8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Droogbouw vloerverwarming kosten weten? Je leest het hier

De kosten van droogbouw vloerverwarming? ​Je leest het hier

Droogbouw vloerverwarming is een efficiënte manier om jouw huis te verwarmen. Dit type vloerverwarming wordt ook wel een droogsysteem genoemd. Dit is een type vloerverwarming dat bovenop een bestaande vloer wordt geplaatst.

Heb jij interesse in droogbouw vloerverwarming en vraag jij je af wat de kosten ongeveer zijn? Hieronder leggen we alles uit over droogbouw vloerverwarming kosten en het aanleggen hiervan.

Droogbouw vloerverwarming kosten

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Wat is droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw vloerverwarming is het soort vloerverwarming dat zonder natte producten wordt geïnstalleerd. Er komt dus geen cement of beton bij kijken. De verwarming wordt namelijk in isolatieplaten geplaatst, zoals Fermacell-platen of EPS-platen. Hierdoor wordt de vloer slechts minimaal verhoogd en kun je alsnog genieten van het voordeel van vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming is uitermate geschikt voor bestaande woningen. Het kan eenvoudig worden aangelegd tijdens een renovatie of verbouwing. Daarnaast kun je nog allerlei vloertypes bovenop de vloerverwarming plaatsen. Houtvloerbedekkingtegelslaminaat, alles is nog mogelijk.

Meer weten over dit type vloerverwarming? Bekijk dan ook onze uitgebreide droogbouw vloerverwarming informatie.

Veelgestelde vragen over droogbouw vloerverwarming en de kosten:

Wat kost droogsysteem vloerverwarming?

Een droogsysteem vloerverwarming is een van de duurdere warmwater vloerverwarming systemen. De gemiddelde prijs ligt ongeveer op €50,- per vierkante meter om deze vloerverwarming aan te leggen. Welk vloerverwarmingssysteem het beste is voor jouw situatie hangt af van jouw wensen en de mogelijkheden ter plaatse.

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Droogbouw betekent dat er een systeem bovenop de bestaande vloer wordt gelegd. Dit kan beton, zandcement of hout zijn. De vloer komt dan iets hoger uit dan voorheen. Bij reguliere vloerverwarming leg je eerst de vloerverwarming om deze vervolgens af te gieten met cement.

Wat kost het aanleggen van vloerverwarming?

De gemiddelde kosten voor de aanleg van vloerverwarming zijn ongeveer €800,- per vierkante meter. Iedere 10 vierkante meter extra is ongeveer €100,- meer. Wil je jouw vloerverwarming gaan inzetten als bijverwarming in plaats van hoofdverwarming? Dan zul je voordeliger uit zijn. Tegelijkertijd heb je dan ook de stookkosten van de overige warmtebronnen waar je rekening mee moet houden.

Wat is droge vloerverwarming?

Droge vloerverwarming verwijst naar het type systeem van de vloerverwarming. Dit droogbouwsysteem betekent dat de buizen niet in contact komen met de cementdekvloer. Ze liggen namelijk in voorgevormde isolatieplaten van polystyreen of piepschuim. Deze platen zorgen ervoor dat de warmte wordt doorgegeven. Zo warmt het systeem snel op en is er een betere warmtespreiding dan bij een nat systeem.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Droogbouw vloerverwarming kosten

Over het algemeen kun je de kosten van vloerverwarming het beste zien als een investering. Het bedrag dat je in het begin zal moeten investeren, verdien je na verloop van tijd weer terug.

Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat de kosten nu precies zijn. Hiervoor kun je de kosten het beste indelen in twee categorieën: de aanleg- en installatiekosten en de uiteindelijke verbruikskosten.

Ook kun je alvast een schatting maken van de toekomstige besparing op jouw energiekosten. Vloerverwarming is namelijk een heel efficiënte manier van verwarmen. Jouw energierekening gaat na het aansluiten van vloerverwarming gegarandeerd omlaag. Heb je deze kosten ook in beeld, dan is het plaatje compleet.

Aanleggen droogbouw vloerverwarming

De aanleg van droogbouw vloerverwarming is een eenmalige kostenpost. De prijs hiervan wordt voornamelijk beïnvloed door het aantal vierkante meters waar de verwarming komt te liggen. Hoe meer vierkante meters, hoe duurder het wordt. De aanleg kan bijvoorbeeld op de CV gebeuren en op gas aangesloten worden. Alternatief is aansluiting op een warmtepomp voor een duurzamere oplossing.

Gemiddeld gezien kost droge vloerverwarming voor tien vierkante meter tussen de €600,- en €800,-. Natuurlijk is het type systeem ook van invloed op de prijs net als de mogelijkheden tot duurzame installatietechnieken. Maar ook de staat van de vloer, de aanwezige vloerisolatie, het type vloer, de locatie en de egalisatielaag spelen allemaal een rol.

Wil je de exacte prijs weten voor jouw droogbouw vloerverwarming? Bij 123vloerverwarming kun je gratis een vrijblijvende offerte aanvragen met hierin een gedetailleerd kostenplaatje.

Verbruikskosten droogbouw vloerverwarming

Als tweede kostenpost van vloerverwarming zijn er de verbruikskosten. Zoals je al las, zal je energieverbruik afnemen wanneer je vloerverwarming hebt aangelegd. Vloerverwarming is dan wel iets kostbaarder in aanschaf en installatie in vergelijking met klassieke radiatoren maar het verbruikt wel heel wat minder energie.

De verbruikskosten zijn afhankelijk van het te verwarmen oppervlak. Hierin speelt het ook een rol of je jouw vloerverwarming gaat inzetten als hoofd- of als bijverwarming. In het eerste geval zal het systeem vaker op een hogere temperatuur draaien. Wanneer je het gebruikt als bijverwarming, zit er ook nog een stuk verbruikskosten in je andere energiebron zoals de radiator.

Meer weten over jouw toekomstige verbruikskosten? Leg jouw huidige verbruik dan eens voor aan 123vloerverwarming en dan geven wij jou een schatting van de verbruikskosten.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Bestel droogbouw vloerverwarming

Advies nodig over droogbouw vloerverwarming? Op zoek naar de beste materialen en doe-het-zelf pakketten? Of wil je het gehele traject van vloerverwarming leggen uitbesteden aan een expert? Voor al deze diensten kun je terecht bij 123vloerverwarming.

Wij verzorgen de levering, installatie en het afstellen van allerlei soorten vloerverwarming. Al meer dan 30 jaar zijn wij dé vloerverwarming specialist van Zuid-Holland. Onze vloerverwarming systemen vind je tegenwoordig zelfs door heel Nederland.

Benieuwd naar de droogbouw vloerverwarming kosten voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op via 0186 – 680150 of vraag direct online een vrijblijvende offerte aan.

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming