8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarmingsmatten

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Vloerverwarming matten

Elektrische vloerverwarming op vloerverwarmingsmatten heeft enkele voordelen ten opzichte van traditionele vloerverwarming. Met deze matten leg je bijvoorbeeld sneller en eenvoudiger effectieve vloerverwarming aan in jouw woning. Er komt geen bouw- of sloopwerk aan te pas, terwijl je wel geniet van een heerlijk verwarmde vloer.

Vraag uw offerte aan →

Vloerverwarmingsmatten

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Vloerverwarmingsmat: vloerverwarming zonder frezen!

Als je kiest voor vloerverwarmingsmatten, dan kies je voor vloerverwarming zonder dat je hoeft te frezen. Maar het is geheel afhankelijk van de situatie of het beter is om matten te leggen of de vloerverwarming in te frezen. Daarom is het altijd belangrijk om te zorgen dat je goed geïnformeerd wordt.

Het frezen van een vloer voor vloerverwarming heeft nogal wat voeten in de aarde. De gehele vloer zal moeten worden verwijderd voordat er gefreesd kan worden in de betonnen ondervloer. Als je dit kunt vermijden met het plaatsen van vloerverwarmingsmatten, scheelt dat dus heel veel werk.

Wat is een vloerverwarmingsmat?

Een vloerverwarmingsmat is één van de manieren waarop je elektrische vloerverwarming kunt aanleggen. Je kunt ook kiezen voor folie of elektrische kabels. Elektrische vloerverwarming die op matten wordt gebonden is echter nog steeds de meest gebruikte manier.

Een elektrische vloerverwarmingsmat is een systeem dat bestaat uit een mat van glasvezel met daarop elektrische kabels bevestigd. De mat is ongeveer vier millimeter dik, waardoor de vloer slechts minimaal opgehoogd hoeft te worden. Daarom is dit type vloerverwarming geschikt voor veel verschillende woningen en bedrijfspanden, zeker bij renovatiewerkzaamheden.

Bij welke vloer kiezen voor vloerverwarmingsmatten?

Vloerverwarmingsmatten zijn voor bepaalde vloeren erg geschikt, bijvoorbeeld wanneer er nog geen dekvloer aanwezig is. Dit is het geval wanneer er alleen een ruwe betonvloer in de woning ligt. In dit geval kun je prima kiezen voor op matten gebonden vloerverwarming, omdat je vanaf de basis gaat opbouwen.

Ook voor vloeren waarbij er ruimte is om de vloer op te hogen, zijn matten zeer geschikt. Er moet namelijk ruimte zijn voor de vloerverwarmingsbuizen op de gegalvaniseerde draadstaalmatten. Het gaat hierbij niet om tientallen centimeters, maar de vloer zal wel hoger komen te liggen.

Wanneer zijn vloerverwarmingsmatten interessant?

Vloerverwarmingsmatten zijn geschikt als hoofd- of bijverwarming. Daarbij is het wel belangrijk om vooraf te bepalen hoe de verwarming bij jou in huis zal functioneren.

Wil je namelijk vloerverwarming aanleggen in een kleine ruimte? Dan is het mogelijk om de elektrische vloerverwarmingsmatten als hoofdverwarming te gebruiken. Kleine ruimtes zijn namelijk snel op te warmen, waardoor elektrische vloerverwarming ook qua verbruik interessant is.

Gaat het om een grote ruimte, zoals een woonkamer? Dan is op matten gebonden vloerverwarming misschien niet de beste keuze, omdat je hoogstwaarschijnlijk nog een extra warmtebron nodig hebt om de ruimte echt behaaglijk warm te krijgen. In dat geval zijn vloerverwarmingsmatten dus alleen geschikt als bijverwarming.

Aanleggen van matten voor het plaatsen van vloerverwarming

Op matten gebonden vloerverwarming wordt net iets anders geplaatst dan de andere twee vormen van elektrische vloerverwarming (folie of kabels). Het is een klus die je het best overlaat aan professionals, tenzij je zelf erg handig bent. Je wilt natuurlijk niet dat de verwarming foutief wordt geïnstalleerd, met alle gevolgen van dien.

De monteur zal beginnen met op alle muren een randisolatie te monteren, waardoor de uitzetting van de vloer wordt opgevangen. Daarna wordt het totaal aantal vierkante meters nogmaals berekend door onze monteurs. Dit is belangrijk, omdat de vloer dan in gelijke stukken wordt verdeeld. Zo zorgen we ervoor dat alle delen van de vloer ongeveer even snel opwarmen.

Vervolgens worden de elektrische kabels in een slakkenhuispatroon op de matten gebonden. Dit doen wij door middel van onze speciaal gepatenteerde elektrische bindtangen. Vervolgens worden de matten op de vloer gelegd en wordt het systeem aangesloten op jouw elektravoorziening. Er worden twee sensoren geplaatst: één in de vloer en één in de ruimte zelf. Zo regel jij via een bedieningspaneel goed de temperatuur.

