voorstellen dat je graag zeker wilt weten of je de goede set aanschaft voor jouw vloerverwarming.

Bij 123Vloerverwarming vind je alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van een vloerverwarming, van isolatie, verwarmingsbuizen en verdelers tot aansluitkoppelingen, circulatiepompen en mengverdelers. Deze onderdelen worden ook door onze eigen monteurs gebruikt wanneer zij een vloerverwarmingssysteem gaan installeren. Hierdoor weten we dat we kwalitatief hoogwaardige producten leveren waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Liever professionele hulp inschakelen?

Wil je profiteren van onze vloerverwarmingssets, maar wil je ook graag professionele hulp bij het aanleggen van de vloerverwarming? Ook dat is mogelijk! Bij 123Vloerverwarming kun je ook terecht voor het laten plaatsen van vloerverwarming. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van alle soorten vloerverwarming. Zo weet je zeker dat de klus snel geklaard is en je er zelf weinig hinder van ondervindt.

Hoe je jouw vloerverwarming ook wilt aanschaffen, voor al je vragen kun je altijd contact opnemen met de experts van 123Vloerverwarming. Ook voor een vrijblijvende offerte kun je bij ons terecht. Zo weet je heel gauw wat de kosten van vloerverwarming zullen zijn voor jouw unieke situatie. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over vloerverwarmingssets:

Wat is de goedkoopste vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is de goedkoopste variant vloerverwarming als we het hebben over de aanschafkosten. Dit type vloerverwarming is namelijk eenvoudig te plaatsen. In de verbruikskosten is elektrische vloerverwarming echter duurder dan reguliere vloerverwarming met verwarmingsbuizen. Welke vloerverwarming voor jou het goedkoopste is, hangt volledig af van jouw wensen en de situatie in jouw huis of bedrijfspand.

Welke temperatuur vloerverwarming instellen?

Het instellen van je vloerverwarming wordt ook wel inregelen genoemd. Hierbij voer je de temperatuur langzaam op, zodat het systeem goed kan opstarten. Allereerst zet je de thermostaat op ongeveer 30°C zodat de ketel gaat branden. Daarna zet je de temperatuur van de vloerverwarming hoger. Zorg hierbij dat je niet over de maximale temperatuur van 50°C gaat. Nu gaat het systeem opwarmen. Je zult merken dat het systeem langzaam zijn werk gaat doen.

Wat is beter: vloerverwarming of radiatoren?

Ten opzichte van radiatoren is vloerverwarming een stuk zuiniger in het energieverbruik. Ook zorgt vloerverwarming voor een efficiënte manier van verwarmen. Daarbij geldt dat hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe beter het te verwarmen is met vloerverwarming. Met een goede isolatie hoeft de verwarming niet hoog te staan om te zorgen voor een goede temperatuur in huis.

Is vloerverwarming goedkoper dan cv?

Vloerverwarming is even een investering, maar uiteindelijk is het goedkoper dan stoken via je cv-ketel. Je hoeft vloerverwarming namelijk niet heel warm in te stellen. Een temperatuur van 40°C zorgt er al voor dat het aangenaam warm wordt in huis. Zo kun je met jouw vloerverwarming tot ongeveer 15% besparen op stookkosten.

123Vloerverwarming