8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Frezen in dekvloer

Frezen in dekvloer: vloerverwarming aanbrengen in omgeving van Rotterdam?

Wanneer u vloerverwarming wilt aanbrengen in uw woning in omgeving Rotterdam en Numansdorp, kunt u voor infrezen kiezen. Bij het infrezen komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer te liggen. Voordelen van dit systeem zijn:

  • U hoeft de dekvloer er niet uit te halen;
  • Geen extra opbouwhoogte nodig is (geen deuren inkorten/ geen verlaging v/h keukenblad);
  • Snelle opwarmtijd van de vloer omdat de slangen tegen het oppervlak liggen;
  • Goedkoopste manier van installatie;
  • (Meestal) realiseerbaar in 1 dag.

De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daarop een dekvloer. Deze methode is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming maar ook als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is of wordt gedaan).

In 4 stappen uw offerte

Stap 1 van 4

Meer vloerverwarming informatie?

Afzuiging

De stofafzuiging gebeurt d.m.v. een professionele industriële stofzuiger welke is gekoppeld aan een losse cycloon, waardoor wij zéér stofarm (lees stofvrij) kunnen frezen. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten gezet zodat dit met de ophaaldienst meegenomen kan worden.

Werkwijze

Nadat het aantal m² door onze monteur(s) is berekend en in gelijke groepen is verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand) worden de sleuven ingefreesd o.b.v. het slakkenhuispatroon (aanvoer naast een afvoer), dit gebeurt door middel van een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken.

Door gebruik te maken van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen (door ons bedrijf zelf ontwikkeld) is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de dekvloer gefreesd kunnen worden. Nadat de sleuven zijn gefreesd gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgt geplaatst worden.

Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen in de sleuven aangebracht, de slangen aan de vloerverdeler gemonteerd d.m.v. speciale koppelingen. De slangen worden door ons op een speciale manier gevuld en ontlucht.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke mondelinge uitleg door de monteur over het aanbrengen. Ook zal er een gebruiksaanwijzing afgegeven worden.

Dekvloer

De dekvloer kan bestaan uit zand/cement of anhydriet. Door beton is niet te frezen, tevens is het niet mogelijk om door tegels heen te frezen. Deze dienen eerst te worden verwijderd en daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden, zodat de vloer weer glad en vlak genoeg is om in te frezen.

Van onze
Klanten

Tevreden
klanten

Vloerverwarmingsinstallaties geïnstalleerd
en geleverd

Meters
vloerverwarmingsbuis
aangelegd

Een vraag of opmerking?

Twijfel niet en contacteer ons direct voor vragen!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

123Vloerverwarming