8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming? Je leest het hier

Droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming?

Wil jij jouw droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming gaan gebruiken? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je graag alles over de aandachtspunten. Lees gauw verder!

Droogbouw vloerverwarming hoofdverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer vloerverwarming wordt ingezet als hoofdverwarming, dan betekent dit dat de vloerverwarming voor alle warmte zorgt. De vloerverwarming is hiermee dé manier om jouw woning of bedrijfspand te verwarmen. Je hebt verder geen klassieke radiatoren of bijvoorbeeld een infrarood paneel nodig.

Het ene type vloerverwarming leent zich beter om als hoofdverwarming te worden ingezet dan de ander. Hoe dit precies zit bij droogbouw vloerverwarming, dat leggen we graag aan je uit.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming:

Hoe bereken je capaciteit van vloerverwarming?

De capaciteit van vloerverwarming bereken je zo:

  1. Bereken het aantal m2 van de ruimte (lengte x breedte x hoogte).
  2. Tel deze m2 bij elkaar op.
  3. Het totaal kubieke meter doe je keer 70 watt.
  4. De uitkomst is de minimale capaciteit die je nodig hebt om de ruimte te verwarmen met vloerverwarming.
Wat kost droogsysteem vloerverwarming?

Droogsysteem vloerverwarming is de duurste variant vloerverwarming. Gemiddeld kost dit type vloerverwarming €50,- per m2. Welke vloerverwarming bij jou past is afhankelijk van de locatie en jouw persoonlijke wensen.

Wat kost vloerverwarming per vierkante meter?

Wil je vloerverwarming laten infrezen? Dan kost dat ongeveer €30,- tot €45,- per vierkante meter. Hierbij zijn de kosten voor het egaliseren van de vloer inbegrepen. Wil je de vloerverwarming gebruiken als bijverwarming? Dan zijn de kosten ongeveer €5,- per vierkante meter lager.

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

Met vloerverwarming kun je heel zuinig je huis verwarmen. Stel hiervoor wel de juiste temperatuur in. Bij vloerverwarming is dit vaak rond de 40 graden. Het gelijkmatig houden van deze temperatuur is van invloed op het gebruik.

Ook goede isolatie zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de vloerverwarming. En daarnaast kun je nog een pompschakelaar plaatsen of het systeem aansluiten op een duurzame warmtebron zoals een warmtepomp.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming

Een van de manieren om vloerverwarming te plaatsen is in de vorm van droogbouw vloerverwarming. Deze vloerverwarming wordt niet in een cementvloer geplaatst, maar in isolatieplaten die op de ondervloer liggen. Zo wordt de vloer minimaal verhoogd en is er geen grote verbouwing nodig om de verwarming te plaatsen.

Droogbouw vloerverwarming kan in een bestaande woning worden geplaatst. Het is uitermate geschikt voor onder een houten vloer, maar kan ook met andere vloerafwerkingen worden gecombineerd.

Voor- en nadelen van vloerverwarming als hoofdverwarming

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming? We zetten ze kort voor je op een rij:

Voordelen:

  • Hoog warmtevermogen per vierkante meter
  • Lage opbouwhoogte
  • Zuinig in energieverbruik
  • Weinig luchtcirculatie zorgt voor minder stof

Nadelen:

  • Kostbaarder in aanschaf en installatie

Natuurlijk zijn er ook nog de algemene voordelen van vloerverwarming die hier van toepassing zijn. Zo zul je nooit meer koude voeten hebben. En ook is de ruimte snel opgewarmd, waardoor het comfortniveau van jouw woning aanzienlijk stijgt. Wie wil dat nu niet?

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vul ons contactformulier in voor hulp en advies

Ben je benieuwd naar de kosten van vloerverwarming? Meer weten over vloerverwarming aanleggen? Of wil je gratis een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier. Als expert op het gebied van vloerverwarming weten wij voor iedere situatie een passende vloerverwarmingoplossing.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming