8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Warmtepomp en vloerverwarming: een goede combinatie

Warmtepomp en vloerverwarming: een hele goede combinatie

Vloerverwarming aansluiten op een duurzame warmtebron? Dat kan! Een warmtepomp en vloerverwarming is namelijk een hele goede combinatie. Zo kun jij genieten van de voordelen van vloerverwarming en blijft je energierekening ook nog eens laag.

Hieronder lees je alles over de combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp. We zetten de voordelen voor je op een rij zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Ook leggen we je uit hoe je met een warmtepomp kunt zorgen voor koeling. We bespreken ook de kosten van vloerverwarming die samen met een warmtepomp wordt gebruikt. Lees dus gauw verder voor alle informatie.

Warmtepomp en vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Warmtepomp en vloerverwarming gaan goed samen!

We vallen maar direct met de deur in huis: vloerverwarming en een warmtepomp zijn een hele goede combinatie. Deze systemen hebben beide de fijne eigenschap dat ze goed werken bij lage temperaturen. Een warmtepomp geeft zelfs een hoger rendement naarmate de watertemperatuur lager wordt. Vloerverwarming is een lage temperatuur afgiftesysteem. Dit type systeem laat zich prima combineren met een warmtepomp.

Vloerverwarming vraag namelijk een lagere temperatuur dan traditionele verwarming. Je kunt al een aangename temperatuur bereiken als je de thermostaat op 35°C zet. Het systeem hoeft dus minder hard te werken om de juiste temperatuur te bereiken. Dit vergt minder energie en resulteert in lagere energiekosten.

Veelgestelde vragen over warmtepomp en vloerverwarming:

Kan een warmtepomp met vloerverwarming?

Een warmtepomp is prima te combineren met vloerverwarming. Beide systemen presteren het beste bij lage temperaturen. Bij een warmtepomp is het zelfs zo dat het rendement toeneemt als de temperatuur lager is.

Wat kost warmtepomp met vloerverwarming?

Een warmtepomp met vloerverwarming kan een flinke investering zijn. De gemiddelde aankoopprijs van een warmtepomp is namelijk €7.000,-. Maar een belangrijk voordeel van een warmtepomp is dat je er subsidie voor kunt aanvragen. Zo wordt de investering een stuk interessanter.

Hoe warm vloerverwarming met warmtepomp?

Een warmtepomp werkt heel efficiënt met een watertemperatuur tussen de 25⁰C en 35⁰C. Het rendement van een warmtepomp neemt toe als de temperatuur van de bron en het afgiftesysteem minder ver uit elkaar liggen.

Is vloerverwarming nodig bij warmtepomp?

Vloerverwarming is niet essentieel wanneer je verwarmt met een warmtepomp. Ook heb je niet per se een warmtepomp nodig om gebruik te maken van vloerverwarming. Wel worden de twee vaak met elkaar gecombineerd.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Heb je vloerverwarming en een warmtepomp: alleen maar voordelen!

Combineer een warmtepomp en vloerverwarming en je zal dus een lagere energierekening op de mat krijgen. Zowel een warmtepomp als vloerverwarming zijn energiezuinige keuzes. Beide systemen samen resulteert natuurlijk is een optimaal duurzaam systeem.

De radiatoren in je kamers zijn nu ook overbodig. Dit zorgt voor extra ruimte in huis en het oogt ook mooier. Ook is vloerverwarming een stuk gezonder omdat er minder luchtverplaatsing is dan bij een radiator. Minder luchtverplaatsing betekent ook minder stofverplaatsing en dat is ideaal voor een beter klimaat in huis.

Koeling met een warmtepomp

Een warmtepomp, kun je daar dan ook mee koelen? Jazeker! Je kunt met een warmtepomp zowel je woning verwarmen als je vloer verkoelen.

Het is namelijk mogelijk om koud water door het vloerverwarmingssysteem te laten circuleren in plaats van warm water. Door water van 18°C door het systeem te circuleren kan de ruimte met ongeveer 4°C afkoelen. Dat is flink wat in de zomer! Pas wel op dat je de temperatuur niet lager zet dan 18°C, want dan kan er condensvorming op de vloer komen.

Houdt bij dit alles in gedachten: hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe beter het verwarmen en koelen werkt.

Kosten vloerverwarming warmtepomp

Zoals je misschien weet is een warmtepomp wel een aardige investering. Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen die allemaal een eigen prijs hebben. De gemiddelde prijs voor een warmtepomp is ongeveer €7000.

Een grond-water warmtepomp of water-water warmtepomp is het duurst en een lucht-water warmtepomp of lucht-lucht warmtepomp (ook wel hybride warmtepomp genoemd) is het goedkoopst. Deze laatste waterpompen gebruiken warmte uit de buitenlucht waardoor ze minder stroom verbruiken.

Toch hoef je niet direct te schrikken van deze prijs. Je kunt voor een warmtepomp namelijk subsidie aanvragen. Er is subsidie beschikbaar en die ligt veelal tussen de €500 en €3400.

Natuurlijk heb je naast de kosten van een warmtepomp ook te maken met de kosten van vloerverwarming zelf. Deze zijn weer afhankelijk van de soorten vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Ook vloerverwarming in huis?

Overweeg jij om vloerverwarming aan te laten leggen? Dan ben je bij 123Vloerverwarming aan het juiste adres.

Bij ons kun je terecht voor alles wat te maken heeft met vloerverwarming. Vloerverwarming is onze passie en al meer dan 30 jaar installeren wij de beste oplossingen bij klanten in heel Nederland. We denken dan ook graag met je mee over een passend verwarmingssysteem voor jouw situatie.

Vraag direct via onze website een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming