8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Temperatuur van vloerverwarming instellen

De temperatuur van vloerverwarming: je leest er hier alles over!

Het fijne aan vloerverwarming is dat het jouw woning op een energiezuinige manier een constante temperatuur geeft. Maar hoe zit het nu precies met het instellen van de temperatuur? Werkt dit hetzelfde als bij een gewone radiator? Hoe moet je de temperatuur regelen in de zomer?

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming in combinatie met een thermostaat

De temperatuur van vloerverwarming stel je in via de thermostaat. Een thermostaat vloerverwarming werkt eigenlijk hetzelfde als een thermostaat bij een radiator. Je regelt hiermee de temperatuur van de ruimte. De thermostaat meet de temperatuur en stuurt bij wanneer nodig.

De manier van verwarmen van vloerverwarming is wel anders. Er is een minder hoge temperatuur instelling nodig om de ideale temperatuur in een ruimte te bereiken.

Door de thermostaat is de temperatuur in een ruimte vrijwel constant te houden. Bij vloerverwarming zorgt de thermostaat ervoor dat er warm water bij wordt gepompt als de temperatuur niet is zoals is ingesteld. Het is dus een belangrijk onderdeel van het vloerverwarmingssysteem.

Frequently Asked Questions

Hoe warm mag de vloer worden bij vloerverwarming?

Vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer te maken krijgt met temperatuurwisselingen. Zolang de temperatuur niet te hoog wordt, is dit geen probleem. Je kunt het beste een maximum van 45 graden aanhouden.

Welke maand vloerverwarming aanzetten?

Een vloerverwarming zul je het meeste gebruiken in de winter. Wil je vloerverwarming aanleggen? Doe dit dan in de zomer. In de eerste 6 weken na de installatie moet het materiaal uitharden en kun je de vloerverwarming nog niet gebruiken.

Hoe laag zet je de thermostaat ‘s nachts?

‘s Nachts kun je de thermostaat het beste op 15 graden zetten. Zeker wanneer je huis minder goed geïsoleerd is, kan het nogal wat energie kosten om de vloerverwarming steeds weer helemaal te laten opwarmen.

Hoeveel graden vloerverwarming zomer?

In de zomer kun je de vloerverwarming helemaal uitzetten. Maar het kan financieel interessanter zijn om de temperatuur op een bepaald minimum te houden. Houdt hiervoor 16 graden aan. Zo blijft de temperatuur constant.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming instellen

Wanneer je vloerverwarming in je huis hebt laten installeren, is het belangrijk om aan het begin te zorgen dat het systeem goed is ingesteld. Vloerverwarming instellen is van groot belang voor de werking van het systeem.

Vloerverwarming instellen? Dat kan iedereen en is niet moeilijk. Zet eerst de thermostaat op 30°C en draai daarna de thermostatische regelknop van het verwarmingssysteem een klein beetje open. Zo krijgt de vloerverwarming de kans om langzaam op te warmen. Het stap voor stap instellen van de vloerverwarming komt de levensduur en effectiviteit van het systeem ten goede.

Energie besparen met temperatuurregeling

Als jouw vloerverwarming goed is ingesteld, dan zul je merken dat je vervolgens heel energiezuinig je woning kunt verwarmen. Het lage energieverbruik is een van de hoofdredenen. Vloerverwarming instellen? Dat kan iedereen en is niet moeilijk.Zolang je zorgt voor een goede temperatuurregeling, kun je flink besparen op je energiekosten.

Het is bij vloerverwarming dus belangrijk om de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Het water is al minder warm dan bij traditionele verwarming waardoor er minder temperatuurwisselingen nodig zijn. Dit maakt dat het systeem minder hard hoeft te werken om wel altijd de gewenste temperatuur te leveren. En dat zie je natuurlijk terug op het overzicht van je energieverbruik!

Maximale en minimale temperatuur

Om de temperatuurschommelingen te beperken kun je een maximale en minimale temperatuur voor de vloerverwarming aanhouden.

Zet de verwarming bijvoorbeeld nooit hoger dan 45 graden. Dat is beter voor je vloer en het energieverbruik. Een vloer zet namelijk uit bij een hogere temperatuur. Is het verschil te groot? Dan kan dit tot schade aan je vloer leiden.

Daarnaast is het verstandig om de temperatuur ‘s nachts terug te zetten naar ongeveer 15 graden. Ook in de zomer kun je deze lagere temperatuur instellen. Het is beter om de verwarming niet helemaal uit te zetten. Zo blijft het systeem werken en zijn er zo min mogelijk verschillen in temperatuur.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

De kosten van vloerverwarming zijn in te delen in aanschaf- en installatiekosten en verbruikskosten.

De aanschafkosten en installatiekosten zijn helemaal afhankelijk van het type vloerverwarming en het aantal vierkante meters waar het komt te liggen. De verbruikskosten zijn dan weer persoonsafhankelijk en hangen ook af van hoe je jouw vloerverwarming temperatuur instelt.

Wil je meer weten over wat vloerverwarming kost? Bekijk dan ook onze pagina over de kosten van vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

Vloerverwarming laten aanleggen

Overweeg jij om vloerverwarming te laten aanleggen? Of zou je aan de slag willen met één van onze doe-het-zelf pakketten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen bij vragen of wanneer je twijfelt over welk type vloerverwarming je nodig hebt. Bij 123Vloerverwarming staan we voor je klaar met advies op maat!

In 4 stappen uw vloerverwarming offerte!

Stap 1 van 4

123Vloerverwarming