8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Elektrische vloerverwarming als bijverwarming?

Elektrische vloerverwarming als bijverwarming?

Elektrische vloerverwarming heeft veel verschillende voordelen. Je kunt het onder allerlei soorten vloeren plaatsen en het is eenvoudig te installeren. Maar kun je elektrische vloerverwarming eigenlijk ook als bijverwarming gebruiken? Bij 123Vloerverwarming geven wij jou het antwoord op deze vraag. Zo kun jij inschatten of elektrische vloerverwarming goed bij jouw situatie past.

Elektrische vloerverwarming bijverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Wat is elektrische vloerverwarming?

We gaan eerst even terug naar de basis. Want wat is elektrische vloerverwarming nu precies? Je kunt elektrische vloerverwarming het beste zien als één van de twee soorten vloerverwarming. Bij elektrische vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van elektra om de vloer te verwarmen.

De andere soort vloerverwarming is door middel van een watergedragen systeem. Hierbij liggen er buizen onder de vloer waar warm water doorheen wordt gepompt. Dit wordt verwarmd door middel van gas.

Bij elektrische vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van folie, kabels of matten waar verwarmingskabels doorheen lopen. Het is makkelijk te installeren en zorgt slechts voor een beperkte ophoging van de vloer. Zo vormt het een eenvoudige manier om vloerverwarming in een bestaande woning te plaatsen.

Frequently Asked Questions:

Welke temperatuur vloerverwarming als bijverwarming?

De juiste temperatuur voor vloerverwarming als bijverwarming is natuurlijk best persoonsafhankelijk. Een elektrisch systeem werkt vaak het beste bij een temperatuur tussen de 25°C en 31°C. Welke temperatuur het beste is in jouw situatie is ook deels afhankelijk van de ondervloer en topvloer.

Is bijverwarming nodig bij vloerverwarming?

Of je bijverwarming nodig hebt, is afhankelijk van hoe je de vloerverwarming gebruikt. Als de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt is er geen andere warmtebron nodig. Wanneer de vloerverwarming als bijverwarming wordt gebruikt dan zijn er wel andere warmtebronnen nodig.

Hoe werkt vloerverwarming als bijverwarming?

Vloerverwarming als bijverwarming is er voorop op gericht om de vloer een aangename temperatuur te geven. Dit voorkomt dat er koude luchtstromen ontstaan die door de kamer bewegen. De radiator, of andere warmtebron, zorgt voor de gewenste kamertemperatuur.

Is elektrische vloerverwarming energiezuinig?

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van elektriciteit om de vloer op te warmen. Het is een systeem dat eenvoudig aan te leggen is en zorgt voor een fijne warmte in de ruimte. Ook zul je merken dat er minder stof door het huis gaat met vloerverwarming. Daarnaast is het ook heel energiezuinig.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Hoofdverwarming en bijverwarming

Vloerverwarming kun je zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming plaatsen. Wanneer je kiest voor hoofdverwarming, dan is de vloerverwarming de enige warmtebron. De vloerverwarming zorgt hiermee voor alle warmte in de ruimte.

Bij elektrische vloerverwarming als bijverwarming gaat het er anders aan toe. In dit geval worden er namelijk meerdere warmtebronnen met elkaar gecombineerd. Bijvoorbeeld die radiatoren die toch al in jouw woning aanwezig zijn. De radiatoren zorgen voor de warmte in de ruimte, de vloerverwarming voor een heerlijk warme vloer.

Elektrische vloerverwarming als bijverwarming

Elektrische vloerverwarming staat erom bekend dat het uitermate geschikt is als bijverwarming. Het werkt goed in combinatie met andere warmtebronnen en zorgt voor een optimale warmteverspreiding. De vloerverwarming hoeft dan namelijk niet voor alle warmte te zorgen. Een andere warmtebron, zoals een radiator, neemt de grote temperatuurwisselingen voor zijn rekening. Zo kan de vloerverwarming op een lage, stabiele temperatuur worden gehouden.

Als bijverwarming is elektrische vloerverwarming voor veel verschillende ruimtes geschikt. De beste ruimtes zijn die met een wat kleinere oppervlakte zoals het toilet, de badkamer of een kleine slaapkamer. Hier kan de vloerverwarming snel en efficiënt zijn werk doen.

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Betekent dit dat elektrische vloerverwarming enkel en alleen als bijverwarming kan worden ingezet? Nee, dat is gelukkig niet het geval. Elektrische vloerverwarming kan ook als hoofdverwarming worden gebruikt, maar dan moet de situatie zich daar wel voor lenen.

In goed geïsoleerde ruimtes kan elektrische vloerverwarming prima als hoofdverwarming dienst doen. Daarvoor moet de isolatiewaarde van de vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie wel tip top in orde zijn. Is dat niet het geval, dan verliest de vloerverwarming teveel warmte om optimaal van te profiteren. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

Wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, dan zal dit vaak in een wat grotere ruimte zijn. Houdt hierbij wel rekening met de hogere energiekosten. Elektrische vloerverwarming is in gebruik wat duurder dan een watergedragen vloerverwarmingssysteem.

Meer weten over de kosten? Lees dan ook onze informatie over de kosten van elektrische vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Schakel ons in voor alle elektrische vloerverwarming

Is jouw huis geschikt voor elektrische vloerverwarming? Of wil je elektrische vloerverwarming laten aanleggen in jouw bedrijfsgebouw? Dan ben je bij 123Vloerverwarming aan het juiste adres.

Bij ons kun je terecht met al je vragen over vloerverwarming. Met onze jarenlange ervaring kennen wij de vloerverwarming markt op ons duimpje. Wij zijn bekend met allerlei soorten systemen, installatietechnieken en duurzame energieoplossingen. Zo kun je bij ons terecht voor een complete installatie van een vloerverwarmingssysteem, maar ook voor doe-het-zelf pakketten.

Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Als je al voor ogen hebt wat voor verwarming je zou willen laten plaatsen, dan kun je ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. We komen graag met je in contact!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming