8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming aanleggen: alles over de mogelijkheden en doe-het-zelf pakketten

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Vloerverwarming aanleggen in huis? Afhankelijk van het systeem dat je hebt gekozen, is er relatief veel of juist weinig werk te verzetten. Dit kun je allemaal uitbesteden, maar het is ook mogelijk om zelf vloerverwarming aan te leggen. Wil je meer weten over het zelf leggen van vloerverwarming? Hieronder leggen we alles aan je uit.

Jouw vloerverwarming uitkiezen

Bij het uitkiezen van jouw vloerverwarming sta je vast stil bij het aanleggen ervan. Bij sommige vloerverwarmingssystemen is dit een grotere klus dan bij andere. Kies je een watergedragen systeem? Dan kun je niet om het infrezen van de vloerverwarming heen. Dit zorgt voor veel stof en een heuse verbouwing. Dat is niet in ieder huis of bedrijfspand even handig.

Ben je toch bezig met een renovatie of gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan kan het aanleggen van vloerverwarming hierin worden meegenomen. Vraag je dus altijd even af of het leggen van jouw vloerverwarming past bij wat je in gedachten hebt.

Vloerverwarming laten aanleggen

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het vloerverwarming aanleggen uit te besteden. Bij 123Vloerverwarming hebben we alle kennis in huis om dit in iedere situatie goed uit te voeren. Onze professionele monteurs zijn bekend met alle soorten vloerverwarming en voorzien je van gedegen advies over jouw verwarmingsoplossing.

Bij het laten aanleggen van vloerverwarming komen natuurlijk wel wat meer kosten kijken. Maar je bent er dan wel van verzekerd dat het systeem goed wordt geplaatst en 100% zijn werk zal gaan doen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Doe-het-zelf pakket vloerverwarming leggen

Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het aanleggen van vloerverwarming, bieden wij doe-het-zelfvloerverwarmingspakketten aan. Met deze pakketten haal je alle onderdelen in huis om zelf jouw systeem te plaatsen. Hierin zijn heel veel verschillende soorten verkrijgbaar, van elektrische vloerverwarming tot een watergedragen systeem. Daarnaast is het mogelijk om zowel vloerverwarming als bijverwarming en vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren.

Let wel op: het zelf aanleggen van vloerverwarming is alleen een goed idee als je geen twee linkerhanden hebt. Enige handigheid is vereist om dit systeem goed te plaatsen en te voorkomen dat de vloer later nogmaals moet worden opengemaakt om fouten te corrigeren.

Vloerverwarming aanleggen

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Wat te doen na het vloerverwarming aanleggen?

Stel, je hebt jouw vloerverwarming aangelegd. Hoe ga je dan verder? Na het plaatsen van vloerverwarming is het belangrijk om het systeem langzaam te laten opwarmen. Dit wordt ook wel het verwarmingsprotocol genoemd. Het opvolgen van dit protocol kost even wat tijd, maar je zult er heel veel profijt van hebben.

Door het protocol zorg je dat jouw vloerverwarming wordt ingeregeld. Het systeem kan dus niet direct in gebruik worden genomen na het plaatsen. Afhankelijk van het type vloerverwarming ben je hier een paar dagen tot 1,5 week mee bezig.

Waar je op moet letten bij vloerverwarming leggen

Bij vloerverwarming aanleggen zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten.

Allereerst is het van groot belang dat de isolatie op orde is. Hiermee bedoelen we niet alleen de vloerisolatie, maar ook de isolatie van de ramen en de ruimte zelf. Zonder goede isolatie werkt de vloerverwarming namelijk niet goed. De warmte vervliegt als het ware en zal niet in de ruimte blijven hangen.

Ook de keuze voor de topvloer is belangrijk. Sommige vloeren zijn erg geschikt om te combineren met vloerverwarming, zoals tegels en laminaat. Andere vloeren laten de warmte onvoldoende door. Dit is bijvoorbeeld bij hout en tapijt het geval.

Kosten vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming leggen is natuurlijk best een kostenpost. Daarom is het goed om vooraf de kosten van vloerverwarming in kaart te brengen. Kijk hierbij ook naar de gebruikskosten waar je mee te maken krijgt als jouw vloerverwarming eenmaal in gebruik wordt genomen. Zo krijg je een totaalbeeld van de kosten van vloerverwarming.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Vloerverwarming leggen met 123Vloerverwarming

Of je nu vloerverwarming wil laten aanleggen of liever zelf aan de slag gaat, bij 123Vloerverwarming klop je aan voor alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Vraag bijvoorbeeld een gratis vrijblijvende offerte op om een duidelijke prijsopbouw te ontvangen voor jouw vloerverwarmingssysteem.

Heb je vragen of kunnen we je van advies voorzien? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Is elektrische vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming?

Algemeen genomen is elektrische vloerverwarming een bijverwarming. Het is echter wel mogelijk om elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Hiervoor moet de ruimte wel heel goed geïsoleerd zijn. Dit geldt voor de raam-, wand- en vloerisolatie. Ook moet je warmteverlies tegengaan door een laag isolatie onder de vloerverwarming zelf aan te brengen.

Is elektrische vloerverwarming duur in gebruik?

De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn hoger dan bij een watergedragen systeem. Gemiddeld gezien heeft een elektrische vloerverwarming een vermogen van ongeveer 650 watt. Doe dit keer jouw prijs per kilowattuur en je weet wat de kosten van jouw elektrische vloerverwarming gaan zijn. Hier staat tegenover dat de aanschafkosten van elektrische vloerverwarming wel een stuk lager zijn.

Kan elektrische vloerverwarming in woonkamer?

Jazeker. Er zijn genoeg mensen die kiezen voor elektrische vloerverwarming in de woonkamer. Dit wordt wel vaak als bijverwarming gebruikt in plaats van als hoofdverwarming. Elektrische vloerverwarming als enige warmtebron in een grote ruimte levert vaak niet genoeg voordelen op.

Is elektrische vloerverwarming duurder dan gas?

In gebruik is elektrische vloerverwarming duurder dan gas. In aanschafkosten is het andersom: de aanleg van elektrische vloerverwarming is goedkoper dan de aanschaf van een watergedragen systeem. Welk type vloerverwarming voor jou het beste is, elektrisch of gas, hangt onder andere af van de grootte van de ruimte en jouw persoonlijke voorkeur.

123Vloerverwarming