Waar moet je rekening bij houden met vloerverwarmingsmatten?

Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken wat de reden is waarom jij vloerverwarming in huis wilt. Gaat het vooral om het verwarmen van de vloer tot een aangename temperatuur, zodat je geen koude voeten krijgt? Of moet jouw vloerverwarming de gehele ruimte verwarmen? Dit is vooral het verschil tussen bij- en hoofdverwarming, zoals we hierboven ook hebben toegelicht.

Ook is het belangrijk om te bedenken welke topvloer je wilt plaatsen. Vloerverwarming is te combineren met veel verschillende topvloeren, maar niet met alle soorten. Zo kun je prima kiezen voor tegels, vinyl of laminaat. Hout en tapijt als topvloer zijn dan weer af te raden, maar ook niet onmogelijk. Hou hier rekening mee in jouw keuze voor het soort vloerverwarming.

Er is nog een heel belangrijk onderwerp dat je niet over het hoofd mag zien: isolatie. Vloerisolatie is erg belangrijk bij vloerverwarming. Je wilt immers niet dat de warmte direct weer vervliegt. Hetzelfde geldt voor isolatie in de ruimte waar de vloerverwarming komt. Ook die isolatie wil je op orde hebben om het potentieel van jouw vloerverwarming zo veel mogelijk te benutten.

Wat zijn de kosten voor op matten gebonden vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is in de aanschaf een stuk goedkoper dan traditionele vloerverwarming op water. Daar staat tegenover dat de verbruikskosten vaak hoger uitvallen. Dit is echter geheel afhankelijk van de situatie, het verbruik en jouw persoonlijke voorkeur. Daarom kunnen wij alleen een indicatie geven van de aanschafkosten van vloerverwarming.

Deze prijzen zijn inclusief montagewerkzaamheden, vloerverdelers, benodigde meters, draadstaalmatten, bevestigingsmaterialen en btw. Daarnaast krijg je bij 123Vloerverwarming vijftig jaar garantie op de buizen, waarvan de eerste tien jaar ook een gevolgschadedekking.

HOOFDVERWARMING - (10 - 12,5cm)
  1- 10m² 1-groeps    960,00
11 – 20m² 2-groeps 1.095,00
21 – 30m² 3-groeps 1.230,00
31 – 40m² 4-groeps 1.390,00
41 – 50m² 5-groeps 1.545,00
51 – 60m² 6-groeps 1.785,00
61 – 70m² 7-groeps 2.020,00
71 – 80m² 8-groeps 2.230,00
81 – 90m² 9-groeps 2.440,00
meer m²    op aanvraag

 

HOOFD / BIJVERWARMING - (15cm)
    1 –   15m² 1-groeps     960,-
  16 –   30m² 2-groeps € 1.095,-
  31 –   45m² 3-groeps 1.230,-
  46 –   60m² 4-groeps 1.390,-
  61 –   75m² 5-groeps 1.545,-
  76 –   90m² 6-groeps 1.785,-
  91 – 105m² 7-groeps 2.020,-
106 – 120m² 8-groeps 2.230,-
121 – 135m² 9-groeps 2.440,-
meer m²   op aanvraag
BIJVERWARMING - (20cm)
    1 –   20m² 1-groeps     960,-
  21 –   40m² 2-groeps 1.095,-
  41 –   60m² 3-groeps 1.230,-
  61 –   80m² 4-groeps 1.390,-
  81 – 100m² 5-groeps 1.545,-
101 – 120m² 6-groeps 1.785,-
121 – 140m² 7-groeps 2.020,-
141 – 160m² 8-groeps 2.230,-
161 – 180m² 9-groeps 2.440,-
meer m²   op aanvraag

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Een offerte aanvragen voor een vloerverwarming met mattensysteem

Wil je graag een offerte ontvangen? Dan kun je in vier stappen vrijblijvend een offerte aanvragen. Selecteer het type vloer, het verwarmingstype, aantal vierkante meters vloer en of het om een nieuwbouwwoning gaat of bestaande bouw. Op basis van deze gegevens ontvang je snel een offerte op maat voor jouw vloerverwarming met gebruik van matten.

Ga je liever zelf aan de slag? Bij ons kun je ook terecht voor vloerverwarming-doe-het-zelfpakketten. Dit is een goede oplossing voor de semiprofessionele thuisklusser, die graag zelf het heft in handen heeft. We voorzien je van de nodige informatie om de vloerverwarmingsmatten te plaatsen en vervolgens leg je deze zelf.

Wil je meer weten over alles wat te maken heeft met vloerverwarming? Heb je behoefte aan advies over de beste keuze voor jouw woning? Of wil je het leggen van vloerverwarming compleet uitbesteden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

123Vloerverwarming