8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming aanleggen? Lees er hier alles over

Ben je op zoek naar een specialist die een elektrische vloerverwarming voor je kan aanleggen door heel Nederland? Wil je een elektrische vloerverwarmingsinstallatie waar je nog jarenlang plezier van hebt? Dan hebben wij de oplossing voor jou! 123Vloerverwarming in Huizen is dé specialist op het gebied van vloerverwarming!

Tips en advies voor het aanleggen van vloerverwarming

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

Een elektrische vloerverwarming voor een warm huis

Een goede elektrische vloerverwarmingsinstallatie in jouw woning is van groot belang, waar je ook woont. Je wil immers dat het tijdens de koudere dagen heerlijk warm is én blijft.

123Vloerverwarming is al jaren gespecialiseerd in de verkoop en het aanleggen van elektrische vloerverwarming door heel Nederland, van Rotterdam tot Utrecht en van Groningen tot Maastricht. Wij weten precies waar we op moeten letten bij het aanleggen van de vloerverwarming. Ook zorgen we ervoor dat het infrezen van de vloerverwarming optimaal gebeurt, zodat je maximaal geniet van warmte.

Dankzij de elektrische vloerverwarmingsinstallatie in jouw woning of bedrijfspand hebben de ruimtes in jouw pand het hele jaar door een aangename temperatuur.

Is elektrische vloerverwarming duur in gebruik?

Elektrische vloerverwarming gebruik je voornamelijk in de koudere maanden. Bij gemiddelde wintertemperaturen (tussen de 2°C en 7°C) verbruik je gemiddeld 0,05 kWh per m². Bij koud weer (tussen de -3°C en 2°C) is dit verbruik gemiddeld 0,08 kWh per m². Is het nog kouder? Dan kan je gebruik oplopen tot 0,12 kWh per m².

Is elektrische vloerverwarming duurder dan gas?

Wat is het verschil tussen vloerverwarming en gasverwarming? De gebruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn hoger dan de gebruikskosten van gas. Een watergedragen systeem wordt vaak verwarmd met gas. Elektrische vloerverwarming is wel een paar honderd euro goedkoper in aanschaf dan traditionele vloerverwarming.

Is elektrische vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming?

Omdat de gebruikskosten van elektrische vloerverwarming hoger zijn dan bij traditionele vloerverwarming, is het gebruik van deze verwarming als hoofdverwarming af te raden. Elektrische vloerverwarming werkt het beste in kleinere, goed geïsoleerde ruimtes.

Is elektrische vloerverwarming energiezuinig?

Bij elektrische vloerverwarming wordt de vloer verwarmd door middel van elektriciteit. Het systeem is energiezuinig. Bovendien is het eenvoudig aan te leggen en zorgt het voor een gelijkmatige warmte.

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

Wat is elektrische vloerverwarming?

Met elektrische vloerverwarming kun je ruimtes verwarmen zonder dat je hier jouw cv voor nodig hebt. Je gebruikt namelijk elektriciteit om de vloer op te warmen. Hierdoor komt stralingswarmte vrij die vervolgens de ruimte warm maakt. Elektrische vloerverwarming werkt door middel van verwarmingselementen onder de vloer.

Er zijn verschillende soorten elektrische vloerverwarming. Zo kun je kiezen voor kant-en-klare matten waarin de verwarmingskabels zijn verwerkt. Deze matten zijn vrij dun en verkrijgbaar in verschillende lengtes. Ook is er folie met verwarmingselementen die op bepaalde ondergronden kan worden aangebracht. Of je kunt ervoor kiezen om te werken met verwarmingskabels die door middel van frezen in de vloer worden gelegd.

Waarom kiezen voor vloerverwarming met elektrisch systeem?

Een elektrische vloerverwarmingsinstallatie is anders dan traditionele vloerverwarming met water. Het is eenvoudiger aan te leggen en wordt simpelweg aangesloten op een energiebron. Je kunt het over een bestaande vloer heen leggen, waardoor je geen grootschalige verbouwing hoeft te doorstaan. Het openbreken van een vloer brengt namelijk veel meer werk en ongemak met zich mee.

Ook kun je met elektrische vloerverwarming veel geld besparen. Het levert namelijk al snel een flinke besparing op tegenover ‘normale’ verwarming. Een elektrische vloerverwarmingsinstallatie is te gebruiken als hoofdverwarming voor kleinere ruimtes en warmt ze snel op. Voor grotere ruimtes is die ook geschikt als bijverwarming.

