8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Vloerverwarming tips

Beste prijzen

5 jaar systeemgarantie

Specialist sinds 1980

Alle tips over vloerverwarming

Overweeg je vloerverwarming aan te laten leggen? Lees dan zeker onze tips over vloerverwarming zodat je alles weet over vloerverwarming en de aanleg ervan. Onze tips gaan uiteraard ook over het gebruik van vloerverwarming en over andere zaken waar je allemaal rekening mee kan houden als je vloerverwarming overweegt aan te schaffen of al gebruikt. Onze specialisten zetten graag alle tips voor je op een rij: dit zijn onze vloerverwarmingstips!

Vraag uw offerte aan →

Dunne vloerverwarming

Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies

Alle tips over traditionele vloerverwarming staan voor jou op een rij

We starten ons lijstje met tips voor traditionele vloerverwarming. Hiermee bedoelen we vloerverwarming op basis van warm water. Deze zogenoemde watergedragen systemen worden nog steeds heel veel gebruikt als vloerverwarming. En dat is niet zonder reden!

Een vloerverwarming op basis van warm water is het systeem wat wij het meeste installeren en het is een zeer effectieve en energiezuinige manier van verwarmen.

Onze eerste tip gaat over de temperatuur van het water dat door de vloerverwarming stroomt. Het inlopende water moet een temperatuur hebben van tussen de 30°C en 40°C graden. Het warme water heeft dan de juiste temperatuur om te zorgen voor een fijne warmte van de vloer.

Onze tweede tip is voor watergedragen vloerverwarming is te zorgen voor goede isolatie en de temperatuur gelijkmatig te houden in huis. Schakel de verwarming dus niet volledig uit als je naar bed gaat, maar laat de thermostaat op zo een 16°C tot 17°C graden.

De derde tip die we voor je hebben, is een bespaartip. Want je ontvangt geen subsidie voor vloerverwarming, maar je krijgt het soms wel voor bepaalde onderdelen van het systeem. Zoek dus uit of je in aanmerking komt voor subsidies.

Tips voor het plaatsen en gebruiken van elektrische vloerverwarming

Het tweede systeem voor vloerverwarming is vloerverwarming die werkt op elektriciteit. Dit is vloerverwarming waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische matten, kabels of folie. Dit klinkt misschien veel makkelijker dan een watergedragen vloerverwarming systeem, maar er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden.

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming werkt namelijk het beste in kleine ruimtes. Een toilet, badkamer, werkkamer of kleine slaapkamer is de beste ruimte voor elektrische vloerverwarming. In grotere ruimtes kun je nog steeds elektrische vloerverwarming aanleggen, maar dan alleen als bijverwarming.

Je hebt voor deze vloerverwarming geen cv-ketel nodig, maar het vraagt wel flink wat energie. Elektrische vloerverwarming is in aanschaf dus goedkoper dan een watergedragen systeem, maar qua verbruik zijn de kosten hoger.

Tips bij het aanleggen van vloerverwarming tijdens een renovatie

Veel mensen gaan nadenken over vloerverwarming zodra er een renovatie op de planning staat. Dit is het ideale moment om vloerverwarming te laten aanleggen of om zelf aan de slag te gaan met de plaatsing.

Hou er bij een renovatie ook rekening mee dat de vloer goed geïsoleerd moet zijn. En eigenlijk niet alleen de vloer, maar ook de rest van de woning. Zonder goede isolatie zal de warmte van de vloerverwarming snel vervliegen. Dat is zonde!

Zorg ervoor dat je bij de renovatie de vloerverwarming direct als een slakkenhuispatroon neerlegt door de vloer te frezen (bij vloerverwarming op gas). Hou daarbij ook rekening met een vloerverhoging van maximaal 20 cm (bij elektrische vloerverwarming).

Tips bij de aankoop van een vloerverwarming

De aankoop van vloerverwarming is misschien wel het lastigste van het hele proces. Sommige soorten vloerverwarming zijn namelijk niet geschikt voor een bepaalde topvloer. Houten vloeren zijn vaak een uitdaging in combinatie met vloerverwarming. Weet je nog niet precies welke topvloer je wilt? Kies dan een systeem waarmee je nog alle kanten op kunt.

Het is daarbij wel belangrijk om te weten of je de vloerverwarming als hoofdverwarming of de vloerverwarming als bijverwarming gaat gebruiken. Zolang je dit niet weet, is het heel lastig kiezen welk systeem het beste bij je past.

Lees je daarom goed in en vergelijk gratis offertes van meerdere websites om zeker te weten dat je een goede deal te pakken hebt. Kies bovendien voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de installatiewerken. Op die manier weet je zeker dat jouw vloerverwarming straks naar behoren werkt.

Tips over de kosten en prijzen van vloerverwarming

Wil je meer weten over de kosten van vloerverwarming? Lees dan ook onze uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten die daarbij komen kijken. Zoals we al eerder vermeldden, zijn er verschillen tussen de soorten vloerverwarming wat betreft aanschaf en verbruik.

Wil je de kosten beperken en ben je op zoek naar tips over het zelf leggen van vloerverwarming? Dan kun je bij ons terecht voor meer informatie over onze doe-het-zelf-pakketten voor vloerverwarming.

Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen

Stap 1 van 4

Koop jouw vloerverwarming

Overweeg jij al een tijd om vloerverwarming aan te schaffen? Of ben je enthousiast geworden naar aanleiding van al onze tips? Schaf dan jouw eigen vloerverwarmingssysteem aan via 123Vloerverwarming. Wij helpen jou graag van begin tot eind met de aanschaf zodat je zeker weet dat je een type vloerverwarming aanschaft die past bij jouw situatie.

Neem gerust contact met ons op om jouw vloerverwarming plannen door te spreken. Of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan via onze offerte-pagina. We helpen je graag verder!

123Vloerverwarming