8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Opritverwarming

Wegdekverwarming, zoals opritverwarming, heeft als doel toegangswegen begaanbaar te houden, anders dan vloerverwarming, en een veilige situatie te creëren zodat schade aan mens en materiaal door gladheid wordt voorkomen. Het wegdekverwarmingssysteem kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, zoals in- en uitritten, laadkuilen, trappen, bordessen, fietser-hellingen, voetgangershellingen, rolstoelhellingen en nog veel meer toepassingen.

Geïnstalleerd vermogen
Om een oppervlak sneeuw- en ijsvrij te houden dient een bepaald vermogen te worden geïnstalleerd. Dit vermogen wordt bepaald aan de hand van het soort wegdek en de tijdsduur om het wegdek sneeuw- en ijsvrij te krijgen.

Beton (asfalt) vlak 250 W/m² bij sporen 300 W/m²
Klinkers in zand vlak 300 W/m² bij sporen 350 W/m²
Kunststof vlak 200 W/m² bij sporen 250 W/m²

In 4 stappen uw offerte

Stap 1 van 4

Meer vloerverwarming informatie?

Vlakverwarming
Bij vlakverwarming wordt een aaneengesloten oppervlak geheel verwarmd.

Sporenverwarming
Bij sporenverwarming voor één rijbaan worden twee stroken van ca. 600-1000 mm verwarmd. Indien er twee rijbanen naast elkaar zijn (bijv. in- en uitrit), dan zijn er 2 x 2 sporen. Bij sporenverwarming is de onverwarmde ruimte zowel tussen de sporen, als aan de zijkant van de sporen. Hier gaat meer warmte “verloren” dan bij toepassing van vlakverwarming. Daarom wordt voor sporenverwarming een hogere wattbelasting genomen (300 W/m²).

Voor- en nadelen van sporenverwarming t.o.v. vlakverwarming:

Voordelen:

  • minder oppervlak te verwarmen, dus sneller te monteren
  • lager geïnstalleerd vermogen
  • minder kans op beschadiging
Nadelen:

  • in het geval van een rijbaan met bochten wordt het lastig sporenverwarming toe te passen. De voor- en achterwielen volgen bij het draaien in een bocht niet hetzelfde spoor. Om dit enigszins op te lossen kan men brede sporen toepassen, echter is de stap naar vlakverwarming dan vaak niet meer zo groot en uit veiligheidsoverwegingen verstandiger.
  • vrachtwagens hebben bredere banden dan personenauto’s en daar zal dienovereenkomstig m.b.t. de breedte van het verwarmde rijspoor rekening mee moeten worden gehouden.
  • bij ijzel en een bevroren wegdek zijn de sporen niet of moeilijk te zien. Bestuurders moeten middels bouwkundige oplossingen worden gedwongen over de verwarmde sporen te rijden (bijvoorbeeld door voorzieningen op het wegdek zoals varkensruggen, paaltjes of een railing of de helling zo smal te maken dat men wel over het spoor moet rijden (max. 3m breed)).

Van onze
Klanten

Tevreden
klanten

Vloerverwarmingsinstallaties geïnstalleerd
en geleverd

Meters
vloerverwarmingsbuis
aangelegd

Een vraag of opmerking?

Twijfel niet en contacteer ons direct voor vragen!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

123Vloerverwarming