Droogbouw vloerverwarming

Het aanleggen van een elektrische vloerverwarmingsinstallatie gebeurt vaak met een zogenoemd droogbouwsysteem. Een droogbouw vloerverwarming wordt dan geïnstalleerd zonder het gebruik van ‘natte’ materialen, zoals cement. Er hoeft dus geen natte vloer boven op de vloerverwarming te worden gestort.

Bij droogbouw wordt de vloerverwarming gewoon op de bestaande cementvloer of houten vloer gelegd. Daar boven op plaats je een ondervloer en daarop weer de leefvloer. Ook kan de vloer worden ingefreesd, waardoor de kabels volledig worden weggewerkt. Zo komt de vloer slechts een fractie hoger te liggen, wat weer aanpassingen in de dorpels scheelt.

Voor welke ruimte is elektrische vloerverwarming geschikt?

Een elektrische vloerverwarmingsinstallatie levert het beste rendement op in kleinere ruimtes. Dit komt doordat het iets langer duurt voordat de ruimte is opgewarmd dan bij traditionele vloerverwarming met water. Daarom kiezen veel van onze klanten voor elektrische vloerverwarming in de badkamer. Ook kun je dit type vloerverwarming goed toepassen in de wc, een kleine slaapkamer waar kinderen spelen of bijvoorbeeld in de bijkeuken of de werkkamer. We raden elektrische vloerverwarming in de woonkamer echter af.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Je profiteert van diverse voordelen bij een elektrisch vloerverwarmingssysteem. Om te beginnen is het eenvoudig te installeren. Het wordt geplaatst boven op een vloer en hoeft alleen aan het elektriciteitsnetwerk te worden aangesloten. Ook is de opbouwhoogte laag. Zo kun je al heel snel genieten van de elektrische vloerverwarming, zonder het ongemak van een grote verbouwing.

Daarnaast zorgt deze vloerverwarming snel voor stralingswarmte. Hier komt weinig luchtcirculatie bij kijken, waardoor stof zich minder snel verplaatst. Dit is bij radiatoren wel het geval. Bij meerdere ruimtes met vloerverwarming kun je de temperatuur onafhankelijk van elkaar regelen.

Je kunt de elektrische vloerverwarming ook aansluiten op zonnepanelen. Zo wek je (een deel van) jouw eigen energie op, waarmee je vervolgens je woning kan verwarmen. Dit kan de gebruikskosten flink omlaag brengen.

De nadelen van elektrische vloerverwarming

Zolang je dit type vloerverwarming gebruikt zoals het bedoeld is, dan heb je er absoluut profijt van! Wil je een weloverwogen keuze maken voor jouw woning? Dan is het altijd goed om alle nadelen van elektrische vloerverwarming even op een rij te hebben. Deze nadelen zijn, wat ons betreft, echter verwaarloosbaar ten opzichte van de voordelen. Maar we noemen ze toch even voor je op.

Dit type vloerverwarming is niet geschikt voor grote ruimtes. Het rendement van dit type vloerverwarming is namelijk minder interessant bij grotere ruimtes. Ook wordt deze vloerverwarming vaak gebruikt als bijverwarming en niet als hoofdverwarming. Je kunt het dus het best combineren met de bestaande radiatoren in je woning.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat elektrische vloerverwarming extra energie verbruikt. Ook is dit systeem niet in staat om vloerkoeling te realiseren, wat wel mogelijk is bij een watergedragen vloerverwarming.

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Wat kost elektrische vloerverwarming eigenlijk? De elektrische vloerverwarmingskosten kun je opsplitsen in twee delen: installatie- of aansluitingskosten en de gebruikskosten.

De investering voor dit type vloerverwarming is gemiddeld een paar honderd euro goedkoper dan traditionele vloerverwarming. Hier komen de gebruikskosten nog bij, die afhankelijk zijn van jouw energieverbruik. Op lange termijn is vloerverwarming een investering die zich altijd terugbetaalt, dus interessant is het zeker.

Wil je graag meer informatie? We hebben een compleet overzicht van de kosten van elektrische vloerverwarming voor je uitgewerkt.

Direct een offerte voor jouw woning aanvragen?

Stel jouw vragen over installatie- en onderhoud

Door het aanleggen van elektrische vloerverwarming, weet je zeker dat het comfort in én rondom jouw (bedrijfs)pand wordt verhoogd! Wil je de elektrische vloerverwarming laten aanleggen door 123Vloerverwarming? Een verstandige keuze! Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden voor het plaatsen van verwarmingsinstallaties te bespreken. Je bereikt ons via 0186 – 680150 of door gebruik te maken van het contactformulier. Ook kun je direct een offerte aanvragen.

In 4 stappen uw vloerverwarmingofferte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming