8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Besparen met vloerverwarming

Besparen met vloerverwarming: dit is hoeveel je bespaart

Overweeg je vloerverwarming als manier om te besparen op je energierekening? Dan ben je zeker benieuwd naar het gemiddeld verbruik van gas voor vloerverwarming. Vloerverwarming is een duurzaam alternatief voor verwarmen, maar maakt wel gewoon gebruik van warm water. Dat warme water wordt geproduceerd door je cv-ketel en die maakt (meestal) gebruik van gas. Toch is het gasverbruik van vloerverwarming lager dan wanneer je verwarmt door middel van radiatoren. Maar hoeveel gas verbruikt vloerverwarming eigenlijk?

Wat is vloerverwarming en hoe kun je ermee besparen op je energierekening?

We beginnen even met de basis. Vloerverwarming is verwarming die in de vloer gefreesd wordt of in de dekvloer gelegd wordt tijdens het gieten van het cement. Door de vloerverwarmingsbuizen loopt warm water en dat zorgt, samen met de massa van het beton of cement, voor een warme vloer.

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming is efficiënte verwarming

Vloerverwarming is een lage temperatuur-verwarming. Je gebruikt namelijk water met een temperatuur van tussen de 25°C en 35°C graden. Vloerverwarming verbruikt gas maar doordat je minder heet water nodig hebt, is het verbruik lager. Daarnaast heb je het eerder warm in huis en ontstaat er minder luchtverplaatsing. Traditionele verwarmingen, zoals radiatoren, maken gebruik van heel heet water van tussen de 75°C tot wel 80°C graden.

Vloerverwarming aanleggen als besparing op gasverbruik

Wanneer je vloerverwarming overweegt, wil je natuurlijk weten of het een slimme investering is en of je gas gaat besparen. Het antwoord is vrijwel altijd ‘ja’. Omdat vloerverwarming simpelweg minder warm water nodig heeft, wordt het gasverbruik bij een vloerverwarming lager. Wanneer je ook nog zorgt voor isolatie onder de vloer en eventueel isolatie in de rest van je huis, wordt het gasverbruik van vloerverwarming heel laag. Daarnaast kun je natuurlijk altijd overwegen om niet standaard te verwarmen tot 20°C of 21°C graden, maar genoegen te nemen met 19°C graden. Ook is het goed om te overwegen om per ruimte te gaan verwarmen. Het is natuurlijk zonde als de hele woonkamer lekker warm is, terwijl jij in je thuiskantoor aan het werk bent.

Hoeveel gas verbruikt vloerverwarming?

Hoeveel gas vloerverwarming verbruikt, is niet precies te zeggen. Het is wel zeker dat je zult besparen dankzij vloerverwarming. Gemiddeld bespaar je tot 15% op je gasverbruik wanneer je overstapt op vloerverwarming. Wat je per dag aan gas verbruikt, hangt samen met de temperatuur die je wil bereiken in huis, de oppervlakte van de ruimte en of je woning voorzien is van goede isolatie.

Je kan tot wel 100 m3 gas per maand verbruiken, maar dat is een gemiddelde. Daar kun je met je eigen gasverbruik dus zeker boven, maar ook zeker onder komen te zitten.

Schakel specialisten in voor energiebesparing

Gasverbruik verminderen kan dus zeker met vloerverwarming. De aanleg van vloerverwarming is zeker een investering die zich terugbetaalt. Onze specialisten vertellen je graag meer over de plaatsing van vloerverwarming en over de mogelijke besparingen op gas. Heb je al een bestaande vloer? Ook daarin kan vloerverwarming worden aangebracht door middel van het frezen van sleuven in de vloer. Je kan ook nog kiezen voor een uitbreiding van je bestaande vloerverwarming. Vul ons offerteformulier in en we maken vrijblijvend een gratis offerte. Daarbij voorzien we je ook direct van passend advies.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

123Vloerverwarming