8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming aanleggen: werkwijze, kosten en mogelijkheden

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Wil je een vloerverwarming aanleggen of laten leggen door een professional, zodat je altijd geniet van warme voeten? Dat kan op een aantal manieren. Zo kun je er natuurlijk voor kiezen om het aanleggen van vloerverwarming uit handen te geven aan onze specialisten, maar je kunt ook kiezen voor een doe-het-zelfpakket. Alles over het aanleggen van energiezuinige vloerverwarmingssystemen, of je het nu zelf gaat doen of laat doen door onze professionals, lees je hier.

Wel of geen watergedragen vloerverwarming aanleggen?

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming waar je keuze uit hebt. Het is goed om te kijken welke soort vloerverwarming past bij jouw huis, zodat je voorgoed vaarwel kunt zeggen tegen radiatoren. De eerste keuze die je mag maken, is of je gaat voor watergedragen vloerverwarming of een elektrische verwarming. Ga je voor vloerverwarming met behulp van elektriciteit? Lees dan verder op onze pagina over elektrische vloerverwarming aanleggen.

Wanneer je je vloer gaat verwarmen met warm water zijn er ook nog wat keuzes te maken. Deze zijn ook weer afhankelijk van de situatie. Vloerverwarming aanleggen kan op een aantal manieren.

Vloerverwarming aanleggen op een bestaande vloer

Wanneer er op de vloer voldoende hoogte over is om vloerverwarming aan te leggen, kun je kiezen voor het aanleggen van vloerverwarming die op matten gebonden is. Dit is een specifiek type elektrische vloerverwarming die boven op de vloer geplaatst kan worden.

Hierbij worden gegalvaniseerde draadstaalmatten gebruikt waarop de buizen voor je elektrische vloerverwarming vastgezet worden. Je nieuwe vloer, met vloerverwarming erin, komt dan een stukje hoger te liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

5 stappen voor het infrezen van vloerverwarming in een bestaande vloer

Heb je al een dekvloer en is er geen hoogte over om draadstaalmatten neer te leggen in je woning? Dan is vloerverwarming aanleggen nog steeds mogelijk, namelijk door middel van het infrezen van de vloerverwarming in de vloer. Er worden dan geultjes gemaakt in je vloer. Dit kan in de cementdekvloer, maar ook in een bestaande betonnen vloer, gietvloer of zelfs in een tegelvloer. Deze werkwijze kan ingezet worden voor zowel het aanleggen van een watergedragen als een elektrische vloerverwarming.

Voordat wij van 123Vloerverwarming overgaan tot het infrezen van vloerverwarming, komen we altijd inspecteren of het daadwerkelijk mogelijk is om op deze manier vloerverwarming aan te leggen in je huis.

Vloerverwarming aanleggen

1.     Infrezen

Is vloerverwarming aanleggen door middel van infrezen in je bestaande dekvloer een optie? Dan komt ons team van professionals de vloerverwarming infrezen. Met een sleuvenfreesmachine maken we in de vloer sleuven waarin de buizen voor de vloerverwarming worden geplaatst. De afstand tussen de sleuven bepaalt of de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wordt aangelegd. Wij zorgen dat dit stofvrij wordt opgeleverd, zodat je tijdens de werkzaamheden gewoon thuis kunt zijn.

2.     Vloerverwarmingsbuizen aanleggen

Nadat de sleuven zijn gemaakt in je vloer, kunnen de buizen worden aangelegd. Deze vloerverwarmingsbuizen zijn van de beste kwaliteit en worden vakkundig door onze specialisten aangebracht in de sleuven.

3.     Vloerverwarming aanleggen en aansluiten

Nu is het moment daar om jouw vloerverwarmingsbuizen aan te sluiten op de verdeler. Een verdeler zorgt ervoor dat het warme water dat door je cv of warmtepomp wordt aangeleverd, verdeeld wordt over de buizen. Een ingebouwde pomp zorgt voor het transport van het warme water. Daarnaast wordt ook de afvoer van het ‘gebruikte’ water via de cv geregeld. Meer informatie over vloerverwarmingsverdelers geven we je graag tijdens een adviesgesprek.

Wanneer we hiermee klaar zijn, is het aanleggen van de vloerverwarming afgerond.

4.     Controle: leidingen onder druk brengen en waterdichtheid checken

We beginnen we met de inspectie van de installatie. De werking van jouw vloerverwarming is uiteraard heel belangrijk en een lekkage is nooit handig. Daarom testen wij elk aangelegd vloerverwarmingssysteem uitvoerig en zorgen dat het 100% lekvrij is.

5.     Afwerken met krimpvrije mortel

Het afwerken van vloerverwarming doen wij door middel van het aanbrengen van krimpvrije mortel. Vervolgens kun je zelf een topvloer aanleggen zoals laminaat, hout of een gietvloer.

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Doe-het-zelf pakket vloerverwarming leggen

Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het aanleggen van vloerverwarming, bieden wij doe-het-zelfvloerverwarmingspakketten aan. Met deze pakketten haal je alle onderdelen in huis om zelf jouw systeem te plaatsen. Hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar, van elektrische vloerverwarming tot een vloerverwarming op basis van warm water. Daarnaast is het mogelijk om zowel vloerverwarming als bijverwarming en vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren.

Let wel op: het zelf aanleggen van vloerverwarming is alleen een goed idee als je geen twee linkerhanden hebt. Enige handigheid is vereist om dit systeem goed te plaatsen en te voorkomen dat de vloer later nogmaals moet worden opengemaakt om fouten te corrigeren.

Doe-het-zelf pakket vloerverwarming leggen

Voor iedereen die zelf aan de slag wilt met het aanleggen van vloerverwarming, bieden wij doe-het-zelfvloerverwarmingspakketten aan. Met deze pakketten haal je alle onderdelen in huis om zelf jouw systeem te plaatsen. Hierin zijn verschillende soorten verkrijgbaar, van elektrische vloerverwarming tot een vloerverwarming op basis van warm water. Daarnaast is het mogelijk om zowel vloerverwarming als bijverwarming en vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren. Hierbij is aan jou de keuze of je nog gebruik wilt maken van een centrale verwarming, of dat je liever de koude zones per ruimte aanpakt.

Let wel op: zelf een vloerverwarming leggen is alleen een goed idee als je geen twee linkerhanden hebt. Enige handigheid is vereist om dit systeem goed te plaatsen en te voorkomen dat de vloer later nogmaals moet worden opengemaakt om fouten te corrigeren.

Heb je advies over vloerverwarming nodig?

Wil je advies over alle facetten van vloerverwarming, bijvoorbeeld de verschillen tussen de soorten vloerverwarming of de aandachtspunten bij het aanbrengen van vloerverwarming? Wij helpen je graag verder!

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming?

De kosten voor het aanleggen van watergedragen vloerverwarming door middel van infrezen zijn rond de € 1500,- voor een gemiddelde woonkamer. De prijs is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte. Het systeem wordt aangesloten op de cv-installatie, maar kan eventueel ook gekoppeld worden aan een warmtepomp.

Wat zijn de geschatte kosten van vloerverwarming per m2, inclusief installatie?

Voor 10 m2 vloerverwarming zijn de kosten ongeveer € 800,- en elke 10 m2 meer, bovenop die eerste 10 m2, kost € 100,-. Voor een woonkamer van 50 m2 ben je dus rond de € 1400,- kwijt. Dat zijn dan de kosten voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming is veelal goedkoper omdat er minder sleuven nodig zijn en minder materiaal.

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

De levensduur van vloerverwarming is gemiddeld 50 jaar. We gaan dan wel uit van een vakkundige installatie. Daarnaast verwacht we dat de vloerverwarming gebruikt wordt op de voorgeschreven wijze. Het risico op lekkages is uitzonderlijk klein, zeker wanneer de gebruiksaanwijzingen goed worden opgevolgd.

Al bij de ingebruikname van je vloerverwarming kun je zorgvuldig gebruik maken van je nieuwe systeem. Volg bijvoorbeeld het vloerverwarmingsprotocol stap voor stap.

Door het protocol zorg je dat jouw vloerverwarming met zorg en aandacht wordt ingeregeld. Het té snel in gebruik nemen van de net aangelegde vloerverwarming kan leiden tot problemen. Het systeem kan dus niet direct in gebruik worden genomen na het plaatsen. Afhankelijk van het type vloerverwarming ben je hier een paar dagen tot anderhalve week mee bezig.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Vraag een offerte aan voor een duidelijke prijsopgave

Of je het systeem nu aan gaat laten leggen door een professional of de vloerverwarming leggen in eigen handen houdt, bij 123Vloerverwarming klop je aan voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Vraag bijvoorbeeld een gratis vrijblijvende offerte op om een duidelijke prijsopbouw te ontvangen voor jouw vloerverwarmingssysteem.

Heb je vragen over het aanbrengen van goede isolatie of kunnen we je van advies voorzien als je zelf aan de slag gaat met de aanleg van je vloerverwarming? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder!

123Vloerverwarming