8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming leggen

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Vloerverwarming leggen is een specialistische klus. Het vraagt inzicht in de ruimte, kennis van de verschillende onderdelen en bovenal de vaardigheid om de materialen tot één perfect systeem te bundelen. Bent u op zoek naar een ervaren professional die zich gespecialiseerd heeft in het leggen van betrouwbare vloerverwarming? Wij van 123Vloerverwarming uit Numansdorp kunnen u dan uitstekend helpen in regio Rotterdam en daarbuiten, zoals Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein en Utrecht.

Laat een vloerverwarming leggen en profiteer van de mogelijkheden

Wist u dat er veel verschillende soorten vloerverwarming zijn? Voor elk type vloer is er wel een geschikte soort, van verwarming in combinatie met parket tot verwarming onder een betonvloer. In het assortiment van 123Vloerverwarming vindt u tal van betrouwbare vloerverwarmingsonderdelen. Deze vloerverwarming slaan wij op in ons magazijn in Numansdorp en leggen we in woningen en bedrijfspanden in de wijde regio rondom Rotterdam. Al talloze malen hebben wij deze verschillende onderdelen gecombineerd tot een ware verwarmingsinstallatie op maat.

Gaat u de verwarmingselementen zelf leggen of het uitbesteden?

Uiteraard kunnen wij de vloerverwarming voor u leggen of u adviseren hoe u dit zelf het best kunt uitvoeren. Dankzij onze producten en diensten geniet u binnen een zeer korte tijd van uw eigen comfortabele systeem. Heeft u een woning in Rotterdam of omstreken en wilt u graag verwarmde vloer? Dat kan! Vanuit ons magazijn in Numansdorp leveren en leggen wij vloerverwarming in omgeving Rotterdam, Hilversum, Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht. U heeft daarbij keuze uit diverse soorten vloerverwarming, zoals een vloerverwarming op basis van een droogsysteem of een elektrische vloerverwarmingsinstallatie.

Regel het leggen van uw vloerverwarming meteen

Informeer vandaag nog bij 123Vloerverwarming en laat u goed voorlichten over ons aanbod. Onze medewerkers vertellen u graag welk type vloerverwarming u het best kunt (laten) plaatsen in uw woning. Heeft u vragen, wilt u een offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0186 – 680150.

Heeft u vragen of opmerkingen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Vloerverwarming installeren: hoe zelf een warmwater vloerverwarming leggen

Vraag je je af of het mogelijk is om vloerverwarming zelf te leggen? Voor ervaren doe-het-zelvers is het zeker een optie. Hier leggen we uit hoe je te werk kunt gaan…

Het installeren van vloerverwarming is misschien niet het eerste waar je aan denkt om tijdens de bouw geld te besparen; het is echter mogelijk om de werkzaamheden zelf uit te voeren als je over de benodigde vaardigheden beschikt. Houd er echter rekening mee dat je bij het installeren van vloerverwarming op verschillende zaken moet letten, en dat u bij het installeren van een nieuw warmwater vloerverwarmingssysteem er goed aan doet om de hulp van een gekwalificeerde professional in te schakelen. Of je nu overweegt om zelf de vloerverwarming te leggen of gewoon wilt weten wat het proces precies inhoudt, wij leggen het proces stap voor stap uit. Uiteraard is het van belang om te onthouden dat je doe-het-zelf-projecten alleen moet gaan uitvoeren als je hiervoor de benodigde kennis en vaardigheden hebt. Als er iets fout gaat, kost het herstellen van de fouten je waarschijnlijk meer dan de besparing die je had gehoopt.

Hoe vloerverwarming te installeren…

1. Sluit de buis aan op het verdeelstuk
De eerste stap is het aansluiten van de vloerverwarmingsbuis op de vloerverwarmingsverdelers. Het verdeelstuk zal al door een professional zijn geïnstalleerd en dit moet je niet zelf gaan doen.

2. Leg de isolatie van de vloerverwarming
Dit is een belangrijk onderdeel en mag niet over het hoofd worden gezien – het plaatsen van isolatie onder de vloerverwarming zal de efficiëntie verbeteren en voorkomt dat de warmte naar beneden gaat.

3. Begin met het leggen van de buis
Nadat de isolatie is gelegd, kun je beginnen met het leggen van de buis. Zorg ervoor dat je de ondervloer vrijmaakt van verontreinigingen voordat je de buizen legt, zodat niets de buizen kan beschadigen.

4. Bevestig de vloerverwarmingsbuizen
Bevestig de buis aan de isolatie met behulp van buisnieten/bevestigingsmateriaal. Zorg ervoor dat je de buis op de juiste afstand bevestigt, zodat er optimale warmteverdeling kan plaatsvinden.

5. Installeer over de hele vloer
Verdeel de buis over het volledige vloeroppervlak.

6. Dekvloer voorbereiden
Mix de dekvloer of kies voor een kant-en-klare dekvloer. De buizen moeten onder druk worden getest, vóórdat de dekvloer wordt gelegd. Het is zeer belangrijk dat de buizen tijdens het leggen van de dekvloer gevuld zijn met water, zodat eventuele schade direct zichtbaar is en kan worden gerepareerd.

7. Dekvloer gieten
Giet de dekvloer voorzichtig over de buizen, zorg ervoor dat de buizen stevig vastzitten en de isolatie gelijkmatig en strak is verdeeld.

De dekvloer wordt vervolgens gestabiliseerd met een chemische spray, voordat deze wordt aangedrukt voor een glad resultaat.

8. Laten drogen
Laat de dekvloer minimaal 7 dagen drogen voordat je de vloerverwarming aanzet. Zet vervolgens de vloerverwarming op de laagste temperatuur en verhoog deze geleidelijk – elke dag een beetje hoger.

123Vloerverwarming