8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Heeft droogbouw vloerverwarming nadelen?

Heeft droogbouw vloerverwarming nadelen?

Droogbouw vloerverwarming is een van de meest populaire vloerverwarmingssystemen op de markt. En niet voor niets! Het is eenvoudig te installeren, levert een hoog rendement en voor de aanleg is geen complete verbouwing nodig.

Maar wat zijn eigenlijk de droogbouw vloerverwarming nadelen? Pas als je de nadelen op een rij hebt, kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw nieuwe vloerverwarmingssysteem. 123Vloerverwarming heeft alle nadelen voor je uitgewerkt. Lees gauw verder!

Droogbouw vloerverwarming voordelen

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Hoge aanschafkosten droogbouw vloerverwarming

We lichten maar direct een van de grotere nadelen van droogbouw vloerverwarming uit: de aanschafkosten. Van alle soorten vloerverwarming is deze variant in de aanschaf het duurst. Gemiddeld gezien kost dit € 70,- per vierkante meter, op basis van 10 vierkante meter.

De kosten van vloerverwarming worden dus berekend per vierkante meter en verschillen per aanbieder. Daarom is het altijd goed om vooraf een offerte op te vragen zodat je weet waar je aan toe bent. Bij 123Vloerverwarming ben je verzekerd van een goede prijs voor ieder type vloerverwarming.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming nadelen:

Wat kost droogbouw vloerverwarming per m2?

De kosten van droogbouw vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het te verwarmen oppervlak, de gekozen installatie en de ruimte zelf. De gemiddelde kosten van droogbouw vloerverwarming zijn €70,- per m2, op basis van 10 m2.

Wat kost droogsysteem vloerverwarming?

Droogsysteem vloerverwarming is de duurste soort vloerverwarming als het op de aanschaf aankomt. De prijs voor de aanleg van dit type vloerverwarming zit vaak tussen de €50,- en €70,- per vierkante meter. Een expert kan jou vertellen of een droogsysteem vloerverwarming het beste is voor jouw situatie.

Wat is droogsysteem vloerverwarming?

Een droogsysteem vloerverwarmingssysteem betekent dat er bij de aanleg geen natte producten zoals cement worden gebruikt. De verwarmingsbuizen worden namelijk in voorgevormde isolatieplaten geplaatst. Deze platen zorgen voor de warmteverspreiding waardoor je erg snel kunt verwarmen met vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Snelle opwarming niet altijd handig

De snelle opwarming van droogbouw vloerverwarming klinkt misschien juist als een voordeel en dat is het vaak ook. Maar het kan ook in je nadeel werken. De snel oplopende temperatuur kan er namelijk ook voor zorgen dat de thermostaat snel uit zal gaan. Het kan dus zijn dat je de thermostaat iets hoger moet zetten om echt de gewenste kamertemperatuur te bereiken.

Ook kan een snel opwarmde vloer problemen geven bij de topvloer. Niet iedere vloer kan even goed tegen grote temperatuurwisselingen. Laat dit altijd vooraf nakijken als je hier twijfels over hebt.

Installeren en instellen kost tijd

Verschillende vloerverwarmingssystemen worden op verschillende manieren aangelegd en geïnstalleerd. Bij droogbouw vloerverwarming heb je te maken met verwarmingsbuizen waar warm water doorheen stroomt. Deze vloerverwarming aanleggen is vrij snel en eenvoudig. Er is geen verbouwing voor nodig aangezien het simpelweg op de bestaande ondervloer wordt geplaatst.

Het instellen van droogbouw vloerverwarming duurt alleen iets langer. Dit wordt ook wel inregelen genoemd en zal er op termijn voor zorgen dat de vloerverwarming zo goed mogelijk werkt. Hiervoor bestaat een zogenoemd opstook- en afkoelprotocol wat in totaal ongeveer 10 tot 11 dagen duurt. Je kunt het systeem dus niet direct volledig in gebruik nemen.

Opbouwhoogte bij bestaande vloer

Droogbouw vloerverwarming is eenvoudig aan te leggen en kan zelfs op een bestaande vloer geplaatst worden. Omdat er zo een extra laag op de ondervloer komt te liggen, zal de vloer uiteindelijk iets hoger worden. Met de producten en technieken van tegenwoordig is deze verhoging vrij minimaal, maar je moet er wel rekening mee houden.

Is er in jouw situatie geen mogelijkheid voor een hogere vloer? Dan is het toch beter om te kiezen voor een natbouw vloerverwarming. Hierbij worden de verwarmingsbuizen in de vloer gefreesd. Zo is alles mooi weggewerkt en hoef je geen rekening te houden met een hogere opbouwhoogte.

Het belang van goede isolatie

Het laatste nadeel van droogbouw vloerverwarming geldt in principe voor ieder type vloerverwarming. Vloerverwarming werkt namelijk pas optimaal als je huis goed geïsoleerd is.

Wanneer de isolatie in huis onvoldoende is, gaat een groot deel van de warmte van jouw vloerverwarming verloren. De enige manier om de warmte langer vast te houden is door middel van voldoende isolatie.

Zorg er daarom voor dat je pas aan vloerverwarming begint als de isolatie van het pand op orde is. Dit geldt zowel voor vloerisolatie als voor dak- en spouwmuurisolatie. Alleen op deze manier kun je optimaal profiteren van de energiezuinigheid van vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vraag om persoonlijk advies

Het kiezen van een goed type vloerverwarming voor jouw situatie kan flink lastig zijn. Bij 123Vloerverwarming helpen we je hier graag mee. Wij zijn jouw specialist voor advies en informatie rondom vloerverwarming.

Bij ons vind je niet alleen een ruim aanbod aan vloerverwarming systemen en doe-het-zelf pakketten. Maar je kunt ook bij ons terecht voor het uitbesteden van jouw vloerverwarming aanleg en installatie.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan simpelweg contact met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Voor je het weet is jouw huis of bedrijfspand ook voorzien van comfortabele vloerverwarming waar je het hele jaar plezier van hebt!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming