8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Begrippenlijst voor alles over vloerverwarming

Anhydriet dekvloer (ook wel een gietvloer genoemd)

Anhydriet is een bindmiddel op basis van calciumsulfaat (gips). De chemische naam voor anhydriet is calciumsulfaatdehydraat (CaSO4). Het is een watervrij gips dat door een reactie met water verhardt en zo de toeslagmaterialen (zand en grind) aan elkaar kan kitten. Het gebruik van dit bindmiddel gaat terug tot in de oudheid. Egyptenaren gebruikten al natuuranhydriet bij de bouw van piramides. 123Vloerverwarming kan met behulp van speciaal diamant in een anhydriet vloer frezen.

Bypass (ventiel)

Een bypass is er voor om stroming in de (CV) installatie te waarborgen. Wanneer de vloerverwarming wat langer draait zal de retourtemperatuur in het vloerverwarmingssysteem steeds verder oplopen. Als de ketel net begint te werken zal de aanvoer van water ongeveer 45 graden zijn en zal het retourwater wat kouder zijn bv. 20 graden. naar mate de ketel langer draait zal het retourwater steeds warmer terugkomen dit is gemiddeld zon 7 graden koeler dus 37/38 graden. Hierdoor zal er minder water door de vloerverwarming verdeler stromen en ontstaat er druk vanaf de ketel. De bypass is een overdruk ventiel dat ervoor zorgt dat de stroming op peil blijft. 123Vloerverwarming zal wanneer nodig deze in de installatie monteren.

In 4 stappen uw offerte

Stap 1 van 4

Meer vloerverwarming informatie?

Dekvloer

Wat is een dekvloer en waar heb je hem voor nodig?
Een dekvloer wordt op de draagvloer (beton), die het draagvermogen van de constructie levert, aangebracht met zand/cement of anhydriet om:
–  de gewenste hoogte te bereiken. Die wordt uit praktische en financiële redenen veelal niet direct met de draagvloer gerealiseerd.
–  als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking te fungeren
–  dienst te doen als vloerafwerking.
123vloerverwarming kan met behulp van speciaal industrieel diamant in een zand/cement dekvloer vloer frezen.

Diffussiedicht

Diffussiedicht betekent eigenlijk “zuurstofdicht”. Al onze slangen zijn diffussiedicht.

Frezen

Het frezen (of infrezen) is het inslijpen in een zand/cement  en of anhydriet dekvloer door middel van speciaal industriëel diamant.

Randzone

Om de kouval van een groot raamoppervlak of schuifpui tegen te gaan worden de buizen daar dichter op elkaar gemonteerd, (een kleinere Hart op Hart maat (buisafstand)) Hierdoor ontstaat daar een hoger vloertemperatuur, dus meer vermogen bij het raamoppervlak. Het toepassen van één of meerdere randzones nabij grote raamoppervlakken bevordert in hoge mate de behaaglijkheid.

Vloerverdeler

De vloerverdeler is het hart van de vloerverwarmings installatie, hier worden alle slangen van de groepen op aangesloten. De vloerverdeler zorgt voor de juiste waterverdeling naar alle afzonderlijke groepen d.m.v. de circulatiepomp. 123Vloerverwarming levert een aantal typen vloerverdelers, voor iedere toepassing hebben wij een oplossing.

Van onze
Klanten

Tevreden
klanten

Vloerverwarmingsinstallaties geïnstalleerd
en geleverd

Meters
vloerverwarmingsbuis
aangelegd

Een vraag of opmerking?

Twijfel niet en contacteer ons direct voor vragen!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

123Vloerverwarming